Lajme dhe Ngjarje

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

PËR:Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

NGA: Kryetari I FSSHK-së Dr. Blerim Syla

LËNDA: Apel I fundit për Qeverinë në detyrë në lidhje me ndarjen e kompenzimit shtesë për punëtorët shëndetësor nga Pakoja Fiskale Emergjente-Masa 6

I nderuari Z. Kryeministër në detyrë Z. Kurti

Të nderuar Ministra në detyrë të Financave  dhe Transfereve Z. Bislimi dhe Shëndetësisë Dr. Vitia,

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës në emër të gjithë punëtorëve shëndetësor shpreh indinjatën e thellë në lidhje me ndarjen e kompenzimit shtesë për punëtorët shëndetësor bazuar në Pakon Fiskale Emergjente respektivisht Masa-6.

Po jua rikujtojë se para marrjes së vendimit tuaj në mbledhjen e Qeverisë ne me datë 29 Mars u jemi adresuar duke kërkuar që në këtë Pako të futen të gjithë punëtorët shëndetësor dhe stafi mbështetës duke filluar nga punëtorët e sigurimit, punëtorët e pastrimit, bartësit, vozitësit, punëotrët e shërbimeve teknike dhe të administratës, IT,profilet jo-mjekësore të punësuar në institucione shëndetësore, infermierët, mjekët, specialistët e të gjitha fushave mjekësore, farmacistët, psikologët, stomatologët e gjithë të tjerë.

Por siq duket kemi hasur në vesh të shurdhër dhe si pasojë e kësaj zyrtarët tuaj bëjnë presion tek menaxhmentet e insitucioneve shëndetësore PËR PASTRIM TË LISTAVE që nënkupton përjashtimin e shumë punëtorëve nga kjo Pako.

I nderuari Kryeminstër në detyrë, me këtë ju po bëni shkelje të të drejtave të punëtorëve shëndetësor të cilat burojnë nga Kushtetuta  dhe ligjet pozitive të Republikës së Kosovës.

Bazuar në këtë Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës do ti adresohet Avokatit të Popullit dhe Këshillit për Mbrotjen e të Drejtave  Lirive të Njeriut në Kosovë.

Në fund po jua themi OSE STIMULOJINI TË GJITHË PUNËTORËT SHËNDETËSOR OSE ASNJËRIN PREJ TYRE

Punëtorët shëndetësor dhe stafi mbështetës nuk janë për lëmoshë por kërkojnë respektin e merituar nga institucionet e Republikës së Kosovës.

Me respekt,

Dr. Blerim Syla

Kryetar i FSSHK-së

0
Creative Theme