Author Archive

Kryeministri Kurti priti në takim kryetaren e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, znj. Tevide Imeri

Posted by:

Prishtinë, 10 qershor 2023

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, bashkë me ministrin e Shëndetësisë, Dr.Arben Vitia, pritën sot në takim kryetaren e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, znj. Tevide Imeri dhe Nënkryetarin e FSSHK-së Mr.Blerim Delija.

Gjatë këtij takimi, u fol për rëndësinë e dialogut social ndërmjet Qeverisë dhe sindikatave dhe kontratën kolektive. Të dy palët u dakorduan për dinamizim të këtij procesi të rëndësishëm.

Kryeministri Kurti foli edhe për Ligjin e Pagave që tashmë ka disa muaj që ...

Continue Reading →
0

Takimi mes OMK-së dhe FSSHK-së

Posted by:

09 SHKURT 2023

Kryetari i Odës së Mjekëve, Dr. Pleurat Sejdiu, Dr. Faik Shatri, kryetar i Këshillit drejtues të OMK-së, Dr. Ejup Mazreku, anëtar i Këshillit drejtues të OMK-së, nënkryetarët Dr. Lauras Idrizi, Dr.Naser Gjonbalaj dhe Dr. Bajram Ajet, prokuror i OMK-së pritën në takim Znj. Tevide Imeri, kryetare e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë në Kosovë, Mr.Blerim Delija si dhe Dr. Bajram Kryeziu nënkryetarë të FSSHK-së.

Në këtë takim u diskutua për bashkërendimin e qëndrimeve të të dyja palëve, ndër to ...

Continue Reading →
0

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

Këshilli Drejtues i Federatës së Sidikatave të Shëndetësisë së Kosovës në mbledhjen e jashtëzakonshme të mbajtur sot me datë 02.02.2023 ka diskutuar vetëm për një pikë të rendit të ditës:” Shqyrtimi i vlerës së koeficientit të miratuar nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës në shumën prej 105 euro”, në të cilën anëtarët respektivisht Kryetarët e Shoqatave Sindikale kanë dhënë kontributin e tyre me shprehjen e qëndrimeve në lidhje me këtë çështje.

Ligji për paga në sektorin publik është njëri ...

Continue Reading →
0

Takimi i delegacionit të FSSHK-së me Ministrin e Shëndetësisë Dr.Arben Vitia

Posted by:

Delegacioni nga FSSHK-së i kryesuar nga Kryetarja e FSSHK-së Znj.Tevide Imeri, Nënkrytarët Dr.Bajram Kryeziu, Mr.Blerim Delija dhe Kryetari i Këshillit Drejtues Dr.Naim Sahiti kanë zhvilluar takim me Ministrin e Shëndetësisë Dr.Arben Vitia, dhe Zëvendësministrin Dr.Arsim Gashi temë e diskutimit ishte dialogu social dhe vazhdimi i bashkëpunimit.

Gjatë takimit u theksua rëndësi e këtij bashkëpunim, por edhe nevoja që ky bashkëpunim të thellohet edhe më shumë, dialogu social është shumë i rëndësishmë ashtu siç është shumë i rëndësishëm ...

Continue Reading →
0

Ftesë publike për Qeverinë e Republikës së Kosovës

Posted by:

Të nderuar/a,

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës me qëllim të ruajtjes së paqes sociale dhe bashkëpunimit të ndërsjell si dhe evitimin e masave sindikale fton publikisht Qeverinë e Republikës së Kosovës që vlera e koeficientit  e paraparë të përcaktohet me Ligjin për ndarjet buxhetore të mos jetë më e ulët se 50% e vlerës së pagës minimale të propozuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës (264 euro bruto) përmes Projektligjit për pagën minimale i cili ka kaluar në leximin ...

Continue Reading →
0

Takim i Kryetarës së FSSHK-së Znj.Tevide Imeri me punëtorë shëndetësor të QKMF-Pejë

Posted by:

Kryetarja e FSSHK-së Mr.Tevide Imeri së bashku me Përfaqësuesin e Regjionit të Pejës Zt.Zenel Berisha dhe Zyrtaret e Federatës Znj.Nora Murataj dhe Znj.Yllka Krasniqi kanë zhvilluar takim pune  me Drejtoreshën e QKMF-Pejë Dr.Myrvete Salihu, kryetarin e Shoqatës Sindikale QSHM-Pejë Z.Sylë Hasanaj dhe anëtarët e këshillit drejtues të QKMF-Pejë.

Takimi e hapi Përfaqësuesi Regjionale dhe njëherit Kryetari i Shoqatës Sindikale të QKMF-Pejë Z.Zenel Berisha, prezentoj platëformën e-kosova për regjistrim të anëtarësisë së FSSHK-ja, pas vendimit nga ana e Qeverisë  për ç’anëtarësim në ...

Continue Reading →
0

SINDIKATAT E SEKTORIT PUBLIK ANKOHEN LIDHUR ME LIGJIN E PAGAVE

Posted by:

Sipas Ali Gashit, nga Sindikata e Pavarur e Administratës së Kosovës, mosvendosja e vlerës së koeficientit në Ligjin e Pagave është absurditet në vete.

“Një çështje tjetër është përcaktimi i vlerës së koeficientit. Pasi këtu tentohet të thuhet, dashje apo jo qe kemi të bëjmë me një ligj që rregullon strukturën dhe çështjen e koeficientit. Në realitet nuk është kjo e vërtet. Nëse e lexojmë, ky projektligj është projektligj për pagat në sektorin publik. Dhe realisht ky është qëllimi. Me këtë ...

Continue Reading →
0
Page 2 of 23 12345...»
Creative Theme