NJOFTIM PËR MEDIA

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke u bazuar ne vendimin e Kryesisë se FSSHK-së te datës 14.09.2021, pas diskutimit të të gjitha mundësive për reagim sindikal në përputhje edhe me situatën e krijuar me Pandeminë COVID-19 ka vendosur unanimisht të njofton publikun e gjerë si dhe institucionet relevante te qeverisjes vendore (Presidentën, Kryeministrin, Kryeparlamentarin, Ministrin e Shëndetësisë dhe Mediat) se me datë 17.09.2021 (E Premte) do mbahet PROTESTË.

  • Protesta do të mbahet në ora 11:00-11:30 para Ministrisë së Shëndetësisë,

Kërkesat e ...

Continue Reading →
0

Shtesat në paga, Syla: Mllefi i personelit shëndetësor është rritur, nëse krerët e institucioneve nuk na takojnë do të marrim veprime sindikale

Posted by:

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë në Kosovë, Blerim Syla në një intervistë për Telegrafin ka folur në lidhje me situatën e mjekëve që shërbejnë tash e një vit e gjysmë në front të luftës me pandeminë, për pakënaqësitë e personelit shëndetësor në lidhje me shtesën mbi pagë, për kërkesat e tyre ndaj Qeverisë së Kosovës, ftesën që i kanë bërë krerëve të shtetit për takim dhe vaksinimin e qytetarëve.

Pakënaqësitë e mjekëve, infermierëve dhe stafit mbështetës të cilët tash ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Këshilli Drejtues i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës në mbledhjen e mbajtur me datë 02.09.2021 pas diskutimit në lidhje me situatën e krijuar me Pandeminë COVID-19 dhe Vendimeve të Qeverisë të marra me datë 25.08.2021 në lidhje me shtesat në pagë për të punësuarit në sektorin publik të indinjuar thellë parashtrojnë këto kërkesa:

  1. Shtesat mbi pagë të rishqyrtohen dhe të mirret vendim për rritjen e shtesave të cilat duhet të paguhen në mënyrë retroaktive nga muaji Qershor 2021 deri ...
Continue Reading →
0

KËRKESË PUBLIKE NGA FSSHK

Posted by:

I nderuari Z.Kryeministër,

Me vëmendje e kemi përcjellur seancën e Kuvendit të Kosovës me datë 06.08.2021 në të cilën u votua për miratimin e marrëveshjes kornizë të kredisë së datës 14 Gusht 2020 në mes të Kosovës dhe Bankës Zhvillimore të Këshillit të Evropës për financimin e projektit”Reagimi emergjent ndaj COVID-19” si dhe të Marrëveshjes bilaterale me Qeverinë e Luxemburgut për vazhdimin e projektit për bashkëpunim dhe zhvillim që quhet”program për mbështetje shëndetësore”.

Jemi shumë të lumtur që këto marrëveshje kanë kaluar ...

Continue Reading →
0

Kërkesë publike nga FSSHK

Posted by:

Pasi që janë bërë disa muaj që nuk kemi marr përgjigje për kërkesat e adresuar tek të gjitha instancat shtetërore relevante në lidhje me pagesën e shtesave në pagë për punëtorët shëndetësor,Kryesia e FSSHK-së bën këtë kërkesë publike.

Kur jemi para miratimit në Kuvend të Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.07/L-041 mbi ndarjet buxhetore për buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2021 kërkojmë edhe njëherë që të përfshihet pagesa e shtesës në pagë për të gjithë të punësuarit ...

Continue Reading →
0

Oferta për Auditim

Posted by:

Të nderuar,

Ju lutemi gjeni më poshtë informacionet dhe  kërkesat për shërbimin në lidhje me auditimin e pasqyrave financiare të xhirollogarisë kryesore të FSSHK-së si dhe për xhirollogaritë e Regjioneve Sindikale,Sindikatën e QKUK-së,Sindikatën e IKSHPK,Sindikatën e EKTGJ,Sindikatën e Stomatologjisë dhe Sindikatën e IML-së.

Organizata: FSSHK
Tipi i Shërbimit të kërkuar: Auditimi i pasqyrave financiare për vitet 2020

-2021-2022

Data e dorëzimit të ofertës financiare dhe dokumentacionit:  7 ditë pas publikimit në shtypin ditor.

Informacion mbi FSSHK-në

Federata e Sindikatave ...

Continue Reading →
0

Syla e akuzon Muratin: Ministri ka thënë se shtesat për mjekët janë ndalë sepse ata nuk kanë më punë

Posted by:

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla, ka thënë se i gjithë personeli shëndetësor është ofenduar sot në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, pasi nuk u janë vazhduar shtesat për mbi pagë.

Syla në Edicionin Special në Klan Kosova ka theksuar se ata nuk e dinë arsyen se pse nuk janë duke u vazhduar shtesat.

“Opinioni e di se për 23 muaj me radhë punëtorët shëndetësor janë ballafaquar me një situatë jo të zakonshme. Si kryetar i sindikatës ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Delegacioni i FSSHK-së i prirë nga Kryetari i FSSHK-së dr. Blerim Syla, Nënkryetari i FSSHK-së Mr. Blerim Delija, Përfaqësuesi Regjional për Regjionin e Pejës Z.Bujar Agusholli si dhe përfaqësuesi i Sindikatës së QKMF-Deqan sot në mëngjes kanë vizituar Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Deçan, për tu njoftuar më për së afërmi me situatën e krijuar pas helmimit të mbi 1000 të helmuar.

Nga menaxhmenti i QKMF-së u morrën informata në lidhje me gjendjen shëndetësore të pacientëve të trajtuar, furnizimin me ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarit te FSSHK-së Dr.Blerim Syla të dhënë për Ekonomia online

Posted by:

Largimi i mjekëve trend në rritje, kërkohet të ndryshohet Ligji për shëndetësi

Në gjashtë mujorin e vitit 2021 ka pasur rritje të kërkesave për vërtetim nga mjekët për t’u larguar nga Kosova. Nga ky komunitet thonë se për të ndalur këtë trend duhet të ndryshohet Ligji për shëndetësi dhe të bëhet Ligji i pagave.

Kryetari i Odës së Mjekëve të Kosovës, Pleurat Sejdiu, në një prononcim për Ekonomia Online, tha se projeksioni i largimit të mjekëve për këtë vit pritet të shkojë ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 27 12345...»