Lajme

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kryesisë së saj me datë 06 Dhjetor 2019 pas diskutimit në lidhje me situatën aktuale të krijuar pas dërgimit të Ligjit nr. 06/L-111 mbi Pagat në sektorin publik nga ana e Avokatit të Popullit në Gjykatën Kushtetuese për vlerësimin e përputhshmërisë së tij me Kushtetutën  ka marr vendim që  të Mërkurën me datë 11.12.2019  të mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Këshillit Drejtues të FSSHK-së ku do të merren ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Reagim i përbashkët nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës-SBASHK,

Federatë së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës-FSSHK si dhe

Sindikatës së Policisë së Kosovës-SPK,

Pas takimit të përbashkët të tri Federatave Sindikale SBASHK, FSSHK dhe SPK njoftohet opinioni i gjerë se duke pasur parasysh situatën e rënduar politike për shkak të vakumit institucional dhe veprimit të Avokatit të Popullit që ndërlidhet me pezullimin e Ligjit të Pagave kemi arritur në vendim me anë të së cilit kërkojmë takim urgjent me Presidentin ...

Continue Reading →
0

Reagim

Posted by:

Pas njoftimit të marr nga ana e Sindikatës së Spitalit  Rajonal Mitrovicë  se me datë 04 Dhjetor  rreth orës 20:00 janë sulmuar fizikisht dy punëtorë shëndetësor- infermierë (anëtarëve te FSSHK-së) në vendin e punes me iniciale F.M dhe A.H, të cilët kanë marrë lëndime trupore  nga familjarët e pacientëve, Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës përmes këtij reagimi dënon ashpër sulmin e ushtruar me të cilin janë duke u  ballafaquar punëtorët shëndetësor në Spitalin e Mitrovicës.

Pas sulmit Sindikata e ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 04 Dhjetor 2019, me insistimin dhe kërkesën e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  është mbajtur takimi me Bordin Drejtues të SHSKUK-së dhe Odën e Mjekëve të Kosovës dhe të gjithë Drejtorët e Klinikave të QKUK-së dhe Spitaleve Regjionale ku temë e vetme ka qenë fillimi i implementimit të Ligjit të Pagave.

Në këtë takim Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla ka elaboruar punën e Federatës në lidhje me Ligjin e Pagave dhe tendencat që ky Ligj të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 27 Nëntor 2019 në mbledhjen e jashtëzakonshme të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës u vendos që për shkak të tragjedisë nga tërmeti për popullatën shqipëtare në nevojë të ndahet shuma prej 10,186.00 (dhjetëmijë/e/njëqind/e/tetëdhjetë/e/gjashtë) euro,  e që është  barazvlerë e secilit anëtarë të FSSHK-së nga 1 (një) euro.

Po ashtu duke bashkëndjerë dhembjen me familjen Abazi nga Livoqi  i Komunës së Gjilanit,  Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka vendos që familjes së tyre të ju ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës thellësisht shpreh keqardhjen për humbjen e jetëve dhe lëndimeve të pësuara të popullatës shqipëtare,të gjithëve ju shprehim ngushllime më të sinqerta duke u solidarizuar në mënyrë me vëllazërore të mundshme.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  bënë apel tek të gjitha Institucionet Shëndetësore relevante e veçanërisht Ministria e Shëndetësisë që të vë  kontakt sa më të shpejtë me Institucionet Shëndetësore të Shqipërisë me qëllim të ofrimit të ndihmës së mundshme shëndetësore.

FSSHK-së  në çdo ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

 

Reagim i përbashkët nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës-SBASHK,

Federatë së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës-FSSHK si dhe

Sindikatës së Policisë së Kosovës-SPK

Pas takimit të zhvilluar me Avokatin e Popullit z. Hilmi Jashari,

Njoftojmë opinionin e gjerë të Republikës së Kosovës se Kryetarët e të tri Sindikatave SBASHK, FSSHK dhe SPK kanë zhvilluar takim  me Avokatin e Popullit, ky takim është realizuar me qëllim të kjartësimit të situatës në lidhje me Ligjin e Pagave.

Duke mos dashur që të ndikojmë në ...

Continue Reading →
0

Posted by:

Skender Uka

 

(10.01.1962-18.11.2019)

Me rastin e ndarjes nga jeta të Kryesindikalistit për Regjionin e Mitrovicë Zt. Skenderu Uka, Këshilli Drejtues dhe Kryesia e FSSHK-së shprehin bashkëdhimbje me njerëzit e afërt të familjes, kolegëve dhe të gjithë ata që e njohën nga afër Skenderin. Dashuria për njerëzit , punën dhe angazhimin ndër vite ishin virtytet e tij.

Continue Reading →
0

FSSHK-ë për herë të parë për anëtarësinë e saj ka organizuar trajnim me pikë akredituese

Posted by:

Me 25 Shtator- Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës për herë të parë ka organizuar trajnim për anëtarësinë nga Komiteti i Gruas dhe Rinor me pikë akredituese.

Me qëllim të ngritjes së kapaciteteve sindikale por edhe të atyre profesionale të dy këto Komitetet kanë vendosur që të fillojnë me trajnime të cilat synojnë që të ngritin nivelin e njohurive profesionale dhe sindikale të strukturave të këtyre organizmave. Natyrisht që këto trajnime të akredituara nga OIK-u gjithashtu do të ju shërbejnë ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 18 12345...»
Creative Theme