FSSHK dhe SPPSSHSH nënshkruajnë Memorandum bashkëpunimi

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës dhe Sindikata  e Pavarur e Punonjësve të Sistemit Shëndetësorë të Shqipërisë , me datë 25.09.2017 nënshkruan Memorandum të bashkëpunimit dhe bashkëveprimi  me qëllim të shkëmbimit të infomacionit dhe eksperiencës të marrëdhënieve dypalëshe, arritjen  e raporteve reciproke dhe bashkëpunimin e solidaritet sindikal midis dy federatave në hartimin e strategjive dhe politikave sociale sindikale dhe në zbatimin e fushatave dhe aksioneve të përbashkëta në mbrojtje të interesave të anëtareve të sindikatëve tona.

Shkëmbimin e përvojave pozitive ...

Continue Reading →
0

Takim me OJQ-PEN dhe QPA

Posted by:

Gjatë takimit u prezantua në pika të shkurtëra puna e organizatës PEN përmes projektit PRO WO+MAN, i cili ka për qëllim të integrojë perspektivën gjinore në nivel organizativ (insitucional) dhe programatik, në organizata dhe sindikata. PEN propozoi ofrimin e mbështetjes për organizatën në fusha që është e nevojshme. Si temë e rëndësishme bashkëpunimi u vendos integrimi i perspektivës gjinore në bazë të manualit për integrimin e perspektivës gjinore të krijuar nga PEN.

Me këtë rast, FSSHK shprehi interesim për trajnimet/punëtoritë në ...

Continue Reading →
0

FSSHK dhe SHSKUK nënshkruajnë Memorandum të bashkëpunimit

Posted by:

Federata e SIndikatave të Shëndetësisë së Kosovës dhe Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës me datë 20.09.2017 nënshkroi Memorandum të bashkëpunimit me qëllim të realizimit të aktiviteve të përbashkëta me qëllim të përmirësimit të imazhit të punës së insititucioneve shëndetësore, të punësuarve në SHSKUK dhe shkëmbimin e informacioneve të rëndësishme në fushën e shëndetësisë.

Me këtë memorandum parashihet që palët të shkëmbejnë informacione të ndryshme të cilat paraqesin sotriet e suksesit të insititucioneve në varësi të SHSKUK-së si dhe storie të ...

Continue Reading →
0

Reagim nga FSSHK- 13.09.2017

Posted by:

Prishtinë,13.09.2017

Reagim nga FSSHK

 

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës me shqetësim e ka pritur lajmin e vdekjes së pacientëve në Klinikën e Kirurgjisë në QKUK, gjithashtu  FSSHK shpreh ngushëllimet më të sinqerta për familjarët e tyre.

FSSHK kërkon nga autoritetet përgjegjëse që sa më parë të zbardhet rasti I vdekjes së tyre në mënyrë që të shmangen keqinterpretimet të cilat po raportohen nga burime të ndryshme anonime, institucionet spitalore janë vende ku trajtohen, shërohen me mijëra pacientë ...

Continue Reading →
0

Komunikate per media-23.05.2017

Posted by:

Komunikatë për media

Të nderuar/a,

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë se siç edhe ka premtuar në Konferencë për media, me qëllim te adresimit të kërkesave tona që kanë të bëjnë me shëndetësinë, ne ju jemi adresuar Partive Politike të cilat garojnë në Zgjedhjet e  parakohshme të 11 Qershorit, me platformën tonë për një shëndetësi më të mirë.

Motoja e kësaj platforme është “Shëndetësia prioritet mbi prioritetet”.

Konsiderojmë se partitë politike do të dalin të vetëdijesuar në ...

Continue Reading →
0

Komunikat për media

Posted by:

Komunikatë për media

Të nderuar/a,

Njoftojmë opinionin e gjerë se Kryesia e FSSHK-së ne mbledhjen e mbajtur me dt. 15.05. 2017 ne konsultim me Këshillin Grevist pasi analizoi situatën e krijuar pas rënies së Qeverisë së Republikes së Kosovës arriti në këto konkluza:

  1. Pezullohet Protesta Publike e paralajmëruar të mbahet me dt. 05.2017 deri ne një vendim tjetër të Organeve me të larta të FSSHK-së.
  2. FSSHK-ja mbetet fuqishem prapa kërkesave të parashtruara në protestat dhe grevat e meparshme e të cilat do ...
Continue Reading →
0

Komunikate per media-28.04.2017

Posted by:

Komunikatë për media

 

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës i drejtohet opinionit të gjërë se Greva  24 orëshe e datës 27.04.2017 ka përfunduar me suksesë.

Gjatë kësaj kohe janë dhënë të gjitha shërbimet e interesit vital.

Të gjitha raportet e realizuara tregojnë për një Grevë të denjitetëshme.

Me këtë rast i falenderojmë të gjithë punëtorët shëndetësorë dhe popullatën me solidarizimin e kësaj Greve.

Është për tu ardhur keq sjellja inerte e Qeverisë ...

Continue Reading →
0
Page 11 of 15 «...910111213...»