Lajme

Njoftim për anëtarësinë e FSSHK-së

Posted by:

Sot me datën 22.05.2018 Kryetari I FSSHK-së Dr. Blerim Syla dhe Përfaqësuesi I Sindikatës së QKUK-së Dr. Islam Krasniqi kanë realizuar dy takime të rëndësishme.

Takimi I parë është zhvilluar në Ministrinë e Shëndetësisë me Ministrin  Z. Uran Ismaili me të cilin është diskutuar shpejtimi I hapave me qëllim të nënshkrimit të Kontratës Kolektive Sektoriale ku palët janë dakorduar që kjo çështje të kryhet sa më parë , me këtë Kontratë do të përfitojnë rritje të kujdestarive ...

Continue Reading →
0

Reagim nga FSSHK drejtuar të gjitha Instancave Shtetërore

Posted by:

Bazuar në Ligjin nr. 04/L-131 për skemat pensionale të financuara nga shteti i miratuar në Maj të vitit 2014 në përmbajtje të saj respektivisht neni 8 i këtij Ligji ka paraparë kushtet dhe kriteret për njohjen e të drejtës në pension kontribut pagues të moshës, paragrafi 6 i po këtij neni  taksativisht  njeh  të drejtën në stazh të punës për pension kontribut dhënës nga vitet 1989-1999 për  të gjithë punëtorët e arsimit, të shëndetësisë dhe të tjerëve që kanë punuar ...

Continue Reading →
0

Prononcim i Kryetarit për gazetën Kosova Sot

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla i është përgjigjur pyetjeve të gazetarit Sylejman Blaku në temën:A po rrezikon shumë shpejt Kosova të mbetet pa mjek dhe infermier për shkak të emigrimit kryesisht në Gjermani, dhe jo vetëm pa mjek por pa shumë qytetarë të profesioneve të ndryshme?

I nderuar,

Situata është alarmante.

Në mbledhjen e fundit te Sindikatave Evropiane kemi marr të dhëna se Evropa ka nevoja të shumta për kuadro profesionale . P.sh vetëm Gjermania në vit kërkon mbi 120000 punëtorë shëndetësorë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media  

Posted by:

 

Bazuar në Ligjin nr. 04/L-131 për skemat pensionale të financuara nga shteti I miratuar në Maj të vitit 2014 në përmbajtje të saj respektivisht neni 8 i këtij Ligji ka paraparë kushtet dhe kriteret për njohjen e të drejtës në pension kontribut pagues të moshës, paragrafi 6 i po këtij neni  taksativisht  njeh  të drejtën në stazh të punës për pension kontribut dhënës nga vitet 1989-1999 për  të gjithë punëtorët e arsimit, të shëndetësisë dhe të tjerëve që kanë punuar ...

Continue Reading →
0

FSSHK dhe OIK nënshkruajnë Memorandum bashkëpunimi

Posted by:

Me datë 19 Mars 2018 Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës Dr. Blerim Syla  ka nënshkruar Memorandum bashkëpunimi me Kryetari i Odës së Infermierëve, Mamive dhe Profesionistëve të tjerë shëndetësor Z. Naser Rrustemaj.

Ky Memorandum synon zhvillimin e bashkëpunimit të ngushtë midis palëve duke u bazuar në funksionet organizative dhe shoqërore të palëve në këtë memorandum brenda kompetencat dhe përgjegjësive. Memorandumi ...

Continue Reading →
0

Niveli i korrupsionit në shëndetësi dhe arsim mbetet i lartë

Posted by:

Kështu u tha në tryezën e organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë “Korrupsioni në Arsim dhe Shëndetësi”, në kuadër të projektit Luftimi i Korrupsionit dhe Etika në Biznes, të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Mbështetur në reagimin e Kolegjiumit Profesional të Klinikës së Kirurgjisë Abdominale në lidhje me angazhimin e mjekëve të huaj konkretisht angazhimin e mjekut specialist  me iniciale N.I. për operimin e pacientit në Spitalin e Përgjithshëm të Gjakovës dhe të bindur se rasti në fjalë do të trajtohej pa dyshim dhe me sukses nga profesionistët shëndetësor në QKUK, FSSHK reagon ashpër ndaj veprimeve të marra duke filluar nga Spitali i Gjakovës i cili ka bërë kërkesën për angazhimin e mjekut  me ...

Continue Reading →
0
Page 19 of 28 «...101718192021...»
Creative Theme