Lajme dhe Ngjarje

Komunikatë për media

Posted by:

 

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë se sot me datë 18.09.2020 pranë Zyrës së Kryeministrit të Kosovës ka dorëzuar Peticionin e punëtorëve shëndetësore  dhe stafit mbështetës të realizuar nga data 14.09.2020.

Përmes Peticionit punëtorët shëndetësor dhe stafi mbështetës  kanë shprehur revoltën e tyre për mos realizimin  e Vendimit të Qeverisë të datës 29.07.2020 me nr.05/18 për shtesën në pagë prej 300.00 euro për muajt Korrik dhe Gusht 2020.

Peticioni është  mjeti i fundit juridik i ndërmarr nga FSSHK dhe anëtarësia e gjerë drejtuar institucionit të Kryeministrit, aq më shumë kur jemi dëshmitar të deklaratave të pa qarta të Kryeministrit në seancën e djeshme të Kuvendit të Kosovës.

Andaj në qoftë se nuk merren seriozisht nënshkrimet e punëtorëve shëndetësor dhe stafit mbështetës në drejtim të realizimit të kësaj të drejte, FSSHK nga e Hëna do të dal me veprime konkrete duke filluar nga dorëzimi i mjeteve transportuese të emergjencës, dorëzimi i mjeteve për pastrim nga ana e punëtorëve të higjienës,mos funksionimi i sistemeve teknike dhe sigurimi i objekteve shëndetësore, të gjitha këto bijnë në përgjegjësinë e Qeverisë së Republikës së Kosovës, ngase ne e kemi konsumuar dialogun social.

 

Me respekt,

FSSHK

0
Creative Theme