Takim i Kryetarës së FSSHK-së Znj.Tevide Imeri me punëtorë shëndetësor të QKMF-Pejë

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së Mr.Tevide Imeri së bashku me Përfaqësuesin e Regjionit të Pejës Zt.Zenel Berisha dhe Zyrtaret e Federatës Znj.Nora Murataj dhe Znj.Yllka Krasniqi kanë zhvilluar takim pune  me Drejtoreshën e QKMF-Pejë Dr.Myrvete Salihu, kryetarin e Shoqatës Sindikale QSHM-Pejë Z.Sylë Hasanaj dhe anëtarët e këshillit drejtues të QKMF-Pejë.

Takimi e hapi Përfaqësuesi Regjionale dhe njëherit Kryetari i Shoqatës Sindikale të QKMF-Pejë Z.Zenel Berisha, prezentoj platëformën e-kosova për regjistrim të anëtarësisë së FSSHK-ja, pas vendimit nga ana e Qeverisë  për ç’anëtarësim në ...

Continue Reading →
0

SINDIKATAT E SEKTORIT PUBLIK ANKOHEN LIDHUR ME LIGJIN E PAGAVE

Posted by:

Sipas Ali Gashit, nga Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës, mosvendosja e vlerës së koeficientit në Ligjin e Pagave është absurditet në vete.

“Një çështje tjetër është përcaktimi i vlerës së koeficientit. Pasi këtu tentohet të thuhet, dashje apo jo qe kemi të bëjmë me një ligj që rregullon strukturën dhe çështjen e koeficientit. Në realitet nuk është kjo e vërtet. Nëse e lexojmë, ky projektligj është projektligj për pagat në sektorin publik. Dhe realisht ky është qëllimi. Me këtë ...

Continue Reading →
0

Kryetarja e FSSHK-së Mr.Tevide Imeri ka zhvilluar takim me kryesin dhe punëtorë shëndetësor të Shoqatës Sindikale të Spitalit të Përgjithshëm në Gjilan

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së Mr.Tevide Imeri së bashku me Kryetarin e Këshillit Drejtues të FSSHK-së Dr.Naim Sahiti, Përfaqësuesin e Regjionit të Gjilanit Dr.Ismet Kastrati dhe zyrtaren ligjore të FSSHK-së për Regjionin e Gjilanit kanë zhvilluar takim pune me punëtorët shëndetësor të Shoqatës Sindikale të Spitalit të Përgjithshëm në Gjilan.

Kryetarja i njoftoi të pranishmit se beson që ligji i pagave shumë shpejt do te hyj në fuqi.

Kontrata Kolektive Sektoriale është shkëputur në mënyre te njëanshme nga ana e Ministrisë së Shendetesisë.

Anëtarët than ...

Continue Reading →
0

Takimi i Kryetarës së FSSHK-së Mr.Tevide Imeri me Drejtoreshën e QKMF-Gjilan dhe Kryesinë e Shoqatës Sindikale të QKMF-Gjilan

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së Mr.Tevide Imeri së bashku me Kryetarin e Këshillit Drejtues të FSSHK-së Dr.Naim Sahiti, Përfaqësuesin e Regjionit të Gjilanit, Dr.Ismet Kastrati dhe Zyrtaren ligjore të FSSHK-së për Regjionin e Gjilanit kanë zhvilluar takim pune  me Drejtoreshën e QKMF-Gjilan Dr.Arbenita Hajdari , kryetarin e Shoqatës Sindikale QKMF-Gjilan Dr.Selam Shabani si dhe kryesinë e shoqate Sindikale të QKMF-Gjilan.

Temë e diskutimit ishte ç’antarsimi i anëtarëve nga Shoqatat Sindikale dhe Platforma E-Kosova, ku kryetarja i njoftoi të pranishmit se e kanë paraqitur ...

