Uncategorized

Takim me Kryetarin e Komunës së Skenderajt

Posted by:

Me datë 28 Maj 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Skenderajt Zt.Bekim Jashari, Drejtorin për Shëndetësi dhe Mirëqenie Social Dr.Osman Veliu dhe Drejtorin e QKMF-së Dr.Fazli Kadriu. Në kuadër të projektit “Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Continue Reading →

0

Takim me Kryetarin e Komunës së Rahovecit

Posted by:

Me datë 27 Mars 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takime me Kryetarin e Komunës së Rahovecit Zt.Smajl Latifi dhe shefin e zyrës ligjore Zt.Isak Hoti. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA  të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Gjatë këtij takimi Kryetari prezantoi planin e punës dhe dinamikën e veprimit, gjithashtu i njoftoi edhe me qëllimin e këtij projekti duke ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Malishevës

Posted by:

Me datë 27 Mars 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takime me Kryetarin e Komunës së Malishevës Zt.Ragip Begaj dhe drejtorin e Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Social Zt.Liridon Hoti. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA  të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Gjatë këtij takimi Kryetari prezantoi planin e punës dhe dinamikën e veprimit, gjithashtu i njoftoi edhe ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarit të FSSHK-së Dr.Blerim Syla

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka bërë të ditur se nga ora 07:00 janë në grevë 24 orëshe në të gjitha institucionet shëndetësore të vendit dhe kjo për shkak të mosplotësimit të kërkesës së tyre për rritjen e pagave.

Kështu tha në një prononcim për Telegrafin, kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla.

Sipas tij, kërkesa e ...

Continue Reading →
0

Marrëveshje ndërmjet FSSHK-së dhe OMK-së: Luftë e përbashkët për mbrojtjen e dinjitetit

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë dhe Oda e Mjekëve të Kosovës kanë nënshkruar sot një marrëveshje me anë të së cilës synojnë t’i bashkërendojnë aktivitetet në mbrojtje të dinjitetit të profesionistëve shëndetësorë

Një takim ndërmjet krerëve të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë dhe Odës së Mjekëve të Kosovës, ka rezultuar me një marrëveshje të përbashkët. Dy kryetarët, Dr. Blerim Syla dhe Dr. Pleurat Sejdiu, kanë nënshkruar sot marrëveshjen me të cilën kanë thënë se do t’i bashkërendojnë aktivitetet në luftën për ...

Continue Reading →
0

Prononcimi i Kryetarit të FSSHK-së Dr.Blerim Sya për Kohën Ditore me temë “Sindikatat paralajmrërojnë se do t’i padisin për diskriminim Qeverinë dhe Deputetët”

Posted by:

Sindikatat e punëtorëve kanë paralajmëruar padi ndaj Qeverisë dhe deputetëve nëse miratohet Projektligji për punëtorët e arsimit shqip të viteve ’90. Kjo, pasi po vlerësojnë se janë duke u diskriminuar për dallim nga Sindikata e Arsimit. Nga ana tjetër kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, ka kërcënuar se nëse Kuvendi nuk e miraton këtë projektligj, shtatori do ta gjejë arsminin në greva. Zëdhënësja e Qeverisë, Donjeta Gashi, ka thënë se miratimi i këtij projektligji ka qenë obligim moral i Qeverisë, por ...

Continue Reading →
0

Takim me Përfaqësuesin e Zyrës së Kryeministrit të Republikës së Kosovës

Posted by:

Delegacioni i FSSHK-së në krye me Kryetarin e FSSHK-së Dr. Blerim Syla zhvilluan takim dypalësh me përfaqësues nga Qeveria e Republikës së Kosovës,në takim u diskutua dhe u dakordua që të intensifikohet puna e kategorizimit të pagave për punëtorët  shëndetësor me anë të Ligjit mbi pagat.

FSSHK gjatë kësaj jave do të dërgojë propozimet e veta në lidhje me pozicionet aktual të punës në shëndetësi,kategorizimin si dhe koeficientët e pagës.

Continue Reading →
0

Njoftim për anëtarsinë e FSSHK-së

Posted by:

Te nderuar anëtar,

Në vitin 2010 kur u mbajten zgjedhjet në FSSHK dhe ne morrem drejtimin e sajë paga e një infermieri ishte 147euro ndërsa e një mjeku 247euro, Banka Botërore kishte moratorium me Qeverinë e Kosovës për ngrirjen e pagave deri ne vitin 2015. Pas protestave te organizuara nga Sindikata e QKUK-së me mbeshtetje nga FSSHK ne vitin 2010 dhe pas grevave te njëpasnjëshme pagat e punonjësve shëndetësorë deri ne këto momente jan ngritur 220%.

Nga viti 2010 e deri me ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

 

Këshilli Drejtues i FSSHK-së në mbledhjen e saj mbajtur me datë 27.12.2017 pas diskutimit mbi gjendjen aktuale në shëndetësi njofton opinionin publik përmes kësaj Komunikate me qëndrimin e saj.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës kërkon nga  Kryeministri i Qeverisë  së Republikës së Kosovës dhe Kryetarit të Parlamentit  realizimin e kërkesave të premtuara, në të cilën parashihet rritja e pagave prej 30%, rrezikshmëria  në vendin e punës , përmirësimin e kushteve të punës.

Në kontekst të veçantë ia rikujtojmë Qeverisë së ...

Continue Reading →
0
Page 2 of 4 1234
Creative Theme