Lajme

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke e parë situatën nga afër dhe raportimeve që vijnë nga terreni në lidhje me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së krijuar nga Corona Virus Covid-19  ku është kërkuar angazhimi maksimal i punëtorëve shëndetësor, mund të thuhet se niveli i mbrojtjes së punëtorëve shëndetësor nuk është i kënaqshëm,apelojmë tek Komitetet përkatëse të cilat po mirren me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së Corona Virus Covid-19 të fillojnë me trajnime ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas njoftimit me Vendimin e Qeverisë të datës 11 Mars 2020  për masat parandaluese në funksion të mbrojtjes Coronavirus Covid-19 në përputhje me nenin 1 të këtij vendimi me të cilin ndërprehet procesi edukativoarsimor në institucionet arsimore publike dhe private nga data 12 Mars 2020 deri me 27 Mars 2020. Me rekomandim që të lirohet njëri prind nga puna(kjo masë nuk vlen për punëtorët shëndetësor dhe për punëtorët në sektorin e sigurisë), shpreh ...

Continue Reading →
0

REAGIM

Posted by:

Federata e Sindikatave  të Shëndetësisë së Kosovës  shpreh shqetësimin e saj ndaj rastit  i cili ka ndodhur dje më datë 09.03.2020 në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Klinë.

Mbrëmë më datë 09.03.2020 rreth orës 19:00,  në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Klinë, ka ndodhur sulmi fizik ndaj mjekut të Urgjencës Dr.Valdrin Rakaj, mjeku në fjalë është sulmuar nga familjarët e pacientit  me iniciale A.E , brenda shërbimit të Urgjencës.

Dr.Valdrin Rakaj pasi ka bërë kontrollën ndaj pacientit  i ka dhënë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Përfaqësuesit e  SBASHK-ut, FSSHK-së, SPK-së,  Sindikatës  së Zjarrfikësve  dhe  Doganave  kanë mbajtur një takim të përbashkët  duke debatuar për situatën  në këta sektorë pas lajmit të shpërndarë se  mund të mos jenë  paraparë mjete në Ligjin e buxhetit për  implementimin e Ligjit të pagave. Ata kanë deklaruar se  situata në sektorët që përfaqësojnë është acaruar dhe se kanë nisur të shtohen kërkesat e anëtarësisë që të bëhen përgatitje për të nisur edhe me veprime sindikale nëse Ministria e Financave dhe ...

Continue Reading →
0

Syla: Moszbatimi i Ligjit për Paga do ta nxjerr situatën jashtë kontrolli, s’mbajmë përgjegjësi

Posted by:

Gjykata Kushtetuese e ka miratuar përkohësisht kërkesën e Avokatit të Popullit për pezullim të Ligjit për Paga. Kjo masë do të zgjasë deri më 30 mars të vitit 2020.

Por ky vendim ka ngjallur reagime te punëtorët shëndetësorë, të Arsimit, por edhe të Policisë së Kosovës.

Kryetari i Federatës së Sindikatave në Shëndetësi, Blerim Syla, ka thënë për Ekonomia Online se vendimi i Gjykatës Kushtetuese për pezullimin e Ligjit për Paga, shkel të drejtat e punëtorëve.

Ai ka kërkuar nga Gjykatat ...

Continue Reading →
0

Kërkesë publike në emër të gjithë punëtorëve shëndetësor të Republikës së Kosovës

Posted by:

I nderuari Z. Ministër,

Duke u nisur nga situata aktuale në mbarë globin tonë, po ju adresohemi me disa pyetje konkrete me qëllim të mospërhajes së panikut në komunitetin tonë:

 

  1. Cilat janë kapacitetet tona për mbrojtjen e pandemisë së supozuar nga OBSH-ja me qëllim të luftimit të Coronavirusi COVID -19.
  2. Cilat janë masat mbrojtëse përveq atyre që i proklamoni në lidhje me ruajtjen e shëndetit dhe sigurisë së punëtorëve shëndetësor.
  3. Cilat janë masat të cilat i keni ndërmarr ju me Ministritë përkatëse me qëllim ...
Continue Reading →
0

Pas ankesës së FSSHK-së, Inspektorati e obligon QKUK-në t’ua paguaj pagat jubilare 1500 punonjësve

Posted by:

QKUK është obliguar nga Inspektorati i Punës që t’ua paguajë pagat jubilare rreth 1500 punonjësve. Ky vendim i IP-së ka ardhur pas një ankese të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë ka paraqitur një ankesë më 3 dhjetor 2019 në Inspektoratin e Punës ndaj Qendrës Klinike Universitare me anë të së cilës po kërkohet respektimi i Ligjit të Punës për pagesën e shpërblimit jubilar për punëtorët shëndetësorë, shkruan Gazeta Shneta.

Inspektorati ka marr vendim për miratimin e kësaj ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 14.02.2020 delegacioni i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës i udhëhequr nga Kryetari Dr. Blerim Syla, Kryetari i Këshillit Drejtues Dr. Jahir Lajqi, Nënkryetarët Mr. Blerim Delija dhe Dr. Xhemajl Selmani si dhe anëtari i Kryesisë së FSSHK-së Dr. Islam Krasniqi kanë zhvilluar takimin e parë njoftues me Ministrin e Shëndetësisë Dr. Arben Vitija, Sekretarin Dr. Naim Bardiqi dhe këshilltarët e Ministrit Dr. Mirsad Shkreta dhe Dr. Sami Uka.

Kryetari i FSSHK-së uroi Ministrin  Vitija për pozitën ...

Continue Reading →
0
Page 7 of 27 «...56789...»
Creative Theme