Author Archive

Takim konsultativ mes FSSHK dhe Institutit te Mjekësisë Ligjore

Posted by:

Sot u mbajt takim konsultativ mes FSSHK dhe mes .Te pranishem ishin Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla, Dr. Islam Krasniqi anëtar i Kryesisë se FSSHK,  Drejtori i Institutit te Mjekësisë Ligjore Dr.Arsim Gerxhaliu , Dr. Naim Uka dhe Dr. Musa Gashi.

Ne ketë takim u diskutua lidhur me Kontratën Kolektive Sektoriale dhe situatën e punëtoreve shëndetësore ne Institut.

Te gjithë njëzëri u dakorduan qe te kemi veprimtari te përbashkët ne lidhje me mbrojtjen e te drejtave te punëtoreve shëndetësore dhe administratës ...

Continue Reading →
0

Takim me Përfaqësuesit e Odave te Profesionisteve Shëndetësorë

Posted by:

Ditëve te fundit FSSHK ka intensifikuar takimet me Përfaqësuesit e profesionisteve shëndetësorë na vazhdën e angazhimit për Projektligjin mbi Pagat. Ne kuadër te kësaj u zhvilluan takime me përfaqësuesit e Odes se Mjekëve, Odes se Infermiereve, Odes se Fizioterapeuteve, Odes se Stomatologeve , Asociacionin e Mjekeve Familjar etj. Pas diskutimeve qe u zhvilluan te gjithë njëzëri u dakorduan qe është momenti i fundit qe punëtorit shëndetësorë ti jepet vendi i merituar dhe propozimet e dërguar nga ana e FSSHK janë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot në hapësirat e zyreve të Odës së Mjekëve të Kosovës, janë takuar kryetarët dhe nënkryetarët e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës (FSSHK) dhe Odës së Mjekëve të Kosovës (OMK).

Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi rreth problematikës së Ligjit për nivelizimin e pagave dhe përcaktimit të koeficientit sipas nivelit profesional dhe menaxherial.

Në vazhdën e diskutimit, në këtë takim u morr qëndrim i përbashkët i OMK-së dhe FSSHK-së, që të punohet bashkërisht në revidimin e Ligjit për Shëndetësi. Poashtu, në ...

Continue Reading →
0

Delegacioni i FSSHK takohet me Asociacionin e Mjekëve Familjarë te Kosovës

Posted by:

 

Sot u zhvillua takimi mes delegacionit te FSSHK-së dhe përfaqësuesve te Asociacionit te Mjekëve Familjarë.

Delegacioni i FSSHK ne përbërje te Dr. Blerim Syla-Kryetar, Dr. Islam Krasiniqi dhe Dr. Naim Sahiti anëtarë te Kryesisë dhe ai i Asociacionit te Mjekeve Familjar ne përbërje te Dr. Zejdush Tahiri-Kryetar dhe Dr. Valdet Hashani-Sekretar pas shkëmbimit te informatave rreth gjendjes aktuale ne Mjekësin Primare ku u pajtuan qe gjendja është e vështirë ku kemi mangut rreth 400 mjekë specialist. FSSHK u zotua qe koeficienti ...

Continue Reading →
0

Tryezë mbi “Projektligjin mbi pagat”

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka organizuar sot një tryezë diskutimi për Projektligjin e ri mbi Pagat. Në tryezë kanë marr pjesë Ministri i Shëndetësisë Uran Ismaili, Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, deputetë të parlamentit të Kosovës, përfaqësues të Odave, anëtarë të Kryesisë së FSSHK-së, përfaqësues të partive politike si dhe institucioneve shëndetësore.

Diskutimin e hapi Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla duke i përshëndetur të pranishmit për pjesëmarrjen e tyre dhe seriozitetin  e kësaj ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Me datë 10.08.2018 në QKMF-Suharekë përkatësisht në Urgjencën e kësaj Qendre janë sulmuar verbalisht dhe fizikisht stafi mjekësor i përbërë nga një mjek, tre infermier dhe një shofer.

Ngjarja ka ndodhur rreth orës 03.30 të mëngjesit sillet një pacient nga disa përcjellës të tjerë ku edhe pas ofrimit të shërbimit shëndetësor dhe dhënies së terapisë shoqëruesit e pacientit fillojnë të ofendojnë personelin shëndetësor verbalisht me fjalë fyese  dhe më pas edhe  fizikisht është sulmuar njëri nga infermierët.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Me datë 23.07.2018 në orën 03:05 min në turinin e natës –në vendin e punës është sulmuar fizikisht infermieri i klinikes emergjente zt.Lulzim Thaqi  nga pacienti-i sëmuri.

Përmes këtij reagimi shprehim indinjaten e shqetësimin tonë për rastin në fjalë.

Ky  fenomen shqetësues,dhuna ndaj mjekëve ka pasoja  të shumta jo vetëm për mjekët por edhe për vetë të sëmurët, cilësinë e shërbimit, mbrojtjen e shëndetit të popullatës, marrëdhëniet mjek–pacient dhe për mbarë shoqërinë.  Vazhdimësia e këtij fenomeni në këto ritme  dëshmon se nevojitet ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Bazuar në listën e pritjes për stentim të pacientëve të Shërbimit të Kardiokirurgjisë me Kardiologji Invanzive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  e përshëndetë dhe inkurajon Ministrin e Shëndetësisë dhe Shërbimin Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës   që të  vazhdoj duke rritë shërbimin, ne do të jemi bashkëpunues dhe në krah të çdo procesi që e përmirëson gjendjen në shëndetësi.

FSSHK

Continue Reading →
0

S’ka strategji për ndaljen e ikjes së stafit mjekësor jashtë Kosovës-Intervistë e Kryetarit të FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe Nënkryetarit Dr. Xhemajl Selmani

Posted by:

Sistemi shëndetësor në Kosovë vazhdon të ballafaqohet me probleme të mëdha. Një nga problemet shqetësuese është edhe ai i ikjes së stafit për në vendet e Bashkimit Evropian.

Haxhi Avdyli, neurokirurg dhe deputet në Kuvendin e Kosovës, i tha Radios Evropa e Lirë se ikja e mjekëve dhe infermierëve nga Kosova vazhdon të mbetet shqetësim, derisa, siç u shpreh ai, nuk ka një strategji për mbajtjen e tyre në vend.

“Kosova në këto vite nuk ka pasur strategji për resurse humane. Këtu ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Kryesia e FSSHK-së në mbledhjen e mbajtur me datë 06.07.2018, ka diskutuar për Projektligjin mbi Pagat gjegjësisht për rangimet  në tabelën e koeficientëve   arriti në këto konkluzione:

  1. Punëtorët shëndetësor të kenë vend meritor në shoqëri(në rangimin tabelar)sipas përgatitjes shkollore, kohëzgjatjes së përgatitjes profesionale dhe përgjegjësisë në punë.
  2. Ju përkujtojmë që punëtorët shëndetësor për çdo ditë po përgatiten për migrim jashtë vendit, jo pse nuk e duan profesionin, jo pse nuk duan ti shërbejnë popullit të vet, por janë lodhur nga trajtimet inferior ...
Continue Reading →
0
Page 4 of 9 «...23456...»
Creative Theme