Continue Reading →
0

Sot me 14.12.2022 është mbajtur takimi me Ministrin e Financave, Z. Hekuran Murati, në ketë takim kanë marrë pjesë kryetarët e Sindikatave: nga Policia, Arsimi, Administrata, Shëndetësia dhe Dogana.

Posted by:

Sot me 14.12.2022 është mbajtur takimi me Ministrin e Financave, Z. Hekuran Murati, në ketë takim kanë marrë pjesë kryetarët e Sindikatave: Shëndetësia ,Policia, Arsimi, Administrata, dhe Dogana.

Në ketë takim kryesisht është diskutuar rreth digjitalizimit të anëtarësisë sindikale në platformën E-Kosova, mangësitë dhe përparësitë e platformës dhe është kërkuar nga ministri që të kthej gjendjen e mëparshme të anëtarësisë dhe të ipet kohë për mundësinë e digjitalizimit në mënyrë që të kthehet funksionalizimi normal i Sindikatave.

Gjithashtu është diskutuar edhe për ...

Continue Reading →
0

Nevojitet intervenim urgjent, kryesindikalistja Imeri: Shëndetësia drejt kolapsit

Posted by:

Janë bërë gjashtë javë që sektori i shëndetësisë ka mbetur pa drejtues, që kur Rifat Latifi dha dorëheqje nga posti i ministrit të Shëndetësisë më 6 tetor.

Kryetarja e Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Tevide Imeri në një deklaratë për Telegrafin ka thënë se nevojitet intervenim urgjent në shëndetësi.

Sipas saj, shëndetësia publike po shkon drejt kolapsit dhe ky fakt po vërehet nga të gjithë njerëzit në Kosovë.

“Në mjekësi duhet të intervenohet sa më urgjentisht për faktin se shëndetësia publike është duke shkuar ...

Continue Reading →
0

REAGIM: ndaj ndërhyrjes së Qeverisë në Organizimin dhe Administrimin Sindikal

Posted by:

Koalicioni për Drejtësi Shoqërore dhe të Drejta Socio-ekonomike me anë të këtij reagimi shpreh shqetësim me njoftimin e Thesarit të Kosovës/Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, dërguar organizatave sindikale lidhur me regjistrimin e anëtarëve të sindikatave në portalin E-Kosova.

Në njoftim thuhet se anëtarët e sindikatave duhet të regjistrohen në platformën E-Kosova si dhe të konfirmohen të dhënat e bankës nga data 15 shtator deri më datën 21 shtator. Pas kalimit të kësaj periudhe kohore, sindikatave u është ndërprerë kuota e ...

Continue Reading →
0

Drejtoresha e ShSKUK-së, takoi Kryetaren e FSShK-së

Posted by:

Pranvera Zejnullahu- Raçi, ushtruese e detyrës së drejtorit të përgjithshëm të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës (ShSKUK), ka pritur në takim Kryetaren e Federatës Sindikale të Shëndetësisë, znj, Tevide Imeri.

Në takim është diskutuar për mbarëvajtjen e punës në kuadër të institucioneve shëndetësore që janë në varësi të ShSKUK-së. Gjatë takimit u vlerësua puna e punëtorëve shëndetësorë, përderisa u tha se po punohet për mirëqenie me të mirë të tyre. Të dyja palët u pajtuan që në të ...

Continue Reading →
0

Reagim publik

Posted by:

 Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas informimit nga terreni në lidhje me mos marrjen e pagave të punëtorëve shëndetësor në kujdesin parësor kërkon nga ana e faktorëve relevant që punëtorët shëndetësor sa më parë ti marrin pagat e tyre njësoj sikurse punëtorët shëndetësor të kujdesit dytësor dhe tretësor.

Deri më tani jemi konsultuar edhe nga zyrtarët komunal por edhe ata të Ministrisë së Financave të cilët asnjëra palë nuk japin sqarim konkret.

Vonesa e pagave të punëtorëve shëndetësor është e ...

Continue Reading →
0
Page 3 of 36 12345...»