Author Archive

Kryetarja e FSSHK-së: Kemi për çdo ditë ikje të punëtorëve shëndetësor, jemi në rrezik

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së, Tevide Imeri, në një intervistë për GazetaBlic ka folur për rrezikun që është duke u paraqitur në sektorin e shëndetësisë në mungesë të punëtorëve shëndetësor.

Ajo ka folur dhe për pagën e mjekëve dhe të stomatologve, ku thotë që nuk janë aspak të kënaqur.

“Stomatologu i përgjithshëmi cili ka një ngarkesë, ka nje pagë 777 euro që e konsiderojë nuk është e dinjitetëshme”, tha ajo.

Krahas kësaj ajo thotë se duhet trajtuar me seriozitet dhe prioritet ...

Continue Reading →
0

FSSHK me Ankesë tek Avokati i Popullit ndaj Statutit të SHSKUK-së

Posted by:

Gjatë ditës së djeshme në adresë të Avokatit të Popullit nga ana e Kryetares së FSSHK-së znj. Tevide Imeri u dorëzua Kërkesa për shqyrtim të Statutit të SHSKUK-së të cilën në bazë të fakteve të parashtruara,Avokati i Popullit ta parashtrojë para Gjykatës Kushtetuese dhe të kërkojë nga Gjykata Kushtetuese masën e përkohshme të pezullimit të zbatimit Statutin e Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës(në vijim SHSKUK) i cili është aprovuar në mbledhjen e 180-të, të Qeverisë së Kosovës, me Vendimin Nr. 29/180, datë 27.12.2023 i ...

Continue Reading →
0

FSSHK në takim me Drejtorin e Asociacionit të Komunave të Kosovës

Posted by:

Me datë 02 Shkurt 2024, Nënkryetari i FSSHK-së Mr. Blerim Delija dhe znj.Nora Murataj Zyrtare Ligjore e FSSHK-së realizuan takim pune me Drejtorin e Asociacionit të Komunave të Kosovës Z. Sazan Ibrahimi si dhe Drejtorin e QKMF-së Dr. Bujar Gashi.

Temë e takimit ishte gjendja në kujdesin parësor me theks të veçantë puna e nënpunësve të sistemit shëndetësor në punkte të largëta në nivel të Qendrave Kryesore për Mjekësi Familjare në të gjitha Komunat e Kosovës respektivisht pagesa e shtesës në ...

Continue Reading →
0

Delegacioni i FSSHK-së zhvillon takim me punëtorët shëndetësor të Shoqatës Sindikale të QKMF Prishtinë

Posted by:

Me datë 25.01.2024 Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri së bashku me Kryetarin e Këshillit Drejtues të FSSHK-së Dr.Naim Sahiti, Përfaqësuesin Regjional të Prishtinës Z.Sherif Makolli dhe Zyrtaren Ligjore Nora Murataj mbajtën takim pune me punëtorët shëndetësor të QKMF-së Prishtinë.

Fillimisht Kryetari i Shoqatës Sindikale të QKMF Prishtinë Z.Sherif Makolli i falenderoi të pranishimit si dhe përfaqësuesit e FSSHK-së. I njoftoi rreth qëllimi të takimit, rreth problemeve aktuale që po ballafaqohen punëtorët shëndetësor si dhe për çështjen e Kontratës Kolektive Sektoriale.

Kryetarja e ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas njoftimit të marr nga anëtarësia e saj mbi shtesën e përfituar nga mjekët specialist të kujdesit parësor,dytësor dhe tretësor dhe pas analizës së bërë të nenit 4 paragrafi 1 nënparagrafi 1.4,nenit 30 të Ligjit nr.08/L-196 për pagat në sektorin publik si dhe Rregullores nr.03/2023 për shtesën  e nënpunësve të sistemit shëndetësor,shpreh shetësimin e saj duke qenë se kriteret për marrjen e kësaj shtese bien ndesh me qëllimin e saj, sepse në këtë ...

Continue Reading →
0

Reagim nga gjendja e krijuar pas shkarkimeve në Spitalin e Përgjithshëm të Mitrovicës nga Kryesia e Shoqates Sindikale të Spitalit të Mitrovicës

Posted by:

I nderuari Kryesues i Bordit Drejtues të SHSKUK-së – Dr. Naim Bardiqi,

I nderuari Drejtor i Përgjithshëm i SHSKUK-së – Z.Elvir Azizi,

Me anë të kësaj shkrese drejtuar hierarkisë së lartë udhëheqëse në sektorin e shëndetësisë,Kryesia e Shoqatës Sindikale-Mitrovicë pas ankesave të punëtorve rreth emrimeve dhe shkarkimeve të menaxhmentit  kërkon nga ana juaj të na sqaroni  arsyen se çka është duke ndodhur  dhe hapat që ju i keni ndërmarr për Spitalin e Përgjithshëm të  Mitrovicës.

Ne si Shoqatë Sindikale jemi të brengosur dhe ...

Continue Reading →
0

Vitia: Ligji i Pagave s’i ka adresuar më së miri problemet e punëtorëve

Posted by:

Iniciativa Kosovare për Stabilitet (IKS), në bashkëpunim me Federatën e Sindikatave të Shëndetësisë të Kosovës (FSShK), ka mbajtur tryezë të rrumbullakët në lidhje me Ligjin për Pagat në Sektorin Publik, raporton Ekonomia Online.

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia tha se Ligji i Pagave nuk i ka adresuar të gjitha problemet e punëtorëve në mënyrën më të mirë. Vitia tha se disa nga kërkesat e Federatës të Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, nuk janë të realizueshme.

“Ka kaluar Ligji i pagave, a i ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarës së FSSHK-së Znj.Tevide Imeri të dhënë për Tëvë 1

Posted by:

Ka më shumë se 6 muaj prej kur janë prezantuar shtesat për mjekët të cilët përqendrohen vetëm në sektorin publik. Megjithatë të njëjtat nuk janë ekzekutuar asnjëherë. Megjithëse kjo u vlerësua si stimulim i mirë nga njohësit e fushës, tash kritikohet pse ky vendim nuk është zbatuar edhe në praktikë.

Deklarata e ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia e dhënë në muajin shkurt të këtij viti mbeti vetëm premtim. Kjo pasi benefitet për mjekët specialistë që punojnë vetëm në sektorin publik asnjëherë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës është mëse e shqetësuar me sulmin fizik ndaj infermierit  në Emergjencën e Spitalit të Përgjithshëm në Pejë.

FSSHK dënon çdo akt apo formë të dhunës, e në veçanti, dhunën fizike e cila është kthyer në një fenomen ndaj mantelbardhëve.

FSSHK kërkon nga organet e rendit dhe të sigurisë që të gjitha këto sulme dhe kryerësit e tyre të nxirren para drejtësisë, si dhe ndaj tyre të shqiptohen masa në përputhje me legjislacionin penal,sepse sulmi ndaj ...

Continue Reading →
0

Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri zhvilloj takim me Kryeinspektorin e Inspektoratit të Punës Z.Hekuran Nikçi

Posted by:

Sot me 26 Qershor, 2023, Kryeinspektori i Inspektoratit të Punës, z. Hekuran Nikçi takoi kryetaren e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, znj. Tevide Imerin.
Takimi i sotëm premton bashkëpunim korrekt që Inspektorati i Punës synoj ta ketë me FSSHK-në me qëllimin e vetëm të përmirësimit dhe mbrojtjes të të drejtave të punës dhe sigurisë dhe shëndetit në punë të punëtorëve të Republikës tonë.
Continue Reading →
0
Page 1 of 23 12345...»
Creative Theme