Lajme

Komunikatë për media

Posted by:

Kërkesë për Qeverinë e Republikës së Kosovës

Të nderuar/a,

Pasi që nuk po mundemi me komuniku ndryshe, meqenëse nesër është mbledhja e Qeverisë së Kosovës për masat mbrojtëse të ndërmara për punëtorët shëndëtësor ju lutem të merrëni në konsiderat këto dy çështje:

1.Në shtesat të cilat i keni paraparë për punëtorët shëndetësor të përfshihen dhe punëtorët ndihmës sanitar siç janë:

Shërbimet teknike, punëtorët e pastrimit, sigurimit, punëtorët e kuzhinës etj.

Siç e dini sistemi shëndetësor funksionon si një zingjirë i tërë.

2.Ju lutemi urgjentisht të na ...

Continue Reading →
0

Syla: Sistemit shëndetësor i mungojnë 5 mijë mjekë, t’i mbrojmë dhe ruajmë këta që i kemi

Posted by:

 

Dy infermierë dhe një mjek nga spitali rajonal i Gjakovës kanë rezultuar pozitivë me COVID-19. E kjo ka shqetësuar tej mase Federatën Sindikale të Shëndetësisë së Kosovës, e cila vlerëson se Kosova nuk ka kapacitete të plota për mbrojtjen e mjekëve që janë në vijën e parë të frontit për luftimin e koronavirusit.

Kryetari i FSShK-së, Blerim Syla, në një intervistë për KP, ka ngritur shqetësimin për shëndetin e mjekëve, infermierëve, pro edhe stafit përcjellës, të cilët janë të angazhuar në ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Apel për qytetarët dhe Qeverinë e Republikës së Kosovës

Të nderuar/a,

Duke mos dashur që të hapim panik po të rrisim vigjilencën e cila nga disa nuk po kuptohet se në qfarë situate gjindemi bazuar dhe në statistikat jo të mira të shteteve Evropiane ku numri i të prekurve me COVID-19 është duke u rritur tani më edhe tek punëtorët shëndetësor FSSHK apelon:

1.Qytetarë respektoni, respektoni, vetëm rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës të cilët janë duke bërë punë heroike ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Thirrje publike nga FSSHK për Komisionin e posaqëm për parandalimin të infeksionit Corona Virus COVID-19

Duke u nisur nga fakti  që jemi munduar të kontaktojmë me ju për të ju shprehur brengat e punëtorve shëndetësor po mundohemi të japim kontributin tonë në mënyrë që të ju paralajmërojmë edhe njëherë:

“Punëtorët shëndetësor nuk janë të mbrojtur në masën e duhur me qëllim të parandalimit të këtij infeksioni(këto informatat vijnë nga terreni)”.

Të nderuar anëtarë të Komisionit ju lutemi të merrni masa parandaluese me qëllim ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovë duke qenë pjesë përbërëse e Komitetit për Corona Virus Covid-19 dhe nga informatat e marra nga terreni përmes Liderëve Sindikal në lidhje me mungesën e theksuar të pajisjeve personale mbrotjtëse për punëtorët shëndetësor duke filluar nga dorëzat, maskat, rrobat dhe gjitha pajisjet përcjellëse i është drejtuar me kërkesë/lutje Sindikatave si motra në Europë(EPSU) dhe atyre në Turqi, nga, të cilat ka kërkuar që të ndihmojnë Kosovën respektivisht punëtorët shëndetësor që të furnizohen me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës e sidomos Ju Punonjës Shëndetësor,

Sot kemi pasur takim në Ministrinë e Shëndetësisë me Ministrin e Shëndetësisë Dr.Arben Vitia dhe faktorët tjerë relevant si Sekretarin e Përgjithshëm të Ministrisë së Shëndetësisë Dr.Naim Bardiq, Zavendësministrin e Punëve të Brendshme Zt. Xhelal Sveçla , Drejtorin e Përgjithshëm të SHSKUK-së Dr.Basri Sejdiu,Kryetarët e Odave të Mjekëve, Stomatologëve, Infermierëve dhe Farmacistëve, ku kemi shqyrtuar situatën aktuale në të cilën gjendemi.

Pandemia tashmë ka përfshirë të gjithë Globin posaqërisht ...

Continue Reading →
0

Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla ka zhvilluar takim me Grupin Parlamentar te AAK-së

Posted by:

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Daut Haradinaj, bashkë me deputetët Ali Berisha, Albena Reshitaj dhe Arber Tolaj  kanë pritur sot në një takim Kryetarin e Federatës të Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Dr.Blerim Syla dhe Anëtarin e kryesisë së FSSHK-së Dr.Islam Krasniqi.

Temë diskutimi me përfaqësuesit sindikalë, ka qenë mos-implementimi i Ligjit për Paga, i cili ishte miratuar në Kuvendin e Kosovës në kohën e Qeverisë Haradinaj.

Po ashtu, palët kanë diskutuar edhe për gjendjen e fundit të shkaktuar nga pandemia ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke e parë situatën nga afër dhe raportimeve që vijnë nga terreni në lidhje me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së krijuar nga Corona Virus Covid-19  ku është kërkuar angazhimi maksimal i punëtorëve shëndetësor, mund të thuhet se niveli i mbrojtjes së punëtorëve shëndetësor nuk është i kënaqshëm,apelojmë tek Komitetet përkatëse të cilat po mirren me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së Corona Virus Covid-19 të fillojnë me trajnime ...

Continue Reading →
0
Page 3 of 24 12345...»
Creative Theme