Reagim i FSSHK-së ndaj sulmit te punëtorëve te Urgjencës së QKMF në Skenderaj

Posted by:

Me datë 15.03.2022, në ora 03:45  pranë QKMF-Skenderaj  përkatësisht në repartinë e Urgjencës  në vendin e punës është sulmuar fizikisht komplet ekipa e urgjences  nga përcjellësi i pacientit, ku në këtë akt të sulimit njëri nga punëtoret ka marrë edhe trajtim në Spitalin e Mitrovices.  Me të pranur informatën Kryesia e Sindikatës pranë kësaj njësie ka reaguar dhe përkrahur  punëtorët (anëtarët) e sulmuar, duke e dënuar këtë rast dhe duke  shprehur shqetësim lidhur me sulmin e lartcekur që iu është ...

Continue Reading →
0

Njoftim për anulim të Kontratës nr.10/21 të datës 09.08.2021

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton se ka ANULUAR Kontratën me nr.10/21 të datës 09.08.2021 në mes të FSSHK-së dhe SH.P.K. Audit Office kompani për Auditim të Jashtëm,pas njoftimit nga ana e SH.P.K Audit Office me seli në Prishtinë se nuk e kanë vazhduar procesin e licencimit të Kompanisë,me qrast FSSHK-së i pamundësohet kryeja e Auditimit të Jashtëm për vitin 2021,kërkesë kjo e përcaktuar në bazë të Ligjit  nr. 04/L-011 për organizimin sindikal neni 21 paragrafi 3.

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Kryesia e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës dje në mbledhjen e mbajtur njofton anëtarësinë e gjerë se FSSHK nuk do të ndërmerr asnjë veprim sindikal rreth Ligjit mbi Pagat përderisa zyrtarisht nuk do të pranojë shtojcat e Ligjit apo tabelat me koeficienta.

FSSHK nuk mund të paragjykojë në asnjë moment se si do të duken ato tabela,prandaj nuk do të ndërmerr asnjë veprim sindikal,posa FSSHK të pranoj zyrtarisht tabelat do ti thërret organet e veta, për ti shqyrtuar me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Të nderuar punëtorë shëndetësorë, meqë këto ditë po qarkullojnë draftet e ndryshme dhe reagime të ndryshme për Ligjin e Pagave, Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ju njofton se ne:

  1. Nuk kemi marr pjesë në hartimin e draftit të Ligjit të Pagave dhe
  2. Nuk jemi në dijeni për vlerën e koeficientit

Andaj çdo reagim nga grupet e caktuara mund të shkaktojë amulli dhe dëmtim të procesit për Ligjin e Pagave.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës i bën apel Qeverisë së Republikës ...

Continue Reading →
0

URIME VITI I RI 2022

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shendetësisë se Kosoves  uron te gjithe anëtarëve, liderëve dhe punëtorëve shëndetësor Gëzuar Viti e Ri 2022.
Urojmë që viti i ardhshëm le te jetë një vit i suksesshëm në realizimin e të gjitha objektivave që garantojnë mirëqenie ekonomike dhe progres social.

Me respekt

FSSHK
Continue Reading →
0

FTESË PËR OFERTË

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës bënë ftesë për palët e interesuara për dorëzimin e ofertave për Operator Ekonomik të Telefonisë Mobile për nevojat e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Ofertuesi duhet të kenë:

Pako të ofertave për numrat Postpaid dhe Pripaid

Operator duhe te kenë licenës të operimit brenda Kosovës dhe të ketë shtrirje në të gjithë Kosovën

Ftesa për ofertë do të jetë e hapur pesë (5) nga dita e publikimit në shtypin ditor.

Të gjithë të interesuarit duhet të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke u nisur nga situata e rëndë epidemiologjike në vend duke u nisur nga raportet e ardhura nga QKMF-të, Repartet Pediatrike të Spitaleve dhe Klinikës së Pediatrisë,merr Vendim që Grevën e Përgjithshme e paralajmëruar për datën 21 Dhjetor 2021 pezullohet deri në një Vendim tjetër të Këshillit Drejtues në Janar 2022.

FSSHK kishte shpresuar që buxheti për vitin 2022 do të votohet me datë 22 Dhjetor 2021 andaj edhe ka kërkuar që të zhvillojë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Këshilli Drejtues i FSSHK-së në mbledhjen e mbajtur me datë 15.12.2021 ka vendosur unanimisht që ti hap rrugë dialogut social duke iu adresuar edhe njëherë krerëve institucional sikurse Ministrit të Shëndetësisë, Ministrit të Punëve të brendshme dhe administratës, Komisionit Parlamentar për Shëndetësi dhe mirëqenie sociale si dhe Komisionit për buxhet dhe financa, me të vetmen kërkesë,diskutimin dhe nxjerrjen e konkluzioneve të përbashkëta për Projektligjin e Pagave.

Këshilli Drejtues i FSSHK-së mirëpret nga të lartëpërmendurit zhvillimin e takimeve më së largu deri ...

Continue Reading →
0

Syla: Nuk mund të kushtëzohen mjekët të qëndrojnë në sektorin publik me 800 euro page kur privati i paguan minimumi 1,500 euro

Posted by:

Blerim Syla nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë ka folur për propozimet që mjekët të përcaktohen nëse duan të punojnë në sektorin publik apo atë privat.

Syla në “Debat Plus” ka thënë se është e vështirë të kushtëzosh mjekët që të punojnë në sektorin publik me pagë 800 euro kur sipas tij në sektorin privat pagat shkojnë nga 1,500 euro e sipër.

Për një vit nga sistemi publik në sistemin ...

Continue Reading →
0
Page 6 of 36 «...45678...»