Lajme

Intervista e Kryetarit të FSSHK-së dr.Blerim Syla të dhënë Telegrafit me titull “Sindikata e Shëndetësisë: Kosova nuk duhet t’i pranojë 50 vaksinat anti COVID të premtuara nga Rama – ne kemi 14 mijë punëtorë shëndetësorë

Posted by:

Kryeministri i Shqipërisë së fundmi ka deklaruar se Shqipëria nuk mund të dërgojë vaksina në Kosovë siç ishte premtuar më parë për shkak të rregullave që ka vendosur Pfizer. Ndryshimi i këtij plani nga mantel bardhët në Kosovës po shihet si diçka joserioze, por Ministria e Shëndetësisë thotë se do të qëndrojnë në kontakte me homologët nga Tirana për këtë çështje.

Blerim Syla nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë thotë se kërkesa e Ramës për dërgimin e 50 mantel bardhëve në ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Në vazhdën e komunikimit publik dhe të sinqertë të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës me opinionin e mbarë Kosovar, Ju njoftojmë se dje me datë 03.02.2021 ju kemi adresuar partive politike si në vijim:

Lëvizja Vetëvendosje- LVV,

Lidhja Demokratike e Kosovës -LDK,

Partia Demokratike e Kosovës- PDK,

Alenaca për Ardhmërinë e Kosovës -AAK dhe,

Nisma Socialdemokrate- NISMA

Këto janë kërkesat e punëtorëve shëndetësor për partit politike në kohë kur ata po e shpalosin programin e tyre:

  1. Sa është e paraparë rritja e buxhetit në shëndetësi?
  2. Si ...
Continue Reading →
0

APEL PUBLIK

Posted by:

Nesër fillon zyrtarisht fushata zgjedhore për zgjedhjet e parakohshme me 14 Shkurt 2021, andaj sot Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës përmes kësaj Komunikate apelon tek të gjitha subjektet politike garuese në zgjedhje që të zbatojnë rekomandimet dhe respektojnë masat kufizuese për aktivitetet publike, përkatësisht kufizimet për grumbullimin e qytetarëve dhe tubimeve publike.

Zbatimi i masave anti COVID-19 është i domosdoshëm dhe i detyrueshëm,çdo veprim tjetër në kundërshtim me Ligjin për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19, dhe vendimeve në ...

Continue Reading →
0

Pandemia dhe Drejtesia Shoqerore (2020)

Posted by:

Koalicioni për drejtësi shoqërore dhe të drejta socio-ekonomike, përbëhet nga PEN – Peer Educators Network, Iniciativa Kosovare për Stabilitet – IKS, Qendra Për Politika dhe Avokim (QPA),
Instituti Demokraci për zhvillim (D4D), Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës
(FSSHK) dhe Sindikata e Policisë së Kosovës.
Koalicioni implementon projektin “Dialogu social për drejtësi sociale” që financohet nga
Olof Palme International Center, me mbështetje të Qeverisë Suedeze.
Qëllimi i përgjithshëm i projektit është të rrisë drejtësinë sociale duke kontribuar në
përmirësimin ...

Continue Reading →
0

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 28.12.2020 ka marr Vendim që ti adresohet të gjitha grupeve parlamentare të të gjitha subjekteve politike të përfaqësuara në Kuvendin e Kosovës me kërkesë që në leximin e dytë të Projektbuxhetit për vitin 2021 të përfshihen SHTESAT mbi pagë bazuar në Ligjin nr.07/L-006 për parandalimin dhe lufitimin e Pandemisë COVID-19 në territorin e republikës së Kosovës, shtesa këto të cilat deri më tani i kanë gëzuar punëtorët shëndetësor të cilët gjatë gjithë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë dhe gjithë punëtorët shëndetësor të punësuar në sektorin publik se sot me datë 22.12.2020 pranë Zyrës së Presidencës së Kosovës ka parashtruar Kërkesë për U.D. Presidenten e Republikës së Kosovës Znj. Vjosa Osmani  si dhe Krerët e Partive Poiltike të përfaqësuara në Kuvendin e Kosovës si në vijim.

E nderuara znj. Osmani,

Pas njoftimit me Vendimin KO 95/20 të Gjykatës Kushtetuese dhe në përputhje me rrethanat e reja të krijuara nga ...

Continue Reading →
0

REAGIM i FSSHK-së ndaj sulmit të punëtorëve shëndetësor të Shërbimit Urgjent në Prizren

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës dënon dhunën e ushtruar ndaj punëtorëve shëndetësor në Shërbimin e  Urgjencës në Prizren.

Dhuna ndaj punëtorëve shëndetësor është e papranueshme dhe e patolerueshme, FSSHK fton organet e rendit dhe të drejtësisë të veprojnë konform legjislacionit në fuqi që ndaj kryerësve të kësaj vepre të shëmtuar të shqiptohet dënimi meritor.

FSSHK fton të gjithë akterët relevant shtetëror që të ngrisin zërin e tyre, ti bashkojnë forcat në mënyrë që sulmet ndaj personelit shëndetësor të shoqëruara me ...

Continue Reading →
0

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Posted by:

Reagim publik i FSSHK-së ndaj deklaratës së Zëvendësministrit Gani Dreshaj ndaj punëtorëve shëndetësor të Spitalit të Pejës

   TURPI SKA KUFI Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës dënon ashpër deklaratën e Zëvendësministri i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Repubikës së Kosovës Z. Gani Dreshaj i cili përmes shkrimit tenton të fyejë e degradojë punën e mantelbardhëve të Spitalit të Përgjithshëm të Pejës.

Përmes deklaratës së tij nuk janë fyer vetëm punëtorët shëndetësor të Spitalit të Pejës por të gjithë punëtorët ...

Continue Reading →
0
Page 5 of 33 «...34567...»
Creative Theme