Author Archive

Sindikatat dorëzuan kërkesën e përbashkët në Gjykatën Kushtetuese

Posted by:

Kërkohet revokimi i masës së përkohshme për pezullimin e Ligjit të Pagave

Pas takimit me Avokatin e popullit SBASHK-u, Sindikata e Shëndetësisë, e Policisë, e Doganës dhe ajo e Zjarrfikësve kanë vazhduar me takimet e përbashkëta konsultative me qëllim që të ndërmarrin angazhime të përbashkëta dhe kanë përgatitur kërkesën e përbashkët dorëzuar sot në Gjykatën Kushtetuese me kërkesën që ajo të revokojë masën e përkohshme për pezullimin e Ligjit të pagave.

Për këtë angazhim këto 5 sindikata kanë informuar edhe Avokatin e ...

Continue Reading →
0

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës uron të gjithë anëtarëve, liderëve dhe bashkëpunëtorëve, Gëzuar Krishtlindjet dhe Gëzuar Vitin e Ri 2020. Urojmë që viti i ardhshëm le të jetë një vit i suksesshëm në realizimin e të gjitha objektivave që garantojnë mirëqenie ekonomike dhe progres social.

Continue Reading →
0

Konferencë përmbyllëse Trupat regjional mbi dialogun social” projketi në Regjionet Gjakovë, Gjilan, Mitrovicë dhe Prizren

Posted by:

Të Enjten Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës mbajti Konferencën përmbyllëse të Projektit “Trupat regjional mbi dialogun social në Regjionet Gjakovë, Gjilan, Mitrovicë dhe Prizren”. Qëllimi i kësaj Konference ishte përmbyllja e aktiviteteve të projektit, diskutimi mbi mbarëvajtjen e saj si dhe nxjerrja e rekomandimeve nga ana e Trupave regjional për dialog social të formuara në të gjitha Regjionet e Kosovës përgjatë viteve 2018-2019.

Mbi 80 pjesëmarrës nga menaxhmentet e institucioneve shëndetësore të kujdesit parësor shëndetësor, Drejtorive për ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Këshilli Qendror Grevist i FSSHK-së njofton opinionin e gjerë se në ora 15:00  ka përfunduar Greva e Përgjithshme e punëtorëve shëndetësor e filluar në orën 07:00.

Nga të gjitha njësitë rapotuese në QKUK,Spitalet Rajonale,QKMF dhe njësi të tjera është raportuar për përgjigje pozitive në Grevë dhe për mbarëvajtje të rregullt të Grevës pa ndonjë eksces që vlen të raportohet.

Gjatë Grevës janë ofruar shërbime shëndetësore konform Ligjit mbi Grevat nenin 17 si dhe udhëzimit administrativ 08/2011 për përcaktimin dhe sistemimin e punëve ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës respektivisht Këshilli Qëndror Grevist njofton opinionin e gjerë se Greva ka filluar në ora 07:00 ashtu siç ishte planifikuar në të gjitha Institucionet Shëndetësore të Kosovës dhe deri më tani të gjithë punëtorët i janë përgjigjur Grevës së Përgjithshme, përveç  në QKMF – Shtime u informuam nga nënkryetarja e  sindikatës në këtë qendër znj. Shehrije Morina se ka ndodhur një incident  ku një qytetar ka thyer një xham në laboratorin e kësaj qendre mjekësore, me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinioin e gjerë se me datë 11.12.2019  në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Drejtues diskutoi në lidhje me situatën e krijuar pas dërgimit të Ligjit mbi Pagat në sektorin publik nga ana e Avokatit të Popullit në Gjykatën Kushtetuese, si dhe bashkërendimin e aktiviteteve me Sindikatën e  Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës dhe Sindikatën e Policisë së Kosovës, morën vendim me shumicë votash që me datën 13 Dhjetor 2019 duke filluar ...

Continue Reading →
0

Manipulim i rradhës i opinionit të gjerë nga ana e Avokatit të Popullit.

Posted by:

I ftuar në Zonën B të Klan Kosova Avokati i Popullit vazhdon avazin e tij duke e mbrojtur veten e institucionin e tij e duke treuar se sa parimor është,por në fakt, ai manipulon me numra, me emra,pra, është më se e qartë se ai asnjëherë nuk e ka lexuar Ligjin e Pagave por e ka parë vetëm nga prizimi i tij personal.

Në deklaratën e tij ai përmend se nuk janë të përfshira mëse 1000 pozita me këtë Ligj, por ...

Continue Reading →
0
Page 22 of 24 «...102021222324
Creative Theme