Archive for July, 2018

Komunikatë për media

Posted by:

Me datë 23.07.2018 në orën 03:05 min në turinin e natës –në vendin e punës është sulmuar fizikisht infermieri i klinikes emergjente zt.Lulzim Thaqi  nga pacienti-i sëmuri.

Përmes këtij reagimi shprehim indinjaten e shqetësimin tonë për rastin në fjalë.

Ky  fenomen shqetësues,dhuna ndaj mjekëve ka pasoja  të shumta jo vetëm për mjekët por edhe për vetë të sëmurët, cilësinë e shërbimit, mbrojtjen e shëndetit të popullatës, marrëdhëniet mjek–pacient dhe për mbarë shoqërinë.  Vazhdimësia e këtij fenomeni në këto ritme  dëshmon se nevojitet ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Bazuar në listën e pritjes për stentim të pacientëve të Shërbimit të Kardiokirurgjisë me Kardiologji Invanzive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  e përshëndetë dhe inkurajon Ministrin e Shëndetësisë dhe Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës   që të  vazhdoj duke rritë shërbimin, ne do të jemi bashkëpunues dhe në krah të çdo procesi që e përmirëson gjendjen në shëndetësi.

FSSHK

Continue Reading →
0

S’ka strategji për ndaljen e ikjes së stafit mjekësor jashtë Kosovës-Intervistë e Kryetarit të FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe Nënkryetarit Dr. Xhemajl Selmani

Posted by:

Sistemi shëndetësor në Kosovë vazhdon të ballafaqohet me probleme të mëdha. Një nga problemet shqetësuese është edhe ai i ikjes së stafit për në vendet e Bashkimit Evropian.

Haxhi Avdyli, neurokirurg dhe deputet në Kuvendin e Kosovës, i tha Radios Evropa e Lirë se ikja e mjekëve dhe infermierëve nga Kosova vazhdon të mbetet shqetësim, derisa, siç u shpreh ai, nuk ka një strategji për mbajtjen e tyre në vend.

“Kosova në këto vite nuk ka pasur strategji për resurse humane. Këtu ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Kryesia e FSSHK-së në mbledhjen e mbajtur me datë 06.07.2018, ka diskutuar për Projektligjin mbi Pagat gjegjësisht për rangimet  në tabelën e koeficientëve   arriti në këto konkluzione:

  1. Punëtorët shëndetësor të kenë vend meritor në shoqëri(në rangimin tabelar)sipas përgatitjes shkollore, kohëzgjatjes së përgatitjes profesionale dhe përgjegjësisë në punë.
  2. Ju përkujtojmë që punëtorët shëndetësor për çdo ditë po përgatiten për migrim jashtë vendit, jo pse nuk e duan profesionin, jo pse nuk duan ti shërbejnë popullit të vet, por janë lodhur nga trajtimet inferior ...
Continue Reading →
0
Creative Theme