Lajme

Kosovës i nevojiten edhe pesëmijë punëtorë shëndetësorë për të pasur shëndetësi të mirëfilltë

Posted by:

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla në emisionin “Përballje ditore”, me gazetarin Muhamet Hajrullahu ka thënë së Kosovës i nevojiten edhe 5000 punëtore shëndetësorë, transmeton Telegrafi. Syla theksoi se numri i mjekëve për kokë banori në Kosovë, është shumë i vogël.

Siç tha ai të gjithë punën në sektorin e shëndetësisë e kryejnë 14.700 punëtorë shëndetësorë, i cili numër sipas tij, nuk është i mjaftueshëm.

“I kemi mangët 5000 punëtor shëndetësorë. Numri për kokë të banorëve për mjek në Kosovë është ...

Continue Reading →
0

Syla: Puna e mjekëve dhe infermierëve nuk po vlerësohet nga shteti, ata po ikin në Gjermani por nuk po u del ashtu si po mendojnë

Posted by:

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla, në emisionin “Përballje ditore” në Telegrafi.com, me gazetarin Muhamet Hajrullahu, ka folur për ligjin e pagave, mos vlerësimin e mjekëve nga shteti si dhe ikjet e punëtorëve shëndetësorë jashtë vendit.

Syla tha se puna e mjekëve nuk vlerësohet nga shteti, as në aspektin moral dhe as ekonomik. Ai tha se punëtoret shëndetësorë çdo përballen me ofendim, kërcënime e me sulme.

Kryetari i Federatës Sindikale të Shëndetësisë po ashtu shpjegoi se ikjet e punëtorëve shëndetësore ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Skenderajt

Posted by:

Me datë 28 Maj 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Skenderajt Zt.Bekim Jashari, Drejtorin për Shëndetësi dhe Mirëqenie Social Dr.Osman Veliu dhe Drejtorin e QKMF-së Dr.Fazli Kadriu. Në kuadër të projektit “Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.

Continue Reading →

0

Takim me Kryetarin e Komunes se Vushtrrisë

Posted by:

Me datë 03 Maj 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Vushtrrisë Zt.Xhafer Tahiri dhe Shefin e kabinetit Zt.Amir Haradinaj.Në kuadër të projektit “Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës së Vushtrrisë të njoftohet me aktivitetet, ...

Continue Reading →
0

Takim me Nënkryetarin e Komunës së Mitrovicës

Posted by:

Me datë 19 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Nënkryetarin e Komunës së Mitrovicës Zt.Faruk Mujka dhe Drejtoreshën për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Znj.Erseka Hasanaj. Në kuadër të projektit “Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Nënkryetari i Komunës së Mitrovicës ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Vitisë

Posted by:

Me datë 18 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Vitisë Zt.Sokol Haliti. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës së Vitisë të njoftohet me aktivitetet, qëllimet dhe punën e Federatës ...

Continue Reading →
0

Takim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës

Posted by:

Me datë 16 Prill 2019 Kryetar i FSSHK-së Dr.Blerim Syla dhe stafi mbështetës realizuan takim me Kryetarin e Komunës së Kamenicës Zt.Qëndron Kastrati dhe Drejtorin e Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Dr.Driton Maliqi. Në kuadër të projektit ‘Trupat Regjionale për dialog social” të mbështetur nga Olof Palme International Center me seli në Suedi në bashkëpunim me OJQ PEN dhe QPA të implementuar nga Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës.
Qëllimi i këtij takimi ishte që Kryetari i Komunës ...

Continue Reading →
0

Intervista e Kryetarit te FSSHK-së Dr.Blerim Syla për Radio Evropa e Lirë me temë A do të jetë stafi mjekësor sfidë për Spitalin e Prishtinës?

Posted by:

Kryeqyteti i Kosovës, Prishtina ende nuk ka një spital të vetin, ndonëse kohët e fundit janë ringjallur debatet rreth ndërtimit të tij. Pacientët, shërbimet shëndetësore i marrin nga ai primar, pra në Qendrat e Mjekësisë Familjare, nga të cilat vazhdohet për në shërbimet terciare, përkatësisht në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Qeveria e Kosovës tashmë ka ndarë shtatë milionë euro për ndërtimin e një spitali për kryeqytetin. Ndonëse ky projekt është i kamotshëm, asnjëherë nuk është jetësuar.

Së fundmi, ...

Continue Reading →
0
Page 4 of 20 «...23456...»
Creative Theme