Archive for March, 2020

Syla: Qeveria gaboi rëndë me vendimin politik për shkarkimin e bordit të SHSKUK

Posted by:

Kryetari i Federatës së Sindikatave në Shëndetësi, Blerim Syla, ka kritikuar ashpër vendimin politik të ministrit të Shëndetësisë Arben Vitia dhe të Qeverinë Kurti për shkarkimin e Bordit të ShSKUK-së në mes të pandemisë me të cilën po luftojnë mjekët kosovarë.

Ai ka thënë në një intervistë për RTK se Qeveria në këtë kohë, në vend që t’i ndihmojë mjekët në luftën me coronavirus, po merret me vendime të pambështetura.

Ai tha se arsyetimet e Qeverisë për shkarkimet e bordit të SHSKUK ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Kërkesë për Qeverinë e Republikës së Kosovës

Të nderuar/a,

Pasi që nuk po mundemi me komuniku ndryshe, meqenëse nesër është mbledhja e Qeverisë së Kosovës për masat mbrojtëse të ndërmara për punëtorët shëndëtësor ju lutem të merrëni në konsiderat këto dy çështje:

1.Në shtesat të cilat i keni paraparë për punëtorët shëndetësor të përfshihen dhe punëtorët ndihmës sanitar siç janë:

Shërbimet teknike, punëtorët e pastrimit, sigurimit, punëtorët e kuzhinës etj.

Siç e dini sistemi shëndetësor funksionon si një zingjirë i tërë.

2.Ju lutemi urgjentisht të na ...

Continue Reading →
0

Syla: Sistemit shëndetësor i mungojnë 5 mijë mjekë, t’i mbrojmë dhe ruajmë këta që i kemi

Posted by:

 

Dy infermierë dhe një mjek nga spitali rajonal i Gjakovës kanë rezultuar pozitivë me COVID-19. E kjo ka shqetësuar tej mase Federatën Sindikale të Shëndetësisë së Kosovës, e cila vlerëson se Kosova nuk ka kapacitete të plota për mbrojtjen e mjekëve që janë në vijën e parë të frontit për luftimin e koronavirusit.

Kryetari i FSShK-së, Blerim Syla, në një intervistë për KP, ka ngritur shqetësimin për shëndetin e mjekëve, infermierëve, pro edhe stafit përcjellës, të cilët janë të angazhuar në ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Apel për qytetarët dhe Qeverinë e Republikës së Kosovës

Të nderuar/a,

Duke mos dashur që të hapim panik po të rrisim vigjilencën e cila nga disa nuk po kuptohet se në qfarë situate gjindemi bazuar dhe në statistikat jo të mira të shteteve Evropiane ku numri i të prekurve me COVID-19 është duke u rritur tani më edhe tek punëtorët shëndetësor FSSHK apelon:

1.Qytetarë respektoni, respektoni, vetëm rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës të cilët janë duke bërë punë heroike ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Thirrje publike nga FSSHK për Komisionin e posaqëm për parandalimin të infeksionit Corona Virus COVID-19

Duke u nisur nga fakti  që jemi munduar të kontaktojmë me ju për të ju shprehur brengat e punëtorve shëndetësor po mundohemi të japim kontributin tonë në mënyrë që të ju paralajmërojmë edhe njëherë:

“Punëtorët shëndetësor nuk janë të mbrojtur në masën e duhur me qëllim të parandalimit të këtij infeksioni(këto informatat vijnë nga terreni)”.

Të nderuar anëtarë të Komisionit ju lutemi të merrni masa parandaluese me qëllim ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovë duke qenë pjesë përbërëse e Komitetit për Corona Virus Covid-19 dhe nga informatat e marra nga terreni përmes Liderëve Sindikal në lidhje me mungesën e theksuar të pajisjeve personale mbrotjtëse për punëtorët shëndetësor duke filluar nga dorëzat, maskat, rrobat dhe gjitha pajisjet përcjellëse i është drejtuar me kërkesë/lutje Sindikatave si motra në Europë(EPSU) dhe atyre në Turqi, nga, të cilat ka kërkuar që të ndihmojnë Kosovën respektivisht punëtorët shëndetësor që të furnizohen me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës e sidomos Ju Punonjës Shëndetësor,

Sot kemi pasur takim në Ministrinë e Shëndetësisë me Ministrin e Shëndetësisë Dr.Arben Vitia dhe faktorët tjerë relevant si Sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë së Shëndetësisë Dr.Naim Bardiq, Zavendësministrin e Punëve të Brendshme Zt. Xhelal Sveçla , Drejtorin e Përgjithshëm të SHSKUK-së Dr.Basri Sejdiu,Kryetarët e Odave të Mjekëve, Stomatologëve, Infermierëve dhe Farmacistëve, ku kemi shqyrtuar situatën aktuale në të cilën gjendemi.

Pandemia tashmë ka përfshirë të gjithë Globin posaqërisht ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 2 12
Creative Theme