Komunikatë për media

Posted by:

Adresimi i Kryetares së FSSHK në Ditën Ndërkombëtare të Infermierisë

Më 12 maj, festojmë Ditën Ndërkombëtare të Infermierëve. Këtë vit, pandemia e COVID-19 duket pak më e zbehur, por jo edhe roli vendimtar i infermierëve në sektorin shëndetësor në shoqërinë tonë. Përkundrazi, me zvogëlimin e numrit të vdekjeve, ulet edhe vëmendja e mediave dhe politikanëve për rolin e atyre që rrezikuan jetën gjatë pandemisë.

Ne u bëjmë thirrje sërish politikëbërësve të njohin punën vendimtare të infermierëve dhe të sigurojnë paga dhe kushte ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 06 Maj 2022 Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri dhe Nënkryetari i FSSHK-së Mr.Blerim Delija kanë mirëpritur në takim Kryetarin e Shoqatës Sindikale të Infermierëve Z.Përparim Berisha dhe Nënkryetarin e Shoqatës së Infermierëve Z.Enlirat Duraku  të cilët i uruan suksese dhe punë të mbarë Kryetares dhe  strukturave udhëheqëse të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Palët u dakorduan që ditët në vijim të zhvillojn takim me Kryesitë e tyre  në mënyrë që të punohet bashkërisht në interes të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 04.05.2022 në  Zyrën Qendrore të FSSHK-së është bërë pranim dorëzimi i detyrës së Kryetares në  prezencë të Komisionit për pranim dorëzimin e detyrës zyrtare  i cili Komision ka verifikuar dokumentacionin të cilin edhe ia kanë dorëzuar Kryetares znj. Tevide Imeri.

Kryetarja pas marrjes së detyrës zyrtarisht u zotua se do të përmbush të gjitha premtimet e dhëna para anëtarësisë së gjerë dhe si aktivitet të parë ka përcaktuar takimin me patnerin social Ministrinë e Shëndetësisë.

Nga java e ardhshme ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Me anë të kësaj Komunikate i adresohem Kryeministrit të vendit Z. Albin Kurti dhe Ministrit të Shëndetësisë Z. Rifat Latifi.

  1. Kryeministër është koha e fundit që po ju adresohemi para se të ndërmarrim veprime sindikale.

Duke u nisur nga fakti se gjendja e punëtorëve shëndetësor është duke u përkeqësuar ditë për ditë, nuk kemi mjete për punë, nuk kemi kushte për punë, e dita ditës mjekët dhe infermierët po e lëshojnë Kosovën dhe sistemin publik,ju lutemi të reflektoni në dy kërkesat e ...

Continue Reading →
0

Blerim Syla e konsteston procesin zgjedhor të kandidatëve: Do të kandidoj në kongres

Posted by:

Kryetari në detyrë i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë Blerim Syla, po e konteston procesin e kandidaturave për kryetar të kësaj organizate.

Syla në një bisedë për Gazetën ka thënë se ky proces është udhëhequr nga një person i cili ka dal në pension dhe sipas tij kjo është në kundërshtim me statutin e FSSHK-së.

“Ju mundeni me verifiku. Ne nuk e kemi dit që ai ka dal në pension sepse e ka mbajtur fshehtë që nga viti i kaluar. Me statut ...

Continue Reading →
0

Komisioni Verifikues per kandidaturave

Posted by:

Me date 04 Prill 2022,

Komisioni per verifikimin e kandidaturave në përbërje prej: Kryetarit të Komisionit verifikuese Dr.Jahir Lajqi dhe anëtarëve të Komisionit Nora Murataj dhe Yllka Krasniqi pas mbylljës së procesit të kandidaturave dhe verifikimit të dokumentacionit të pranuar nga ana e kandidatëve sipas kritereve të përcaktuar nga Këshilli Drejtues i FSSHK-së si organi më i lartë mes dy Kongreseve nga ana e kandidatëve konstaton se garën për Kongres IV-të të FSSHK-së e kanë kaluar :

1.Kandidat për Kryetar/e të FSSHK-së ...

Continue Reading →
0

Rishpalle të Ofertës për Auditorë të Jashtëm për vitin 2021 të FSSHK-së

Posted by:

Të nderuar,

Bazuar në nenin 21 paragrafi 3 i Ligjit nr. 04/L-011 gjeni më poshtë informacionet dhe  kërkesat për shërbimin në lidhje me auditimin e jashtëm  të xhirollogarisë kryesore të FSSHK-së si dhe për xhirollogaritë e Regjioneve Sindikale,Sindikatën e QKUK-së,Sindikatën e IKSHPK,Sindikatën e EKTGJ,Sindikatën e Stomatologjisë dhe Sindikatën e IML-së.

Organizata: FSSHK
Tipi i Shërbimit të kërkuar: Auditimi i jashtëm për vitin 2021
Data e dorëzimit të ofertës financiare dhe dokumentacionit: 3 ditë nga data e publikimit ...
Continue Reading →
0

Reagim

Posted by:

Sindikat e QKMF-Podujevë shpreh shqetësimin e saj ndaj dhunës fizike e cila ka ndodhur  në Emergjencën e QKMF-së Podujevë ndaj mjekut të kësaj qendre A.B. Rasti ka ndodhur diten e Diel me datë 20.03.2022 ku mjeku A.B është sulmuar fizikisht nga një pacient.

Veprime të tilla ndaj profesionistëve shëndetësor janë të dënueshme dhe të patolerueshme, përderisa një akt i tillë i ulët siç është dhuna fizike  kryhet  në ambientin e punës,

Kryesia e sindikatë pranë QKMF-Podujevë fton organet e rendit dhe të ...

Continue Reading →
0

Njoftim për kandidim për pozitën e Kryetarit/es, Nënkryetarëve/eve dhe Kryetarit/es të Këshillit Drejtues të FSSHK-së

Posted by:

Të nderuar anëtarë e FSSHK-së,

Pas përfundimit të procesit zgjedhor të shpallur nga data 02.09.2021, zgjedhjes së Kryetarëve/eve dhe Kryesive të Shoqatave Sindikale të FSSHK-së dhe Përfaqësuesve Regjional të FSSHK-së, në përputhje me dispozitat e STATUTIT të FSSHK-së duke respektuar afatet e përcaktuara nga Vendimi i Këshillit Drejtues me nr. të protokollit 10/22 i datës 11.01.2022 për procedurën e kandidimit dhe zgjedhjes së organeve të FSSHK-së,Komisioni për verifikim të kandidaturave i përzgjedhur nga Këshilli Drejtues  bën shpalljen e afatit për aplikim ...

Continue Reading →
0

Reagim i FSSHK-së ndaj sulmit te punëtorëve te Urgjencës së QKMF në Skenderaj

Posted by:

Me datë 15.03.2022, në ora 03:45  pranë QKMF-Skenderaj  përkatësisht në repartinë e Urgjencës  në vendin e punës është sulmuar fizikisht komplet ekipa e urgjences  nga përcjellësi i pacientit, ku në këtë akt të sulimit njëri nga punëtoret ka marrë edhe trajtim në Spitalin e Mitrovices.  Me të pranur informatën Kryesia e Sindikatës pranë kësaj njësie ka reaguar dhe përkrahur  punëtorët (anëtarët) e sulmuar, duke e dënuar këtë rast dhe duke  shprehur shqetësim lidhur me sulmin e lartcekur që iu është ...

Continue Reading →
0
Page 5 of 36 «...34567...»