Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës përgjatë aktivitetit të saj në këtë kohë të Pandemisë COVID-19 si dhe në sajë të informatava nga Liderët Sindikal në terren është njoftuar për së afërmi me gjendjen e punëtorëve shëndetësor të prekur nga COVID-19.

Nga të dhënat tani më publike në Kosovë janë të prekur gjithsej  17 punëtorë shëndetësor me COVID-19 kurse në vet izolim janë 121, prej tyre në QKUK janë 6 të infektuar dhe  33 të vetizoluar , në  Regjion të ...

Continue Reading →
0

Ftesë për ofertë

Posted by:

Furnizimi me pajisje personale mbrotjëse për  ekipet mobile  të punëtorëve  shëndetësor të angazhuar në pika kufitare të Republikës së Kosovës

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës-FSSHK në bashkëpunim me Solidar Suisse Kosova në vazhdën e përpjekjeve për të kontribuar rreth ballafaqimit me nevoja konkrete të punëtorëve shëndetësor gjatë Pandemis COVID-19 përmes  Projektit Personal protective equipment for Health ëorkers on COVID-19 on Kosovo’s   Border Crossings” do të furnizojë punëtorët shëndetësor të angazhuar në ekipe mobile pranë pikave ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Për: Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

CC: Ministrit të Shëndetësisë Dr. Arben Vitia

CC: Sekretarit të Përgjithshëm të MSH-së Dr. Naim Bardiqi

CC:Bordit Drejtues të SHSKUK-së-Dr. Xhevat Jakupi

CC: Kryetares së Komisionit Parlamentar për Shëndetësi-Znj. Albena Reshitaj

 

Lënda: Kërkesë urgjente e FSSHK-së drejtuar Kryeministrit në detyrë Z. Albin Kurti

 

Duke u nisur nga pakjartësia e Vendimit të Qeverisë për ndarjen e stimulimeve në lidhje me punëtorët shëndetësor  po ju adresohemi se përfitues të këtij stimulimi duhet të jenë të gjithë punëtorët shëndetësor dhe stafi përcjellës ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Për: Kryeministrin në detyrë Z. Albin Kurti

CC: Ministrit të Shëndetësisë Dr. Arben Vitia

CC: Sekretarit të Përgjithshëm të MSH-së Dr. Naim Bardiqi

CC:Bordit Drejtues të SHSKUK-së-Dr. Xhevat Jakupi

CC: Kryetares së Komisionit Parlamentar për Shëndetësi-Znj. Albena Reshitaj

Lënda: Kërkesë urgjente e FSSHK-së drejtuar Kryeministrit në detyrë Z. Albin Kurti

Duke u nisur nga pakjartësia e Vendimit të Qeverisë për ndarjen e stimulimeve në lidhje me punëtorët shëndetësor  po ju adresohemi se përfitues të këtij stimulimi duhet të jenë të gjithë punëtorët shëndetësor dhe stafi përcjellës ...

Continue Reading →
0

Posted by:

Delegacioni i kryesuar nga Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla ,Nënkryetar i FSSHK-së Dr.Xhemajl Selman si dhe  përfaqësuesi i FSSHK-së në Bordin Drejtues të FSSHK-së Dr.Islam Krasniqi kanë zhvilluar sot takim pune me Ministrin e Shëndetësisë Dr.Arben Vitia dhe kabinetin e tij me të cilin diskutuan dhe u dakorduan për bashkërendim dhe bashkëveprim me qëllim të ndërmarrjes së masave adekuate për luftimin e COVID-19 si dhe  marrjen e masave për mbrojtjen e punëtorëve shëndetësor,  për të cilët  Ministri Vitia shprehu mirënjohje ...

Continue Reading →
0

Syla: Qeveria gaboi rëndë me vendimin politik për shkarkimin e bordit të SHSKUK

Posted by:

Kryetari i Federatës së Sindikatave në Shëndetësi, Blerim Syla, ka kritikuar ashpër vendimin politik të ministrit të Shëndetësisë Arben Vitia dhe të Qeverinë Kurti për shkarkimin e Bordit të ShSKUK-së në mes të pandemisë me të cilën po luftojnë mjekët kosovarë.

Ai ka thënë në një intervistë për RTK se Qeveria në këtë kohë, në vend që t’i ndihmojë mjekët në luftën me coronavirus, po merret me vendime të pambështetura.

Ai tha se arsyetimet e Qeverisë për shkarkimet e bordit të SHSKUK ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Kërkesë për Qeverinë e Republikës së Kosovës

Të nderuar/a,

Pasi që nuk po mundemi me komuniku ndryshe, meqenëse nesër është mbledhja e Qeverisë së Kosovës për masat mbrojtëse të ndërmara për punëtorët shëndëtësor ju lutem të merrëni në konsiderat këto dy çështje:

1.Në shtesat të cilat i keni paraparë për punëtorët shëndetësor të përfshihen dhe punëtorët ndihmës sanitar siç janë:

Shërbimet teknike, punëtorët e pastrimit, sigurimit, punëtorët e kuzhinës etj.

Siç e dini sistemi shëndetësor funksionon si një zingjirë i tërë.

2.Ju lutemi urgjentisht të na ...

Continue Reading →
0
Page 3 of 20 12345...»