Lajme dhe Ngjarje

Reagim ndaj fjalimit të Kryeministrit Kurti të bërë sot dt.13.12.2021 gjatë mbledhjës së Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Posted by:

Njoftojmë opinionin e gjerë publik se ato çfarë thotë Kryeministri Kurti asnjë nuk qëndron, i njejti me gjuhë të ashpër e urryese njollos punën tonë duke tentuar që në këtë mënyrë të shpërqëndron opinionin rreth kërkesës tonë legjitime asaj të: Rritjen e pagës dhe miratimin e Ligjit të Pagave, ku për  realizimin e të cilave do ti përdorim të gjitha mjetet legjitime të reagimeve sindikaliste pavarësisht presionit dhe linçimeve karshi nesh!
Për të qenë të qartë kështu duke e demantuar ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot në mbledhjen e Këshillit Drejtues të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës është diskutuar në lidhje me ecurinë e Grevave të organizuara ditë më parë si dhe qështjet e ngritura para Qeverisë nga kjo Federatë.

Këshilli Drejtues bën thirrje edhe njëherë që Ligji mbi Pagat të procedohet, miratohet dhe implementohet me buxhetin e vitit 2022.

Këshilli Drejtues i FSSHK unanimisht kërkon nga Qeveria e Republikës së Kosovës që nëse Ligji i Pagave nuk kalon të ketë rritje të pagave për ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot ka vazhduar me Grevën e Përgjithshme 8(tetë) orëshe duke filluar nga ora 07:00 deri në ora 15:00 në të gjitha institucionet shëndetësore publike të Republikës së Kosovës.

Grevës i janë përgjigjur të gjithë pa dallim e në këtë mes edhe popullata e gjerë e cila është solidarizuar me punëtorët shëndetësor.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës shfrytëzon rastin ti falenderojë punëtorët shëndetësor dhe pacientët.

Në fund FSSHK njofton të gjithë punëtorët shëndetësor se me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Njoftojmë opinionin e gjerë se edhe për kundrejt pritjeve tona që të takohemi me institucionet shtetërore,kjo e fundit nuk ka reflektuar.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës si pasojë e mos përgjigjes nga ana e Qeverisë është e obliguar që nesër me datë 02.12.2021 e Enjte të mbajë Grevë 8(tetë) orëshe pranë institucioneve shëndetësore.

Këshilli Qendror Grevist  siguron se  të gjitha shërbimet emergjente do të jipen konform Ligjit mbi Greva.

Me këtë rast kërkojmë  mirëkuptim nga ana e popullatës.

Me respekt,

Këshilli Qendror Grevist

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datën 25.11.2021 duke filluar nga ora 07:00 deri në ora 15:00 në të gjitha institucionet shëndetësore publike të Republikës së Kosovës është mbajtur Greva e Përgjithshme e punëtorëve shëndetësor e thirrur nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Grevës i janë përgjigjur të gjithë pa dallim e në këtë mes edhe popullata e gjerë e cila është solidarizuar me punëtorët shëndetësor.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës shfrytëzon rastin ti falenderojë punëtorët shëndetësor,pacientët, Sindikata vendore dhe ndërkombëtare EPSU(European ...

Continue Reading →
0

Sindikalistët i bëjnë thirrje Qeverisë: Të bisedojmë, mos na ndani nga pacientë

Posted by:

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla, ka thënë se grevës së sotme në Shëndetësi i janë përgjigjur të gjithë dhe se kjo tregon unitetin e jashtëzakonshëm.

Syla ka treguar se rastet emergjente nëpër spitale janë punuar, ndërsa fillimisht i ka kërkuar falje pacientëve.

Syla ka thënë se nuk është mirë që edhe sot, kur po mbahen greva, në Kuvend po diskutohet për Projektbuxheti për vitin 2022, e ku në të nuk është e parashikuar ndarja ...

Continue Reading →
0

Punëtorët shëndetësorë në grevë, kanë një mesazh për kryeministrin Kurti

Posted by:

Punëtorët shëndetësorë në Kosovë kanë hyrë sot në grevë 8 orëshe për shkak të mosrealizimit të kërkesave të tyre për Ligjin e Pagave.

Me këtë rast, kryetari i Federates së Sindikatave të Shëndetësisë, Blerim Syla ka thënë se punëtorët shëndetësorë në 43 qendra shëndetësore kanë hyrë në grevë. Ai ka thënë se do të vazhdojnë me veprime të njëjta derisa të mos plotësohen kërkesat tyre.

“Pacientëve ju kërkoj ...

Continue Reading →
0
Page 7 of 36 «...56789...»
Creative Theme