Author Archive

FTESË PËR OFERTË

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës bënë ftesë për palët e interesuara për dorëzimin e ofertave për Operator Ekonomik të Telefonisë Mobile për nevojat e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Ofertuesi duhet të kenë:

Pako të ofertave për numrat Postpaid dhe Pripaid

Operator duhe te kenë licenës të operimit brenda Kosovës dhe të ketë shtrirje në të gjithë Kosovën

Ftesa për ofertë do të jetë e hapur pesë (5) nga dita e publikimit në shtypin ditor.

Të gjithë të interesuarit duhet të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke u nisur nga situata e rëndë epidemiologjike në vend duke u nisur nga raportet e ardhura nga QKMF-të, Repartet Pediatrike të Spitaleve dhe Klinikës së Pediatrisë,merr Vendim që Grevën e Përgjithshme e paralajmëruar për datën 21 Dhjetor 2021 pezullohet deri në një Vendim tjetër të Këshillit Drejtues në Janar 2022.

FSSHK kishte shpresuar që buxheti për vitin 2022 do të votohet me datë 22 Dhjetor 2021 andaj edhe ka kërkuar që të zhvillojë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Këshilli Drejtues i FSSHK-së në mbledhjen e mbajtur me datë 15.12.2021 ka vendosur unanimisht që ti hap rrugë dialogut social duke iu adresuar edhe njëherë krerëve institucional sikurse Ministrit të Shëndetësisë, Ministrit të Punëve të brendshme dhe administratës, Komisionit Parlamentar për Shëndetësi dhe mirëqenie sociale si dhe Komisionit për buxhet dhe financa, me të vetmen kërkesë,diskutimin dhe nxjerrjen e konkluzioneve të përbashkëta për Projektligjin e Pagave.

Këshilli Drejtues i FSSHK-së mirëpret nga të lartëpërmendurit zhvillimin e takimeve më së largu deri ...

Continue Reading →
0

Syla: Nuk mund të kushtëzohen mjekët të qëndrojnë në sektorin publik me 800 euro page kur privati i paguan minimumi 1,500 euro

Posted by:

Blerim Syla nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë ka folur për propozimet që mjekët të përcaktohen nëse duan të punojnë në sektorin publik apo atë privat.

Syla në “Debat Plus” ka thënë se është e vështirë të kushtëzosh mjekët që të punojnë në sektorin publik me pagë 800 euro kur sipas tij në sektorin privat pagat shkojnë nga 1,500 euro e sipër.

Për një vit nga sistemi publik në sistemin ...

Continue Reading →
0

Reagim ndaj fjalimit të Kryeministrit Kurti të bërë sot dt.13.12.2021 gjatë mbledhjës së Kuvendit të Republikës së Kosovës.

Posted by:

Njoftojmë opinionin e gjerë publik se ato çfarë thotë Kryeministri Kurti asnjë nuk qëndron, i njejti me gjuhë të ashpër e urryese njollos punën tonë duke tentuar që në këtë mënyrë të shpërqëndron opinionin rreth kërkesës tonë legjitime asaj të: Rritjen e pagës dhe miratimin e Ligjit të Pagave, ku për  realizimin e të cilave do ti përdorim të gjitha mjetet legjitime të reagimeve sindikaliste pavarësisht presionit dhe linçimeve karshi nesh!
Për të qenë të qartë kështu duke e demantuar ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot në mbledhjen e Këshillit Drejtues të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës është diskutuar në lidhje me ecurinë e Grevave të organizuara ditë më parë si dhe qështjet e ngritura para Qeverisë nga kjo Federatë.

Këshilli Drejtues bën thirrje edhe njëherë që Ligji mbi Pagat të procedohet, miratohet dhe implementohet me buxhetin e vitit 2022.

Këshilli Drejtues i FSSHK unanimisht kërkon nga Qeveria e Republikës së Kosovës që nëse Ligji i Pagave nuk kalon të ketë rritje të pagave për ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot ka vazhduar me Grevën e Përgjithshme 8(tetë) orëshe duke filluar nga ora 07:00 deri në ora 15:00 në të gjitha institucionet shëndetësore publike të Republikës së Kosovës.

Grevës i janë përgjigjur të gjithë pa dallim e në këtë mes edhe popullata e gjerë e cila është solidarizuar me punëtorët shëndetësor.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës shfrytëzon rastin ti falenderojë punëtorët shëndetësor dhe pacientët.

Në fund FSSHK njofton të gjithë punëtorët shëndetësor se me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Njoftojmë opinionin e gjerë se edhe për kundrejt pritjeve tona që të takohemi me institucionet shtetërore,kjo e fundit nuk ka reflektuar.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës si pasojë e mos përgjigjes nga ana e Qeverisë është e obliguar që nesër me datë 02.12.2021 e Enjte të mbajë Grevë 8(tetë) orëshe pranë institucioneve shëndetësore.

Këshilli Qendror Grevist  siguron se  të gjitha shërbimet emergjente do të jipen konform Ligjit mbi Greva.

Me këtë rast kërkojmë  mirëkuptim nga ana e popullatës.

Me respekt,

Këshilli Qendror Grevist

Continue Reading →
0
Page 5 of 22 «...34567...»
Creative Theme