Author Archive

Nevojitet intervenim urgjent, kryesindikalistja Imeri: Shëndetësia drejt kolapsit

Posted by:

Janë bërë gjashtë javë që sektori i shëndetësisë ka mbetur pa drejtues, që kur Rifat Latifi dha dorëheqje nga posti i ministrit të Shëndetësisë më 6 tetor.

Kryetarja e Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Tevide Imeri në një deklaratë për Telegrafin ka thënë se nevojitet intervenim urgjent në shëndetësi.

Sipas saj, shëndetësia publike po shkon drejt kolapsit dhe ky fakt po vërehet nga të gjithë njerëzit në Kosovë.

“Në mjekësi duhet të intervenohet sa më urgjentisht për faktin se shëndetësia publike është duke shkuar ...

Continue Reading →
0

REAGIM: ndaj ndërhyrjes së Qeverisë në Organizimin dhe Administrimin Sindikal

Posted by:

Koalicioni për Drejtësi Shoqërore dhe të Drejta Socio-ekonomike me anë të këtij reagimi shpreh shqetësim me njoftimin e Thesarit të Kosovës/Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve, dërguar organizatave sindikale lidhur me regjistrimin e anëtarëve të sindikatave në portalin E-Kosova.

Në njoftim thuhet se anëtarët e sindikatave duhet të regjistrohen në platformën E-Kosova si dhe të konfirmohen të dhënat e bankës nga data 15 shtator deri më datën 21 shtator. Pas kalimit të kësaj periudhe kohore, sindikatave u është ndërprerë kuota e ...

Continue Reading →
0

Drejtoresha e ShSKUK-së, takoi Kryetaren e FSShK-së

Posted by:

Pranvera Zejnullahu- Raçi, ushtruese e detyrës së drejtorit të përgjithshëm të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës (ShSKUK), ka pritur në takim Kryetaren e Federatës Sindikale të Shëndetësisë, znj, Tevide Imeri.

Në takim është diskutuar për mbarëvajtjen e punës në kuadër të institucioneve shëndetësore që janë në varësi të ShSKUK-së. Gjatë takimit u vlerësua puna e punëtorëve shëndetësorë, përderisa u tha se po punohet për mirëqenie me të mirë të tyre. Të dyja palët u pajtuan që në të ...

Continue Reading →
0

Reagim publik

Posted by:

 Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas informimit nga terreni në lidhje me mos marrjen e pagave të punëtorëve shëndetësor në kujdesin parësor kërkon nga ana e faktorëve relevant që punëtorët shëndetësor sa më parë ti marrin pagat e tyre njësoj sikurse punëtorët shëndetësor të kujdesit dytësor dhe tretësor.

Deri më tani jemi konsultuar edhe nga zyrtarët komunal por edhe ata të Ministrisë së Financave të cilët asnjëra palë nuk japin sqarim konkret.

Vonesa e pagave të punëtorëve shëndetësor është e ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Kryesia e FSSHK-së në mbledhjen e jashtëzakonshme të mbajtur me datë 25.08.2022 pas shqyrtimit të situatës si dhe paralajmërimit të SBASHK-ut dhe Administratës për fillim të Grevës së Përgjithshme,del me qëndrim kundër Grevës respektivisht nuk i bashkëngjitet Grevës për shkak se kërkesat nuk janë në interes të punëtorëve shëndetësor sepse punëtorët shëndetësor e gëzojnë shtesën prej 60 euro dhe nuk është arsye e mjaftueshme FSSHK të merr veprime sindikale siq janë Grevat për 40 euro gjithashtu se Ligji i Pagave ...

Continue Reading →
0

Në vazhdën e takimeve me Drejtor të Shëndetësisë, Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri takoi Drejtorin e QKMF-Rahovec Dr.Elbunit Kryeziu

Posted by:

Me datë me 23 Gusht 2022, Në vazhdën e takimeve me Drejtor të Shëndetësisë, Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri takoi Drejtorin e QKMF-Rahovec Dr.Elbunit Kryeziu, Kordinatorin e QKMF-së në Rahovec Dr.Qazim Cana dhe Kryetarën e Shoqatës Sindikale të QKMF-Rahovec Znj.Belkize Kafexhiu. Me ç’rast Drejtori i uroj përzgjedhjen në pozitën e Kryetarës të FSSHK-së Znj.Imeri si dhe ofroj bashkëpunim dhe përkrahje në vazhdimësi.

Temë e diskutimit në këtë takim ishte situata aktuale në shëndetësi,  diskutim lidhur me Ligji për paga me theksë ...

Continue Reading →
0

Drejtoria e Shëndetësisë e gatshme të bashkëpunoj me Federatën e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës

Posted by:

Drejtori i Drejtorisë për Shëndetësi, Fahri Shabani, së bashku më zyrtarët e kësaj drejtorie, kanë pritur në dy takime përfaqësuesit e Federatës Sindikale të Shëndetësisë së Kosovës (FSSHK) si dhe përfaqësuesit regjional të FSSHKS-së, Dega në Mitrovicë.

Delegacionin i kryesisë qendrore përbehej nga Tevide Imeri, kryetare e FSSHK-së dhe Dr. Naim Sahiti, kryesues i Këshillit Drejtues të FSSHK-së, si dhe delegacioni nga FSSHK, Lirie Bajraktari Fazliu, kryetare e FSSHK-së – Dega regjionale e Mitrovicës, Agim Musa, kryetar i aktivit sindikal të ...

Continue Reading →
0

Imeri: Profesionistët shëndetësorë çdo ditë po i lëshojnë institucionet publik

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së, Tevide Imeri e ka theksuar trajtimin e padinjitetshëm sipas saj të punëtorëve shëndetësorë në Kosovë

Kryetarja e Federatës së Sindikatës së Shëndetësisë së Kosovës, Tevide Imeri, ka deklaruar se profesionistët shëndetësore, siç janë mjekët dhe infermierët, gatis e cdo ditë po largohen nga institucionet publike.

Ajo theksoi se ata që largohen nuk shkojnë të gjithë jashtë vendit, por sipas saj shkojnë edhe në spitalet private të cilat i kanë kushtet më të mira.

Ajo ka bërë të ditur se deri ...

Continue Reading →
0

Telegram ngushëllimi nga FSSHK

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë është tronditur thellë nga vdekja e mjekut Mentor Salihi. Me dhimbje të madhe po ashtu e kemi pranuar para disa ditësh edhe lajmin për vdekjen e shoferit të Autoambulancës Skofjar Gjini.

Continue Reading →

0

Komunikatë për media

Posted by:

Me date 23 Qershor 2022

Kryetarja e  FSSHK-së Mr.Tevide Imeri dhe Kryetarja e Komitetit të Rinisë së FSSHK-së Znj.Mirlinda Krasniqi kanë zhvilluar takim pune me kryesin e Komiteti Rinor të FSSHK-së.  Temë e këtij takimi ishte situata aktuale në shëndetësi, fuqizimi dhe roli i të rinjëve në sindikat, po ashtu u diskutua për objektivat dhe aktivitetet të Komitetit të Rinor të Federatës së Sindikatës të Shëndetësisë së Kosovës gjatë viti 2022. Kryetarja e Komitete të Rinisë Znj.Mirlinda Krasniqi i njoftoj të ...

Continue Reading →
0
Page 2 of 22 12345...»
Creative Theme