Arkiva

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë se sot me datë 09.06.2020 delegacioni i kryesuar nga Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla Nënkryetarët Mr. Blerim Delija dhe Dr. Xhemajl Selmani si dhe Anëtari i Kryesisë dhe Përfaqësuesi i QKUK-së në Bordin Drejtues të SHSKUK-së Dr. Islam Krasniqi zhvilluan takim pune me Ministrin e ri të Shëndetësisë Z. Armend Zemaj.

Continue Reading →

0

Mbi 200 mjekë vullnetarë nga Kosova, presin lejen e Qeverisë që t’i dalin në ndihmë Luginës së Preshevës, në luftën ndaj COVID-19

Posted by:

Mbi 200 mjekë vullnetarë nga Kosova janë paraqitur për të shkuar në Luginën e Preshevës për të monitoruar situatën e krijuar nga COVID-19.

Kryetari i Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla për Telegrafin ka deklaruar se ende nuk kanë marrë asnjë përgjigje në kërkesën që i kanë drejtuar Qeverisë së Kosovës për t’i lejuar mjekët kosovarë të shkojnë në Luginën e Preshevës për ta monitoruar gjendjen atje.

Syla tha se kjo kërkesë nuk ka të bëjë asgjë me politikën, ...

Continue Reading →
0

Syla: Greva e suksesshme, presim sinjal nga Qeveria për hapat e mëtejmë

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës (FSShK) ka mbajtur konferencë për medie në lidhje me ecurinë e grevës së punëtorëve shëndetësorë në nivel vendi, raporton Ekonomia Online.

Kryetari i kësaj sindikate, Blerim Syla tha se grevës i janë përgjigjur 100 për qind punëtorët shëndetësor.

Ai e konsideron këtë grevë si të suksesshme. Syla thotë se janë në pritje të ndonjë sinjali nga Qeveria për të vendosur për hapat e mëtejmë.

“Deri në këto momente e kemi një grevë shumë të suksesshme sepse ...

Continue Reading →
0

Syla: Nga janari, mjekët në Kosovë nuk do të punojnë për 650 euro pagë, ata po largohen edhe sot (Video)

Posted by:

Kryetar i Federatës Sindikale të Kosovës, Blerim Syla ka thënë se qëllimi i institucionit që ai drejton këtë vit ka qenë përmirësimi i kushteve të punëtorëve shëndetësorë.

Prej katër vitesh pagat e punëtorëve shëndetësorë nuk kanë lëvizur”, tha Syla në emisionin “Përballje” me Muhamet Hajrullahun në RTV Dukagjini.

Syla ka thënë se në disa klinika të QKUK-së, punëtorët shëndetësorë janë të rrezikuar nga sëmundje të ndryshme, pasi ka mungesë të gjërave elementare ...

Continue Reading →
0

Trajnim per Lider te Rinj Sindikal

Posted by:

Duke filluar nga data 19-21 Tetor 2018 FSSHK ka organizuar trajnim dy ditor për Liderët e rinj Sindikal.

Hapjen e trajnimit e bëri Kryetari i FSSHK-së dr. Blerim Syla, me ç’rast i njoftoj te pranishmit për rendesinë e këtij trajnimi me theks te veqantë ndikimin e tijë ne zhvillimin e aktivitetit sindikal në edukimin e brezave të rinj (lider potencial).

Pjesëmarresit në këtë trajnim (e qe ishin nga te gjitha Regjionet) patën mundësin qe te perfitojnë njohuri te detajizuar lidhur me Biesdimet, ...

Continue Reading →
0

FSSHK takohet me Kryetaren e Grupit te Grave Deputete

Posted by:

Gjate ditës se sotme ne vazhdën e aktiviteteve te FSSHK u realizua takimi me Kryetaren e Grupit te Grave Deputete znj. Mexhide Mjaku-Topalli.

Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla: Ky takim është kërkuar me te vetmen arsye qe ne te bartim tek ju pakënaqësinë  tonë lidhur me gradimin e stafit te mesëm shëndetësorë. E nëse kësaj ja shtojmë edhe faktin qe ky staf dikund 70% është ne përbërje te femrave atëherë ne konsiderojmë qe është duke u bere një diskriminim i ...

Continue Reading →
0

Takim mes FSSHK-së, Përfaqësuesit te OMK dhe Kryetarit te Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media

Posted by:

Sot ne objektin e Kuvendit te Kosovës u mbajt takim mes FSSHK-së, Përfaqësuesit te Odes se Mjekeve dhe Kryetarit te Komisionit për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media .

Temë e takimit ishte Projektligji mbi Pagat. Ne fjalën hyrëse Kryetari i Komisionit z. Nait Hasani deklaroi qe janë duke marrë vërejtjet nga te gjithë përfaqësuesit e organizatave por problemi është me shumë politik sepse përbërja e komisionit është e atillë qe shkakton telashe për kalim ne komision por ofroi mbështetjen e ...

Continue Reading →
0

Marrëveshjet e arritura mes FSSHK-së dhe subjekteve afaristë janë :

Posted by:

Në  bazë të Ligjit 04/L-011 mbi organizimin sindikal në Kosovë  në Neni 9 paragrafin 4, “anëtarit të sindikatës i jepet kartela e anëtarësisë si dëshmi për anëtarësim”.FSSHK- ja e  përkrahur nga zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë në kuadër të projektit  ” Përkrahin partnerët social” i financuar nga Bashkimi Evropian  i ka pajisë të gjithë anëtarët e saj me kartela.

Te gjithë anëtarët e FSSHK-së të cilët janë pajisur me kartela të anëtarësisë do të gëzojnë të gjitha benifecionet  të cilat ...

Continue Reading →
0

Tryezë nga FSSHK në përkrahje të Solidar Suisse

Posted by:

Me datën 25 Mars 2016; Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovë FSSHK në përkrahje të Solidar Suisse Kosovë kanë prezentuar të gjeturat nga hulumtimi mbi “ Rritja e pagave të mjekëve specialist për kujdesin shëndëtesorë public të qëndrueshëm në Kosovë”. Raporti përshkruan disa fakte kyçe në lidhje me gjendjen aktuale dhe preferencat për të ardhmen, dhe se si ndryshimet në status quo-në mund të jenë të dobishme për sistemin shëndetësor të Kosovës. Pjesëmarrësit e takimit ishin udhëheqesit e qendrave ...

Continue Reading →
0
Page 1 of 2 12
Creative Theme