TAKIMI ME PRETENDENTËT PËR KRYETAR TË KOMUNËS NË PRIZREN

Posted by:

TAKIMI ME PRETENDENTËT PËR KRYETAR TË KOMUNËS NË PRIZREN

Në vazhdën e aktiviteteve sindikale në komunën e Prizrenit janë zhvilluar takime me pretendentët për kryetar të komunës së Prizrenit me të cilët përgjithësisht është biseduar rreth sistemit shëndetësor në përgjithësi, platformës së veprimit poltik të FSSHK-së si dhe shërbimit primar në veçanti pasi që ky shërbim është në kompetencë  të komunave.

Takimet në fjalë janë zhvilluar nga ana e përfaqësuesit të regjionit dr.Bajram Kryeziu, kryetarit të sindikatës së Spitalit të Prizrenit dr.Shkelzen ...

Continue Reading →
0

Tryezë me temë Imazhi i profesionistëve shëndetësor,ndikimi i tij në sistemin shëndetësor

Posted by:

Sot me datë 25.10.2017 Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës në bashkëpunim me Solidar Suisse Kosova organizon tryezë me temë: ”Imazhi i profesionistëve shëndetësor, ndikimi i tij në sistemin shëndetësor”.Qëllimi i kësaj tryeze është gjetja e mekanizmave institucional me qëllim të përmirësimit të imazhit të punëtorëve shëndetësor e në këtë mënyrë kthimin e besimit tek institucionet shëndetësore.

Në këtë tryezë të ftuar ishin përfaqësues të institucioneve relevante, si: Ministria e Shëndetësisë, Komisioni Parlamentar për Shëndetësi dhe Mirëqenie Social, Deputetët Mjek ...

Continue Reading →
0

Takimi me Kryetarin e BSPK-së z. Avni Ajdini

Posted by:

Në vazhdën e takimeve dhe diskutimeve me qëllim të përafrimit të qëndrimeve me Konfenderatën, sot me datën 18.10.2017,Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla zhvilloi takimin e rradhës me Kryetarin e BSPK-së z. Avni Ajdinin.

Gjatë këtij takimi të dy Kryetarët u dakorduan që ti intensifikojnë takimet mes Federatës dhe Konfederatës, me qëllim të përmbushjes së obligimeve dhe detyrave nga ana e të dyja palëve të përcaktuara me Statutin e BSPK-së.

Fuqizimi i BSPK-së dhe pjesëmarrja e Sindikatave aktive në vendimmarrjen ...

Continue Reading →
0

Kryetari I FSSHK-së Dr. Blerim Syla dhe delegacioni I tij zhvilluan takim me Ministrin e Shëndetësisë Z. Uran Ismaili

Posted by:

Sot me datë 13.10.2017 në ora 10:00 Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla me delegacionin në përbërje të Nënkryetarit të parë Z.Blerim Delija, Kryetarit të Këshillit Drejtues të FSSHK-së Dr. Jahir Lajqi si dhe Përfaqësuesit të Sindikatës së QKUK-së Dr. Islam Krasniqi në Ministrinë e Shëndetësisë zhvilluan takim njoftues me Ministrin e ri të Shëndetësisë Z. Uran Ismaili dhe kabinetin e tij.

Gjatë këtij takimi u diskutua në lidhje me gjendjen e përgjithshme në shëndetësi dhe rolin e FSSHK- së në ...

Continue Reading →
0

Takimi i Kryetarit të FSSHK-së Dr. Blerim Syla me Drejtorin e FES-it Zt. Frank Hantke

Posted by:

Me datë 12 Tetor 2017 Është zhvilluar takim pune mes Kryetarit të FSSHK-së  Dr. Blerim Syla dhe Drejtorit të FES-it Zt. Frank Hantke  lidhur me punën e Federatës së Sindikatave të Shëndëtësisë së Kosovës  dhe ngjarjeve të fundit në BSPK-ë.

Gjatë takimit është arritur një konkludim që bashkarisht  të punojmë në forcimin e rolit të Sindikatave në Kosovë dhe nevojën që këto të mbështeten nga faktori ndërkombëtar në këtë rast FES-in.

