Arkiva

Kryeministri Kurti priti në takim përfaqësuesit e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës

Posted by:

Prishtinë, 9 gusht 2022

Delegacioni i FSSHK-së i përbërë nga Kryetarja e FSSHK-së  Znj.Tevide Imeri, Kryetari i Këshillit Drejtues Dr.Naim Sahiti, Nënkryetar i FSSHK-së Mr.Blerim Delija, Përfaqësuesja e Regjioni të Mitrovicës MA.PT.Lirije Fazliu Bajraktari dhe u.d. Përfaqësuesit të Regjionit të Gjilanit Dr.Ismet Kastrati kanë zhvilluar takim pune me Kryeministrin e Republikës së Kosovës Z.Albin Kurti, Ministrin e Shëndetësisë Dr.Rifat Latifi, Zavendësministrën e MSh-së  Dr.Dafina Gexha Bunjaku.

Bashkëpunimi në përmirësimin e pozicionit të punonjësve shëndetësor përmes dialogut social, ishte në qendër të takimit ...

Continue Reading →
0

NJOFTIM

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton të gjithë anëtarët/et e saj pranë institucioneve shëndetësore se në mbështje të nenit 22 dhe nenin 24 të Statutit të FSSHK dhe  nenit 10  i Ligjit me nr. 04/L-011 për organizimin sindikal, në mbledhjen e rregullt të Këshillit Drejtues pas diskutimit të rendit të  ditës anëtarët e Këshillit Drejtues me shumicë të votave kanë marr vendim me të cilin:

SHPALLEN ZGJEDHJET E PËRGJITHSHME të FSSHK-së nga data 02.09.2021.

Komisioni Qendror Zgjedhor pranë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë se sot me datë 09.06.2020 delegacioni i kryesuar nga Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla Nënkryetarët Mr. Blerim Delija dhe Dr. Xhemajl Selmani si dhe Anëtari i Kryesisë dhe Përfaqësuesi i QKUK-së në Bordin Drejtues të SHSKUK-së Dr. Islam Krasniqi zhvilluan takim pune me Ministrin e ri të Shëndetësisë Z. Armend Zemaj.

Continue Reading →

0

Mbi 200 mjekë vullnetarë nga Kosova, presin lejen e Qeverisë që t’i dalin në ndihmë Luginës së Preshevës, në luftën ndaj COVID-19

Posted by:

Mbi 200 mjekë vullnetarë nga Kosova janë paraqitur për të shkuar në Luginën e Preshevës për të monitoruar situatën e krijuar nga COVID-19.

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla për Telegrafin ka deklaruar se ende nuk kanë marrë asnjë përgjigje në kërkesën që i kanë drejtuar Qeverisë së Kosovës për t’i lejuar mjekët kosovarë të shkojnë në Luginën e Preshevës për ta monitoruar gjendjen atje.

Syla tha se kjo kërkesë nuk ka të bëjë asgjë me politikën, ...

Continue Reading →
0

Syla: Greva e suksesshme, presim sinjal nga Qeveria për hapat e mëtejmë

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës (FSShK) ka mbajtur konferencë për medie në lidhje me ecurinë e grevës së punëtorëve shëndetësorë në nivel vendi, raporton Ekonomia Online.

Kryetari i kësaj sindikate, Blerim Syla tha se grevës i janë përgjigjur 100 për qind punëtorët shëndetësor.

Ai e konsideron këtë grevë si të suksesshme. Syla thotë se janë në pritje të ndonjë sinjali nga Qeveria për të vendosur për hapat e mëtejmë.

“Deri në këto momente e kemi një grevë shumë të suksesshme sepse ...

Continue Reading →
0

Syla: Nga janari, mjekët në Kosovë nuk do të punojnë për 650 euro pagë, ata po largohen edhe sot (Video)

Posted by:

Kryetar i Federatës Sindikale të Kosovës, Blerim Syla ka thënë se qëllimi i institucionit që ai drejton këtë vit ka qenë përmirësimi i kushteve të punëtorëve shëndetësorë.

Prej katër vitesh pagat e punëtorëve shëndetësorë nuk kanë lëvizur”, tha Syla në emisionin “Përballje” me Muhamet Hajrullahun në RTV Dukagjini.

Syla ka thënë se në disa klinika të QKUK-së, punëtorët shëndetësorë janë të rrezikuar nga sëmundje të ndryshme, pasi ka mungesë të gjërave elementare ...

Continue Reading →
0

Trajnim per Lider te Rinj Sindikal

Posted by:

Duke filluar nga data 19-21 Tetor 2018 FSSHK ka organizuar trajnim dy ditor për Liderët e rinj Sindikal.

Hapjen e trajnimit e bëri Kryetari i FSSHK-së dr. Blerim Syla, me ç’rast i njoftoj te pranishmit për rendesinë e këtij trajnimi me theks te veqantë ndikimin e tijë ne zhvillimin e aktivitetit sindikal në edukimin e brezave të rinj (lider potencial).

Pjesëmarresit në këtë trajnim (e qe ishin nga te gjitha Regjionet) patën mundësin qe te perfitojnë njohuri te detajizuar lidhur me Biesdimet, ...

Continue Reading →
0

FSSHK takohet me Kryetaren e Grupit te Grave Deputete

Posted by:

Gjate ditës se sotme ne vazhdën e aktiviteteve te FSSHK u realizua takimi me Kryetaren e Grupit te Grave Deputete znj. Mexhide Mjaku-Topalli.

Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla: Ky takim është kërkuar me te vetmen arsye qe ne te bartim tek ju pakënaqësinë  tonë lidhur me gradimin e stafit te mesëm shëndetësorë. E nëse kësaj ja shtojmë edhe faktin qe ky staf dikund 70% është ne përbërje te femrave atëherë ne konsiderojmë qe është duke u bere një diskriminim i ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 2 12
Creative Theme