Author Archive

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

Prishtinë: 22.06.2020

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas njoftimit  të marr nga mediat mbi Vendimet e Qeverisë Hoti ku ndër të tjera është votuar themelimi i Komisionit Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj Sars Cov2-COVID-19 nga ana e Zyrës së Kryeministrit, shpreh indinjatën e saj në lidhje me përfaqësimin e punëtorëve shëndetësor në këtë Komision.

FSSHK që nga fillimi ka vërejtur se Kryeministri Hoti ka politizuar përfaqësimin sindikal duke i ftuar individë – ish kandidat për deputet ...

Continue Reading →
0

Çka do të përfitonte Kosova nga anëtarësimi në OBSh? flasin ekspertët

Posted by:

Kosova nuk është pjesë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSh). Ndonëse gjatë pandemisë së Coronavirusit vendi është ndihmuar nga kjo organizatë, po të ishte anëtare e saj ndihmat do të ishin edhe më të mëdha.

Epidemiologë e mjekë kanë folur për Ekonomia Online se çfarë beneficione do të kishte Kosova po të ishte anëtarë e OBSh-së.                                                    ...

Continue Reading →
0

TAKIM ME KRYETARËN E KOMISIONIT PARLAMENTAR PËR SHËNDETËSI DHE MIRËQENIE SOCIALE

Posted by:

Me datë 10.06.2020 Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla zhvilloi takim pune me Kryetaren e Komisionit Parlamentar për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Dr. Albena Reshitaj. Gjatë këtij takimi u diskutua situata gjatë Pandemisë COVID-19, gjendja e punëtorëve shëndetësor, kushtet e punës si dhe siguria e shëndeti I tyre gjatë dhe pas Pandemisë.

Temë e takimit ishte edhe aktiviteti I FSSHK-së në kuadër të projektit “Dialogu Social për Drejtësi Sociale” që implementohet n nga Koalicioni për Drejtësi Shoqërore dhe të Drejta Socio-ekonomike, ...

Continue Reading →
0

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

PËR: Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

CC: Ministrin në detyrë të punëve të jashtme Z. Glauk Konjufca

CC: Ministrin në detyrë të shëndetësisë Dr. Arben Vitia

NGA: Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla

LËNDA: Kërkesë për monitorim të gjendjes me Pandeminë COVID-19 në Luginën e Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc

I nderuari Z. Kryeministër në detyrë dhe ju të nderuar Ministra,

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, me të marr lajmin për lejimin e ardhjes së punëtorëve shëndetësor nga Serbia për të monitoruar situatën me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media  

Posted by:

 PËR: Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

CC: Ministrin e Financave dhe Transfereve në detyrë Z. Besnik Bislimi

CC: Ministrit të Shëndetësisë në detyre Dr. Arben Vitia

NGA: Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës Dr.Blerim Syla

LËNDA: Kërkesë për mosdiskrimimin të punëtorë shëndetësor dhe stafit mbështetës përfitues të Masës 6 nga Pakoj Fiskale Emergjente

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës kërkon nga Ministria e Financave dhe Transfereve që të përfshijë në lista të gjithë punëtorët shëndetësor që punojnë  brenda hapësirave të ...

Continue Reading →
0

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

PËR:Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

NGA: Kryetari I FSSHK-së Dr. Blerim Syla

LËNDA: Apel I fundit për Qeverinë në detyrë në lidhje me ndarjen e kompenzimit shtesë për punëtorët shëndetësor nga Pakoja Fiskale Emergjente-Masa 6

I nderuari Z. Kryeministër në detyrë Z. Kurti

Të nderuar Ministra në detyrë të Financave  dhe Transfereve Z. Bislimi dhe Shëndetësisë Dr. Vitia,

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës në emër të gjithë punëtorëve shëndetësor shpreh indinjatën e thellë në lidhje me ndarjen e kompenzimit shtesë për punëtorët ...

Continue Reading →
0

Posted by:

Të Premten, me datë 24 Prill 2020 është bërë shpërndarja e donacionit prej 75 palë rroba një përdorimshme për punëtorët shëndetësor  të cilët janë organizuar në ekipe mobile në pikën kufitare Hani i Elezit.

Pranim dorëzimin e këtij donacioni e bëri Përfaqësuesja e Regjionit Sindikal në Ferizaj Znj. Tevide Imeri në prani të Drejtorit të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare Dr. Nejazi Luma ku prezent ishte edhe Kryetarja e Forumit Rinor të FSSHK-së  Znj. Hanushe Llabjani.

Të gjithë të pranishmit ishin falenderues ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

PËR: Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

CC: Ministrin e Financave dhe Transfereve në detyrë Z. Besnik Bislimi

CC: Ministrit të Shëndetësisë në detyre Dr. Arben Vitia

NGA: Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës Dr. Blerim Syla

LËNDA:Reagim me shkas në lidhje më ndarjen e kompenzimit shtesë për punëtorët shëndetësor të paraparë në Pakon Fiskale Emergjente- Masa 6

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës e indinjuar thellë nga informatat që vijnë prej terreni në lidhje me ndarjen e kompenzimit shtesë(stimulimit) për ...

Continue Reading →
0
Page 6 of 12 «...45678...»
Creative Theme