Author Archive

Komunikatë për media

Posted by:

Apel për qytetarët dhe Qeverinë e Republikës së Kosovës

Të nderuar/a,

Duke mos dashur që të hapim panik po të rrisim vigjilencën e cila nga disa nuk po kuptohet se në qfarë situate gjindemi bazuar dhe në statistikat jo të mira të shteteve Evropiane ku numri i të prekurve me COVID-19 është duke u rritur tani më edhe tek punëtorët shëndetësor FSSHK apelon:

1.Qytetarë respektoni, respektoni, vetëm rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës të cilët janë duke bërë punë heroike ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Thirrje publike nga FSSHK për Komisionin e posaqëm për parandalimin të infeksionit Corona Virus COVID-19

Duke u nisur nga fakti  që jemi munduar të kontaktojmë me ju për të ju shprehur brengat e punëtorve shëndetësor po mundohemi të japim kontributin tonë në mënyrë që të ju paralajmërojmë edhe njëherë:

“Punëtorët shëndetësor nuk janë të mbrojtur në masën e duhur me qëllim të parandalimit të këtij infeksioni(këto informatat vijnë nga terreni)”.

Të nderuar anëtarë të Komisionit ju lutemi të merrni masa parandaluese me qëllim ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovë duke qenë pjesë përbërëse e Komitetit për Corona Virus Covid-19 dhe nga informatat e marra nga terreni përmes Liderëve Sindikal në lidhje me mungesën e theksuar të pajisjeve personale mbrotjtëse për punëtorët shëndetësor duke filluar nga dorëzat, maskat, rrobat dhe gjitha pajisjet përcjellëse i është drejtuar me kërkesë/lutje Sindikatave si motra në Europë(EPSU) dhe atyre në Turqi, nga, të cilat ka kërkuar që të ndihmojnë Kosovën respektivisht punëtorët shëndetësor që të furnizohen me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës e sidomos Ju Punonjës Shëndetësor,

Sot kemi pasur takim në Ministrinë e Shëndetësisë me Ministrin e Shëndetësisë Dr.Arben Vitia dhe faktorët tjerë relevant si Sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë së Shëndetësisë Dr.Naim Bardiq, Zavendësministrin e Punëve të Brendshme Zt. Xhelal Sveçla , Drejtorin e Përgjithshëm të SHSKUK-së Dr.Basri Sejdiu,Kryetarët e Odave të Mjekëve, Stomatologëve, Infermierëve dhe Farmacistëve, ku kemi shqyrtuar situatën aktuale në të cilën gjendemi.

Pandemia tashmë ka përfshirë të gjithë Globin posaqërisht ...

Continue Reading →
0

Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla ka zhvilluar takim me Grupin Parlamentar te AAK-së

Posted by:

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Daut Haradinaj, bashkë me deputetët Ali Berisha, Albena Reshitaj dhe Arber Tolaj  kanë pritur sot në një takim Kryetarin e Federatës të Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Dr.Blerim Syla dhe Anëtarin e kryesisë së FSSHK-së Dr.Islam Krasniqi.

Temë diskutimi me përfaqësuesit sindikalë, ka qenë mos-implementimi i Ligjit për Paga, i cili ishte miratuar në Kuvendin e Kosovës në kohën e Qeverisë Haradinaj.

Po ashtu, palët kanë diskutuar edhe për gjendjen e fundit të shkaktuar nga pandemia ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke e parë situatën nga afër dhe raportimeve që vijnë nga terreni në lidhje me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së krijuar nga Corona Virus Covid-19  ku është kërkuar angazhimi maksimal i punëtorëve shëndetësor, mund të thuhet se niveli i mbrojtjes së punëtorëve shëndetësor nuk është i kënaqshëm,apelojmë tek Komitetet përkatëse të cilat po mirren me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së Corona Virus Covid-19 të fillojnë me trajnime ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas njoftimit me Vendimin e Qeverisë të datës 11 Mars 2020  për masat parandaluese në funksion të mbrojtjes Coronavirus Covid-19 në përputhje me nenin 1 të këtij vendimi me të cilin ndërprehet procesi edukativoarsimor në institucionet arsimore publike dhe private nga data 12 Mars 2020 deri me 27 Mars 2020. Me rekomandim që të lirohet njëri prind nga puna(kjo masë nuk vlen për punëtorët shëndetësor dhe për punëtorët në sektorin e sigurisë), shpreh ...

Continue Reading →
0

REAGIM

Posted by:

Federata e Sindikatave  të Shëndetësisë së Kosovës  shpreh shqetësimin e saj ndaj rastit  i cili ka ndodhur dje më datë 09.03.2020 në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Klinë.

Mbrëmë më datë 09.03.2020 rreth orës 19:00,  në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Klinë, ka ndodhur sulmi fizik ndaj mjekut të Urgjencës Dr.Valdrin Rakaj, mjeku në fjalë është sulmuar nga familjarët e pacientit  me iniciale A.E , brenda shërbimit të Urgjencës.

Dr.Valdrin Rakaj pasi ka bërë kontrollën ndaj pacientit  i ka dhënë ...

Continue Reading →
0
Page 20 of 24 «...101819202122...»
Creative Theme