Lajme

Telegram ngushëllimi

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot në mëngjes mori lajmin më të trishtë,për vrasjen mizore të anëtares së saj Asistentes së Stomatologjisë Gjyljeta Ukella nga Peja.

Sot punëtorët shëndetësor janë në zi,i gjithë vendi është në zi,një jetë tjetër u shua,një grua tjetër mbeti viktimë.

FSSHK kërkon nga autoritetet shtetërore që të zbardhet në detaj ky krimi dhe prejardhja e saj, njejtë të veprohet edhe për rastet të tjera ku viktima është GRUA,kurse autorëve të këtyre krimeve tu shqiptohet dënimi ...

Continue Reading →
0

Kryetarja e FSSHK-së: Kemi për çdo ditë ikje të punëtorëve shëndetësor, jemi në rrezik

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së, Tevide Imeri, në një intervistë për GazetaBlic ka folur për rrezikun që është duke u paraqitur në sektorin e shëndetësisë në mungesë të punëtorëve shëndetësor.

Ajo ka folur dhe për pagën e mjekëve dhe të stomatologve, ku thotë që nuk janë aspak të kënaqur.

“Stomatologu i përgjithshëmi cili ka një ngarkesë, ka nje pagë 777 euro që e konsiderojë nuk është e dinjitetëshme”, tha ajo.

Krahas kësaj ajo thotë se duhet trajtuar me seriozitet dhe prioritet ...

Continue Reading →
0

FSSHK me Ankesë tek Avokati i Popullit ndaj Statutit të SHSKUK-së

Posted by:

Gjatë ditës së djeshme në adresë të Avokatit të Popullit nga ana e Kryetares së FSSHK-së znj. Tevide Imeri u dorëzua Kërkesa për shqyrtim të Statutit të SHSKUK-së të cilën në bazë të fakteve të parashtruara,Avokati i Popullit ta parashtrojë para Gjykatës Kushtetuese dhe të kërkojë nga Gjykata Kushtetuese masën e përkohshme të pezullimit të zbatimit Statutin e Shërbimit Spitalor Klinik Universitar të Kosovës(në vijim SHSKUK) i cili është aprovuar në mbledhjen e 180-të, të Qeverisë së Kosovës, me Vendimin Nr. 29/180, datë 27.12.2023 i ...

Continue Reading →
0

FSSHK në takim me Drejtorin e Asociacionit të Komunave të Kosovës

Posted by:

Me datë 02 Shkurt 2024, Nënkryetari i FSSHK-së Mr. Blerim Delija dhe znj.Nora Murataj Zyrtare Ligjore e FSSHK-së realizuan takim pune me Drejtorin e Asociacionit të Komunave të Kosovës Z. Sazan Ibrahimi si dhe Drejtorin e QKMF-së Dr. Bujar Gashi.

Temë e takimit ishte gjendja në kujdesin parësor me theks të veçantë puna e nënpunësve të sistemit shëndetësor në punkte të largëta në nivel të Qendrave Kryesore për Mjekësi Familjare në të gjitha Komunat e Kosovës respektivisht pagesa e shtesës në ...

Continue Reading →
0

Delegacioni i FSSHK-së zhvillon takim me punëtorët shëndetësor të Shoqatës Sindikale të QKMF Prishtinë

Posted by:

Me datë 25.01.2024 Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri së bashku me Kryetarin e Këshillit Drejtues të FSSHK-së Dr.Naim Sahiti, Përfaqësuesin Regjional të Prishtinës Z.Sherif Makolli dhe Zyrtaren Ligjore Nora Murataj mbajtën takim pune me punëtorët shëndetësor të QKMF-së Prishtinë.

Fillimisht Kryetari i Shoqatës Sindikale të QKMF Prishtinë Z.Sherif Makolli i falenderoi të pranishimit si dhe përfaqësuesit e FSSHK-së. I njoftoi rreth qëllimi të takimit, rreth problemeve aktuale që po ballafaqohen punëtorët shëndetësor si dhe për çështjen e Kontratës Kolektive Sektoriale.

