Lajme dhe Ngjarje

Komunikatë për media

Posted by:

Komunikatë për media

Njoftojmë opinionin e gjerë se sot ne ditën e dytë të Grevës së përgjithshme të punëtorëve shëndetësor , Këshilli Grevistë ka pasur takim me Ministrin e Shëndetësisë në lidhje me situatën e re e cila është krijuar me rastin e mos përmbushjeve të premtimeve nga ana e Qeverisë.

Nga takimi nuk kemi marrë as një premtim i cili do të ndikonte në ndërprerjen e Grevës. Duke u gjendur në situatë tepër të vështirë në të cilën më së shumti po pësojnë pacientët  Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka kërkuar takim urgjentë me Kryeministrin me qëllimin e vetëm që të  gjendet një zgjidhje për daljen nga kjo situatë.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  edhe njëherë apelon të Institucionet relevante respektivisht Kryeministri që të merrë seriozisht Grevën e cila është në zhvillim, në të kundërtën Greva dhe veprimet tjera sindikale do të vazhdojnë bazuar në vendimet e organeve më të larta të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

FSSHK-ë i falënderon të gjithë punëtorët shëndetësor të cilët po qëndrojnë stoikisht ne Grevë e në veçanti popullatën e cila deri në këto momente është duke na kuptuar.

Në fund Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  është shumë e vetëdijshme se po pësojnë pacientët dhe punëtorët shëndetësor por turpi dhe përgjegjësia mbetet te politik-bërësit.

Me respekt

Këshilli Grevistë i FSSHK-së

0
Creative Theme