Njëherit e falënderojmë për bisedën e sinqertë Drejtorin e zyrave të ...

Continue Reading →
0

Reagim nga FSSHK

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës është njoftuar në lidhje me zhvillimet e fundit në SHSKUK, respektivisht me dorëheqjen e parevokueshme të Drejtorit të SHSKUK-së Dr. Curr Gjocaj.

Dr. Gjocaj gjatë mandatit të tij tre vjeçare është përballur me sfida dhe problematika të grumbulluar dhe çështje të pazgjidhura në QKUK dhe të gjitha njësive përbërëse të SHSKUK-së, gjatë gjithë kësaj kohe ka treguar një gatishmëri të jashtëzakonshme për punë me qëllim të vetëm, përmirësimin e shërbimeve shëndetësore, duke përfshirë përmirësimin ...

Continue Reading →
0

Takimi i Kryetarit të FSSHK-së Dr. Blerim Syla me Kryetarin e BSPK-së Z. Avni Ajdini

Posted by:

Me datë 09.10.2017 Kryetari i FSSHK-së dr. Blerim Syla prit në takim Kryetarin e sapozgjedhur të BSPK-së zt. Avni Ajdinin.

Qëllimi i këtij takimi ishte me karakter njoftues dhe si i tillë u zhvillua në frymën e bashkëpunimit të Federatës me Konfederatën dhe strukturat e saj.

Gjatë këtij takimi palët u dakorduan që të thellojnë bashkëpunimin në mbrojtjën e interesave të të gjithë punëtorëve në nivel vendi.

Continue Reading →
0

TAKIMI I KRYTARËVE TË KOMITETIT RINORË TË REGJIONEVE TË KOSOVËS ME KRYETAREN E KOMITETIT RINORË TË FSSHK-së

Posted by:

Takimi është mbajtur në Brod-Dragash në restorantin Arxhena, në takim kanë qenë 40 pjesëmarrës, takimi është hapur nga Koordinatori i grupit Sabri Cakaj ku i njoftoj pjesëmarrësit për punën në sindikat, grupet punues( i cili është edhe pjesë e grupit punues) si dhe për inciativat që i ka marrë sindikat përgjatë veprimit sindikal të FSSHK-së.

Kryetarja e Komitetit të Rinisë znj.Hanushe Llabjani- përshëndeti  gjithë të pranishmit duke ju falenderuar për pjesëmarjen tuaj në këtë takim. Gjithashtu ju falenderoj  për mbështetjen e ...

Continue Reading →
0

FSSHK dhe SPPSSHSH nënshkruajnë Memorandum bashkëpunimi

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës dhe Sindikata  e Pavarur e Punonjësve të Sistemit Shëndetësorë të Shqipërisë , me datë 25.09.2017 nënshkruan Memorandum të bashkëpunimit dhe bashkëveprimi  me qëllim të shkëmbimit të infomacionit dhe eksperiencës të marrëdhënieve dypalëshe, arritjen  e raporteve reciproke dhe bashkëpunimin e solidaritet sindikal midis dy federatave në hartimin e strategjive dhe politikave sociale sindikale dhe në zbatimin e fushatave dhe aksioneve të përbashkëta në mbrojtje të interesave të anëtareve të sindikatëve tona.

Shkëmbimin e përvojave pozitive ...

Continue Reading →
0

Takim me OJQ-PEN dhe QPA

Posted by:

Gjatë takimit u prezantua në pika të shkurtëra puna e organizatës PEN përmes projektit PRO WO+MAN, i cili ka për qëllim të integrojë perspektivën gjinore në nivel organizativ (insitucional) dhe programatik, në organizata dhe sindikata. PEN propozoi ofrimin e mbështetjes për organizatën në fusha që është e nevojshme. Si temë e rëndësishme bashkëpunimi u vendos integrimi i perspektivës gjinore në bazë të manualit për integrimin e perspektivës gjinore të krijuar nga PEN.

Me këtë rast, FSSHK shprehi interesim për trajnimet/punëtoritë në ...

Continue Reading →
0
Page 8 of 13 «...678910...»