Archive for September, 2017

TAKIMI I KRYTARËVE TË KOMITETIT RINORË TË REGJIONEVE TË KOSOVËS ME KRYETAREN E KOMITETIT RINORË TË FSSHK-së

Posted by:

Takimi është mbajtur në Brod-Dragash në restorantin Arxhena, në takim kanë qenë 40 pjesëmarrës, takimi është hapur nga Koordinatori i grupit Sabri Cakaj ku i njoftoj pjesëmarrësit për punën në sindikat, grupet punues( i cili është edhe pjesë e grupit punues) si dhe për inciativat që i ka marrë sindikat përgjatë veprimit sindikal të FSSHK-së.

Kryetarja e Komitetit të Rinisë znj.Hanushe Llabjani- përshëndeti  gjithë të pranishmit duke ju falenderuar për pjesëmarjen tuaj në këtë takim. Gjithashtu ju falenderoj  për mbështetjen e ...

Continue Reading →
0

FSSHK dhe SPPSSHSH nënshkruajnë Memorandum bashkëpunimi

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës dhe Sindikata  e Pavarur e Punonjësve të Sistemit Shëndetësorë të Shqipërisë , me datë 25.09.2017 nënshkruan Memorandum të bashkëpunimit dhe bashkëveprimi  me qëllim të shkëmbimit të infomacionit dhe eksperiencës të marrëdhënieve dypalëshe, arritjen  e raporteve reciproke dhe bashkëpunimin e solidaritet sindikal midis dy federatave në hartimin e strategjive dhe politikave sociale sindikale dhe në zbatimin e fushatave dhe aksioneve të përbashkëta në mbrojtje të interesave të anëtareve të sindikatëve tona.

Shkëmbimin e përvojave pozitive ...

Continue Reading →
0

Takim me OJQ-PEN dhe QPA

Posted by:

Gjatë takimit u prezantua në pika të shkurtëra puna e organizatës PEN përmes projektit PRO WO+MAN, i cili ka për qëllim të integrojë perspektivën gjinore në nivel organizativ (insitucional) dhe programatik, në organizata dhe sindikata. PEN propozoi ofrimin e mbështetjes për organizatën në fusha që është e nevojshme. Si temë e rëndësishme bashkëpunimi u vendos integrimi i perspektivës gjinore në bazë të manualit për integrimin e perspektivës gjinore të krijuar nga PEN.

Me këtë rast, FSSHK shprehi interesim për trajnimet/punëtoritë në ...

Continue Reading →
0

FSSHK dhe SHSKUK nënshkruajnë Memorandum të bashkëpunimit

Posted by:

Federata e SIndikatave të Shëndetësisë së Kosovës dhe Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës me datë 20.09.2017 nënshkroi Memorandum të bashkëpunimit me qëllim të realizimit të aktiviteve të përbashkëta me qëllim të përmirësimit të imazhit të punës së insititucioneve shëndetësore, të punësuarve në SHSKUK dhe shkëmbimin e informacioneve të rëndësishme në fushën e shëndetësisë.

Me këtë memorandum parashihet që palët të shkëmbejnë informacione të ndryshme të cilat paraqesin sotriet e suksesit të insititucioneve në varësi të SHSKUK-së si dhe storie të ...

Continue Reading →
0

Reagim nga FSSHK- 13.09.2017

Posted by:

Prishtinë,13.09.2017

Reagim nga FSSHK

 

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës me shqetësim e ka pritur lajmin e vdekjes së pacientëve në Klinikën e Kirurgjisë në QKUK, gjithashtu  FSSHK shpreh ngushëllimet më të sinqerta për familjarët e tyre.

FSSHK kërkon nga autoritetet përgjegjëse që sa më parë të zbardhet rasti I vdekjes së tyre në mënyrë që të shmangen keqinterpretimet të cilat po raportohen nga burime të ndryshme anonime, institucionet spitalore janë vende ku trajtohen, shërohen me mijëra pacientë ...

Continue Reading →
0
Creative Theme