Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës apelon tek të gjithë Kryetarët e Komunave dhe  tek Asambletë Komunale  të tyre që të kenë parasysh situatën e rënduar me Pandeminë COVID-19 kur bëjnë plane për shpenzime për të dekoruar qytetet për festat e fundvitit.

FSSHK është njoftuar me shumat e projektuara për një aktivitet të tillë, andaj kërkon që këto mjete të investohen në sektorin e shëndetësisë me qëllim të ofrimit të shërbimeve më cilësore gjatë Pandemisë COVID-19  dhe në mbrojtje të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

 

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë se sot me datë 18.09.2020 pranë Zyrës së Kryeministrit të Kosovës ka dorëzuar Peticionin e punëtorëve shëndetësore  dhe stafit mbështetës të realizuar nga data 14.09.2020.

Përmes Peticionit punëtorët shëndetësor dhe stafi mbështetës  kanë shprehur revoltën e tyre për mos realizimin  e Vendimit të Qeverisë të datës 29.07.2020 me nr.05/18 për shtesën në pagë prej 300.00 euro për muajt Korrik dhe Gusht 2020.

Peticioni është  mjeti i fundit juridik i ndërmarr nga ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot pas përpjekjeve të vazhdueshme i është drejtuar edhe njëherë Kryeministrit të vendit me kërkesën urgjente për plotësim/ndryshim të vendimit me nr. 05/18 të datës 29.07.2020.

Po kësaj rradhe FSSHK i është adresuar edhe krerëve të partive politike që përbëjnë koalicionin qeverisës Z. Ramush Haradinaj-Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Z. Fatmir Limaj-Nisma Social Demokrate, duke ia sqaruar situatën e krijuar, diskriminimin, demotivimin e të punësuarve në institucione publike shëndetësore me Vendimin e Qeverisë për ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

I nderuari Kryeministër i Republikës së Kosovës z. Hoti, Vendimi i Juaj i datë 29.07.2020 me nr.protokolit 05/20  ka krijuar pakënaqësi dhe revoltë të madhe te punonjësit në shëndetësi dhe si pasojë e këtij vendimi janë krijuar parregullësi të mëdha në listat e përpiluara nga zyrtarët kompetent, ku rreth 8000 punëtorë në shëndetësi ende nuk i kanë marrë shtesat e parapara, prandaj kërkojm nga Ju edhe njëherë që ta nxjerrni një vendim shtesë me të cilin do të përfshihen të ...

Continue Reading →
0

Diskutohet për shtesat në pagë për punonjësit shëndetësorë

Posted by:

Sot, u realizua një takim i përbashkët mes ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemaj, ushtruesit të detyrës së drejtorit të Shërbimit Spitalor Klinik Universitar, Valbon Krasniqi, dhe nënkryetarit të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë në Kosovë, Xhemajl Selmani, ku u  diskutua përkitazi me çështjen për shtesën në paga për muajt korrik dhe gusht, për punëtorët shëndetësorë dhe stafin mbështetës.

Palët u pajtuan që të vazhdojnë përpjekjet për gjetjen e një zgjidhjeje, me qëllim që në lista të përfshihen të gjithë punëtorët shëndetësorë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Pas shqyrtimit të situatës lidhur me pagesën e stimulimeve për punonjësit shëndetësor sipas vendimit të Qeverisë dhe komisionit shqyrtues në nivel të SHKSUK konstatojmë neglizhencën qeveritare lidhur me këtë çështje.

Ju tërheqim vërejtjen të gjitha strukturave menaxheriale duke filluar nga SHSKUK, MSH, MF dhe Kryeministrit se me mospërfilljen tuaj jeni duke na shtyrë në veprime radikale sindikale sepse është kërkesë e anëtarësisë së gjërë sindikaliste!

Lojën të cilën jeni duke e bërë nuk tolerohet më!

Na vjen keq për pacientët tanë që i ...

Continue Reading →
0

TELEGRAM NGUSHËLLIMI

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës me dhimbje e pikëllim të thellë pranoj lajmin për humbjen e betejës me COVID-19 të kolegut, mjekut të nderuar e shumë të respektuar Dr.Burim Krasniqi , shpreh  ngushëllimet më të sinqerta për familjen e tij, kolegët dhe institucionet shëndetësor ku i ndjeri ka vepruar dhe punuar.

Dr.Burim Krasniqi do të mbahet mend për profesionalizmin, korrektësinë dhe urtësinë. Do të kujtojmë përherë e me dinjitet për kontributin që ka dhënë në sistemin shëndetësor.

Puna dhe vet ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarit të FSSHK-së Dr.Blerim Syla të dhënë për Ekonomia online me temë”Sindikata e cilëson të padrejtë selektimin që MSH-ja bëri për shtesat për mjekët”

Posted by:

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për t’i ndarë para shtesë për dy muaj atyre që janë marrë drejtpërdrejt me trajtimin e pacientëve të prekur me COVID-19, po shihet si vendim i cili çon në shkëputjen e zinxhirit të stafit shëndetësor.

Në Ministrinë e Shëndetësisë thonë se këto shtesa do t’i marrin vetëm profesionistët nga IKSHPK-ja, Qendra Kombëtare e Transfuzionit të Gjakut, Departamenti i Shëndetësisë në Burgje, SHSKUK-ja dhe spitalet e përgjithshme si njësi të saj, si dhe QKMF-të në komuna.

Procesin e ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka reaguar me kohë ndaj Vendimit  të Qeverisë se Republikës së Kosovës të datës 29.07.2020 në lidhje me aprovimin e shtesave mbi pagë në vlerë prej treqind(300 €) për punëtorët shëndetësor në sektorin publik me të cilin Vendim ka diskriminuar të punësuarit në institucione shëndetësore duke bërë seleksionim të padrejtë.

FSSHK ka rikujtuar edhe njëherë se sistemi shëndetësor funksionon në mënyrë zingjirore andaj merreni me seriozitet kërkesën që mos të shkëputet ndonjë hallkë e ...

Continue Reading →
0
Page 4 of 26 «...23456...»