FSSHK-ë për herë të parë për anëtarësinë e saj ka organizuar trajnim me pikë akredituese

Posted by:

Me 25 Shtator- Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës për herë të parë ka organizuar trajnim për anëtarësinë nga Komiteti i Gruas dhe Rinor me pikë akredituese.

Me qëllim të ngritjes së kapaciteteve sindikale por edhe të atyre profesionale të dy këto Komitetet kanë vendosur që të fillojnë me trajnime të cilat synojnë që të ngritin nivelin e njohurive profesionale dhe sindikale të strukturave të këtyre organizmave. Natyrisht që këto trajnime të akredituara nga OIK-u gjithashtu do të ju shërbejnë ...

Continue Reading →
0

Kryesindikalisti Syla thotë se SHSKUK i mashtroi për zbatimin e Kontratës Kolektive

Posted by:

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë Dr. Blerim Syla, ka deklaruar se janë mashtruar nga drejtoria e SHSKUK-së sa i përket zbatimit të Kontratës Kolektive Sektoriale. Ai hedh disa akuza në drejtim të drejtorit Dr. Basri Sejdiu, ndërsa thotë se do të kërkojë përgjegjësi ligjore. Në anën tjetër nga SHSKUK thonë se kanë krijuar komisionet për realizimin e benificioneve që dalin nga KKS

Në qershor të vitit të kaluar është nënshkruar Kontrata Kolektive Sektoriale ndërmjet ministrit të Shëndetësisë Uran Ismaili ...

Continue Reading →
0

Kur intervenimi i shpejt të ofron rastin e dytë në jetë

Posted by:

Gramos M., 20 vjeçar në një ditë të qetë nëntori duke ecur përgjatë rrugës  në lagjen e tij  papritmas humb vetëdijen dhe mbetet  i shtrirë në rrugë. Falë gatishmërisë së kalimtarëve të rastit për të thirrur ndihmën e shpejtë, ekipi i ndihmës së shpejtë mbërrin për 6 minuta,  tek vendi ku i riu qëndronte i shtrirë pa vetëdije.

Ndërhyrja e shpejtë  për re-animimin e tij dhe dërgimi i tij në QKUK për një kohë shumë të shkurtër, bëjnë që Gramosi të ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunes se Vushtrrisë

Posted by:

Me datë 03 Maj 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Vushtrrisë Zt.Xhafer Tahiri dhe Shefin e kabinetit Zt.Amir Haradinaj.Në kuadër të projektit “Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës së Vushtrrisë të njoftohet me aktivitetet, ...

Continue Reading →
0

Takim me Nënkryetarin e Komunës së Mitrovicës

Posted by:

Me datë 19 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Nënkryetarin e Komunës së Mitrovicës Zt.Faruk Mujka dhe Drejtoreshën për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Znj.Erseka Hasanaj. Në kuadër të projektit “Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Nënkryetari i Komunës së Mitrovicës ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Vitisë

Posted by:

Me datë 18 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Vitisë Zt.Sokol Haliti. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës së Vitisë të njoftohet me aktivitetet, qëllimet dhe punën e Federatës ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës

Posted by:

Me datë 16 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës Zt.Qëndron Kastrati dhe Drejtorin e Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Dr.Driton Maliqi. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarit te FSSHK-së Dr.Blerim Syla për Radio Evropa e Lirë me temë A do të jetë stafi mjekësor sfidë për Spitalin e Prishtinës?

Posted by:

Kryeqyteti i Kosovës, Prishtina ende nuk ka një spital të vetin, ndonëse kohët e fundit janë ringjallur debatet rreth ndërtimit të tij. Pacientët, shërbimet shëndetësore i marrin nga ai primar, pra në Qendrat e Mjekësisë Familjare, nga të cilat vazhdohet për në shërbimet terciare, përkatësisht në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Qeveria e Kosovës tashmë ka ndarë shtatë milionë euro për ndërtimin e një spitali për kryeqytetin. Ndonëse ky projekt është i kamotshëm, asnjëherë nuk është jetësuar.

Së fundmi, ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Gjakovës

Posted by:

Me datë 08 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e  Komunës së Gjakovës Zt.Ardian Gjini. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA  të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës së Gjakovës të njoftohet me aktivitetet, qëllimet dhe punën e Federatës së ...

Continue Reading →
0
Page 5 of 17 «...34567...»