Lajme dhe Ngjarje

Syla: Kosova ka filluar të mbetet pa mjekë, kriza po na troket

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Blerim Syla në një intervistë për “Zërin” ka thënë se kushtet e punëtorëve shëndetësorë viteve të fundit vetëm janë përkeqësuar. Ai e ka parë si shqetësuese mungesën e punëtorëve shëndetësorë në vend dhe ikjet e vazhdueshme të tyre, shkruan sot gazeta Zëri.

Më së shumti deri në 10 vjetët e ardhshëm shëndetësia në Kosovë vlerësohet se do të jetë në krizë të thellë, për shkak të ikjes së punëtorëve shëndetësorë nga vendi.

Kryetari i Federatës së Sindikatave i Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla, në një intervistë ekskluzive për “Zërin” ka thënë se Kosova ka rreth 5 mijë punëtorë shëndetësorë mangët, derisa e ka konsideruar si shqetësuese ikjen e vazhdueshme të këtyre punëtorëve. Ai ka deklaruar se së fundmi kanë filluar të mbyllen edhe repartet nëpër spitalet rajonale në vend, derisa mungesa enorme e personelit shëndetësor po vazhdon të ndihet në shumë komuna. Syla po ashtu ka folur për oferta e shumta të punës që po e vijnë mjekëve e infermierëve kosovarë nga shtete të ndryshme të botës. Sipas tijë vetëm Gjermania është duke I kërkuar mbi 100 mijë puëntorë shëndetsor, e cila përqendrimin për rekrutim të këtij kuadri e ka në Kosovë e në Shqipëri.

Gazeta Ditore Zëri 06 Shkurt 2020 Fq.06

0
Creative Theme