Archive for February, 2020

Kërkesë publike në emër të gjithë punëtorëve shëndetësor të Republikës së Kosovës

Posted by:

I nderuari Z. Ministër,

Duke u nisur nga situata aktuale në mbarë globin tonë, po ju adresohemi me disa pyetje konkrete me qëllim të mospërhajes së panikut në komunitetin tonë:

 

  1. Cilat janë kapacitetet tona për mbrojtjen e pandemisë së supozuar nga OBSH-ja me qëllim të luftimit të Coronavirusi COVID -19.
  2. Cilat janë masat mbrojtëse përveq atyre që i proklamoni në lidhje me ruajtjen e shëndetit dhe sigurisë së punëtorëve shëndetësor.
  3. Cilat janë masat të cilat i keni ndërmarr ju me Ministritë përkatëse me qëllim ...
Continue Reading →
0

Pas ankesës së FSSHK-së, Inspektorati e obligon QKUK-në t’ua paguaj pagat jubilare 1500 punonjësve

Posted by:

QKUK është obliguar nga Inspektorati i Punës që t’ua paguajë pagat jubilare rreth 1500 punonjësve. Ky vendim i IP-së ka ardhur pas një ankese të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë ka paraqitur një ankesë më 3 dhjetor 2019 në Inspektoratin e Punës ndaj Qendrës Klinike Universitare me anë të së cilës po kërkohet respektimi i Ligjit të Punës për pagesën e shpërblimit jubilar për punëtorët shëndetësorë, shkruan Gazeta Shneta.

Inspektorati ka marr vendim për miratimin e kësaj ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 14.02.2020 delegacioni i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës i udhëhequr nga Kryetari Dr. Blerim Syla, Kryetari i Këshillit Drejtues Dr. Jahir Lajqi, Nënkryetarët Mr. Blerim Delija dhe Dr. Xhemajl Selmani si dhe anëtari i Kryesisë së FSSHK-së Dr. Islam Krasniqi kanë zhvilluar takimin e parë njoftues me Ministrin e Shëndetësisë Dr. Arben Vitija, Sekretarin Dr. Naim Bardiqi dhe këshilltarët e Ministrit Dr. Mirsad Shkreta dhe Dr. Sami Uka.

Kryetari i FSSHK-së uroi Ministrin  Vitija për pozitën ...

Continue Reading →
0

Syla: Kosova ka filluar të mbetet pa mjekë, kriza po na troket

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Blerim Syla në një intervistë për “Zërin” ka thënë se kushtet e punëtorëve shëndetësorë viteve të fundit vetëm janë përkeqësuar. Ai e ka parë si shqetësuese mungesën e punëtorëve shëndetësorë në vend dhe ikjet e vazhdueshme të tyre, shkruan sot gazeta Zëri.

Më së shumti deri në 10 vjetët e ardhshëm shëndetësia në Kosovë vlerësohet se do të jetë në krizë të thellë, për shkak të ikjes së punëtorëve shëndetësorë nga vendi.

Kryetari i Federatës së Sindikatave i Shëndetësisë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Pas marrjes së infomatave përmes mediave se Pejë dhe Istog janë në vështirësi të mëdha, pas erërave të forta, pa energji elektrike, me dëme të konsiderueshme materiale, shtyllat elektrike nëpër tokë, tjegulla të  rrënuara nga objektet e Institucioneve Shëndetësore , Federata e Sindikatave të shëndetësisë së Kosovës gjegjësishtë Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla  ju ofron përkrahjen të parezervë Institucioneve Shëndetësore respektivisht punëtorëve shëndetësor deri në stabilizimin e kësaj gjendje.

Continue Reading →
0

Syla: Kosova ka filluar të mbetet pa mjekë, kriza po na troket

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Blerim Syla në një intervistë për “Zërin” ka thënë se kushtet e punëtorëve shëndetësorë viteve të fundit vetëm janë përkeqësuar. Ai e ka parë si shqetësuese mungesën e punëtorëve shëndetësorë në vend dhe ikjet e vazhdueshme të tyre, shkruan sot gazeta Zëri.

Më së shumti deri në 10 vjetët e ardhshëm shëndetësia në Kosovë vlerësohet se do të jetë në krizë të thellë, për shkak të ikjes së punëtorëve shëndetësorë nga vendi.

Kryetari i Federatës së Sindikatave i Shëndetësisë ...

Continue Reading →
0
Creative Theme