Lajme

Syla: Kosova ka filluar të mbetet pa mjekë, kriza po na troket

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Blerim Syla në një intervistë për “Zërin” ka thënë se kushtet e punëtorëve shëndetësorë viteve të fundit vetëm janë përkeqësuar. Ai e ka parë si shqetësuese mungesën e punëtorëve shëndetësorë në vend dhe ikjet e vazhdueshme të tyre, shkruan sot gazeta Zëri.

Më së shumti deri në 10 vjetët e ardhshëm shëndetësia në Kosovë vlerësohet se do të jetë në krizë të thellë, për shkak të ikjes së punëtorëve shëndetësorë nga vendi.

Kryetari i Federatës së Sindikatave i Shëndetësisë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Pas marrjes së infomatave përmes mediave se Pejë dhe Istog janë në vështirësi të mëdha, pas erërave të forta, pa energji elektrike, me dëme të konsiderueshme materiale, shtyllat elektrike nëpër tokë, tjegulla të  rrënuara nga objektet e Institucioneve Shëndetësore , Federata e Sindikatave të shëndetësisë së Kosovës gjegjësishtë Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla  ju ofron përkrahjen të parezervë Institucioneve Shëndetësore respektivisht punëtorëve shëndetësor deri në stabilizimin e kësaj gjendje.

Continue Reading →
0

Syla: Kosova ka filluar të mbetet pa mjekë, kriza po na troket

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Blerim Syla në një intervistë për “Zërin” ka thënë se kushtet e punëtorëve shëndetësorë viteve të fundit vetëm janë përkeqësuar. Ai e ka parë si shqetësuese mungesën e punëtorëve shëndetësorë në vend dhe ikjet e vazhdueshme të tyre, shkruan sot gazeta Zëri.

Më së shumti deri në 10 vjetët e ardhshëm shëndetësia në Kosovë vlerësohet se do të jetë në krizë të thellë, për shkak të ikjes së punëtorëve shëndetësorë nga vendi.

Kryetari i Federatës së Sindikatave i Shëndetësisë ...

Continue Reading →
0

Sindikatat dorëzuan kërkesën e përbashkët në Gjykatën Kushtetuese

Posted by:

Kërkohet revokimi i masës së përkohshme për pezullimin e Ligjit të Pagave

Pas takimit me Avokatin e popullit SBASHK-u, Sindikata e Shëndetësisë, e Policisë, e Doganës dhe ajo e Zjarrfikësve kanë vazhduar me takimet e përbashkëta konsultative me qëllim që të ndërmarrin angazhime të përbashkëta dhe kanë përgatitur kërkesën e përbashkët dorëzuar sot në Gjykatën Kushtetuese me kërkesën që ajo të revokojë masën e përkohshme për pezullimin e Ligjit të pagave.

Për këtë angazhim këto 5 sindikata kanë informuar edhe Avokatin e ...

Continue Reading →
0

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës uron të gjithë anëtarëve, liderëve dhe bashkëpunëtorëve, Gëzuar Krishtlindjet dhe Gëzuar Vitin e Ri 2020. Urojmë që viti i ardhshëm le të jetë një vit i suksesshëm në realizimin e të gjitha objektivave që garantojnë mirëqenie ekonomike dhe progres social.

Continue Reading →
0

Konferencë përmbyllëse Trupat regjional mbi dialogun social” projketi në Regjionet Gjakovë, Gjilan, Mitrovicë dhe Prizren

Posted by:

Të Enjten Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës mbajti Konferencën përmbyllëse të Projektit “Trupat regjional mbi dialogun social në Regjionet Gjakovë, Gjilan, Mitrovicë dhe Prizren”. Qëllimi i kësaj Konference ishte përmbyllja e aktiviteteve të projektit, diskutimi mbi mbarëvajtjen e saj si dhe nxjerrja e rekomandimeve nga ana e Trupave regjional për dialog social të formuara në të gjitha Regjionet e Kosovës përgjatë viteve 2018-2019.

Mbi 80 pjesëmarrës nga menaxhmentet e institucioneve shëndetësore të kujdesit parësor shëndetësor, Drejtorive për ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Këshilli Qendror Grevist i FSSHK-së njofton opinionin e gjerë se në ora 15:00  ka përfunduar Greva e Përgjithshme e punëtorëve shëndetësor e filluar në orën 07:00.

Nga të gjitha njësitë rapotuese në QKUK,Spitalet Rajonale,QKMF dhe njësi të tjera është raportuar për përgjigje pozitive në Grevë dhe për mbarëvajtje të rregullt të Grevës pa ndonjë eksces që vlen të raportohet.

Gjatë Grevës janë ofruar shërbime shëndetësore konform Ligjit mbi Grevat nenin 17 si dhe udhëzimit administrativ 08/2011 për përcaktimin dhe sistemimin e punëve ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës respektivisht Këshilli Qëndror Grevist njofton opinionin e gjerë se Greva ka filluar në ora 07:00 ashtu siç ishte planifikuar në të gjitha Institucionet Shëndetësore të Kosovës dhe deri më tani të gjithë punëtorët i janë përgjigjur Grevës së Përgjithshme, përveç  në QKMF – Shtime u informuam nga nënkryetarja e  sindikatës në këtë qendër znj. Shehrije Morina se ka ndodhur një incident  ku një qytetar ka thyer një xham në laboratorin e kësaj qendre mjekësore, me ...

Continue Reading →
0
Page 8 of 27 «...678910...»
Creative Theme