Lajme dhe Ngjarje

Konferenca e organizuar nga PSI dhe EPSU

Posted by:

Delegacioni i  Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës merë pjesë në konferencën  e radhës të  organizuar nga PSI  dhe EPSU.

Gjatë kësaj Konferenca për  Shëndetësinë  Rajonal të  Evropën Qendrore dhe Ballkanit Perëndimor  kanë marrë pjesë përfaqësuesit e vendeve të rajonit,  ku  teme e  diskutimit ishte  reformat në sistemin shëndetësore, dhe sigurimet shëndetësore.  Ku u diskutuan  dhe u prezantuan raportet e shtetit mbi reformat në sektorin e shërbimeve shëndetësore dhe shërbimeve sociale, roli i Komitetit të përhershëm të shërbimeve shëndetësore dhe sociale të EPSU-s,  dhe rezoluta për Kongres në sektorin e shëndetësisë dhe shërbimeve sociale të EPSU për vitin 2014.

Konkluzionet:

a) Rekomandim të zgjedhjeve më të mira në reforma të kujdesit shëndetësor dhe sigurimeve shëndetësore,

b) Pjesëmarrja në punën e Komitetit  të përhershëm për shërbime shëndetësore dhe shërbime  social, duke përfshirë dhe punët përgatitore  të Kongresit të EPSU për vitin 2014,

c) Aktivitetet të përbashkëta për të ardhmen dhe bashkëpunimit  të ndërsjellët.

Yllka Kongjeli,
Zyrtare Administrative të FSSHK-s

0
Creative Theme