Lajme dhe Ngjarje

Komunikatë për media

Posted by:

Me anë të kësaj Komunikate i adresohem Kryeministrit të vendit Z. Albin Kurti dhe Ministrit të Shëndetësisë Z. Rifat Latifi.

  1. Kryeministër është koha e fundit që po ju adresohemi para se të ndërmarrim veprime sindikale.

Duke u nisur nga fakti se gjendja e punëtorëve shëndetësor është duke u përkeqësuar ditë për ditë, nuk kemi mjete për punë, nuk kemi kushte për punë, e dita ditës mjekët dhe infermierët po e lëshojnë Kosovën dhe sistemin publik,ju lutemi të reflektoni në dy kërkesat e mëparshme:

  1. Rritjen e pagave 50% deri në miratimin e Ligjit të Pagave;
  2. Pjesëmarrjen në grupin punues për hartimin e Ligjit të Pagave
  3. Kryeministër,pa dashur ta zgjasë më shumë gjendja e popullatës dhe punëtorëve shëndetësor është shumë e keqe gjë që faktohet në pritjet që duhet të bëhen,andaj intervenimi Juaj duhet të jetë i shpejtë dhe konkret.

Çdo pasojë e mosveprimit adresën e ka tek Qeveria Juaj.

Me respekt,

Dr. Blerim Syla

Kryetar në detyrë i FSSHK-së

0
Creative Theme