Kryetarja e ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas njoftimit të marr nga anëtarësia e saj mbi shtesën e përfituar nga mjekët specialist të kujdesit parësor,dytësor dhe tretësor dhe pas analizës së bërë të nenit 4 paragrafi 1 nënparagrafi 1.4,nenit 30 të Ligjit nr.08/L-196 për pagat në sektorin publik si dhe Rregullores nr.03/2023 për shtesën  e nënpunësve të sistemit shëndetësor,shpreh shetësimin e saj duke qenë se kriteret për marrjen e kësaj shtese bien ndesh me qëllimin e saj, sepse në këtë ...

Continue Reading →
0

Reagim nga gjendja e krijuar pas shkarkimeve në Spitalin e Përgjithshëm të Mitrovicës nga Kryesia e Shoqates Sindikale të Spitalit të Mitrovicës

Posted by:

I nderuari Kryesues i Bordit Drejtues të SHSKUK-së – Dr. Naim Bardiqi,

I nderuari Drejtor i Përgjithshëm i SHSKUK-së – Z.Elvir Azizi,

Me anë të kësaj shkrese drejtuar hierarkisë së lartë udhëheqëse në sektorin e shëndetësisë,Kryesia e Shoqatës Sindikale-Mitrovicë pas ankesave të punëtorve rreth emrimeve dhe shkarkimeve të menaxhmentit  kërkon nga ana juaj të na sqaroni  arsyen se çka është duke ndodhur  dhe hapat që ju i keni ndërmarr për Spitalin e Përgjithshëm të  Mitrovicës.

Ne si Shoqatë Sindikale jemi të brengosur dhe ...

Continue Reading →
0

Vitia: Ligji i Pagave s’i ka adresuar më së miri problemet e punëtorëve

Posted by:

Iniciativa Kosovare për Stabilitet (IKS), në bashkëpunim me Federatën e Sindikatave të Shëndetësisë të Kosovës (FSShK), ka mbajtur tryezë të rrumbullakët në lidhje me Ligjin për Pagat në Sektorin Publik, raporton Ekonomia Online.

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia tha se Ligji i Pagave nuk i ka adresuar të gjitha problemet e punëtorëve në mënyrën më të mirë. Vitia tha se disa nga kërkesat e Federatës të Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, nuk janë të realizueshme.

“Ka kaluar Ligji i pagave, a i ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarës së FSSHK-së Znj.Tevide Imeri të dhënë për Tëvë 1

Posted by:

Ka më shumë se 6 muaj prej kur janë prezantuar shtesat për mjekët të cilët përqendrohen vetëm në sektorin publik. Megjithatë të njëjtat nuk janë ekzekutuar asnjëherë. Megjithëse kjo u vlerësua si stimulim i mirë nga njohësit e fushës, tash kritikohet pse ky vendim nuk është zbatuar edhe në praktikë.

Deklarata e ministrit të Shëndetësisë, Arben Vitia e dhënë në muajin shkurt të këtij viti mbeti vetëm premtim. Kjo pasi benefitet për mjekët specialistë që punojnë vetëm në sektorin publik asnjëherë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës është mëse e shqetësuar me sulmin fizik ndaj infermierit  në Emergjencën e Spitalit të Përgjithshëm në Pejë.

FSSHK dënon çdo akt apo formë të dhunës, e në veçanti, dhunën fizike e cila është kthyer në një fenomen ndaj mantelbardhëve.

FSSHK kërkon nga organet e rendit dhe të sigurisë që të gjitha këto sulme dhe kryerësit e tyre të nxirren para drejtësisë, si dhe ndaj tyre të shqiptohen masa në përputhje me legjislacionin penal,sepse sulmi ndaj ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 42 12345...»
Creative Theme