Author Archive

Komunikatë për media

Posted by:

TURP-i i rradhës nga ana e politikbërësve ndaj punëtorëve shëndetësor.

Kësaj rradhe Qeveria Hoti në vend se të na ndihmoj në këtë luftë e cila e kapluar popullatën tonë,merr vendime skandaloze dhe provokative.

FSSHK në koordinim  të plotë me të gjitha ODAT e profesionistëve shëndetësor reagon ashpër dhe kërkon si në vijim:

  1. Që shtesa  mujore prej 300.00 euro për personelin shëndetësor të paguhet për muajt MAJ dhe QERSHOR e jo për  muajt KORRIK e GUSHT;
  2. Që të miratohet me rishikim të buxhetit shtesa mbi ...
Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinionin e gjerë dhe të gjithë punëtorët shëndetësor se në kuadër të bashkëpunimit me Odat e Profesionistëve Shëndetësor, me anë të shkresës zyrtare  sot me 20 korrik 2020, i është drejtuar Kryeministrit të vendit, Kryetarës së Parlamentit si dhe Komisioneve Parlamentare pran Kuvendit të Kosovës nga të cilët ka kërkuar që profesionitëve shëndetësor t’u ngritët paga përmes shtesave që janë ekuivalente me vlerat e koficientëve që kanë qenë të përfshira në katalogun ...

Continue Reading →
0

Numri i madh i të infektuarve nxit rritjen e kapaciteteve spitalore

Posted by:

Për shkak të shtimit të numrit të personave të infektuar me koronavirus, që shkakton sëmundjen COVID -19, dhe rritjes së numrit të rasteve që kanë përfunduar me vdekje, institucionet e shëndetësisë në Kosovë janë duke i shqyrtuar të gjitha kapacitetet e mundshme të kujdesit intensiv. Për të lehtësuar përballjen me fluksin eventual të pacientëve të mundshëm me koronavirus, tashmë është paraparë edhe mundësia e shfrytëzimit të kapaciteteve të Spitalit të Forcës së Sigurisë së Kosovës.

Zyrtarët e Qendrës Klinike Universitare të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës apelon për Politikë apo Shëndetësi.

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës duke qenë para një kollapsi në shëndetësi ju njoftojmë se situata është duke dalur jashtë kontrrollit dhe kjo falë politikave të ndyra të  gjitha partive politike.

Të gjitha këto veprime burokratike nga pozita dhe opozita në emër të të ashtuquajturave ligje është duke e përshkallëzuar situatën e keqe me COVID-19.

Në këtë situatë FSSHK edhe njëherë bën apel që të DËGJOHEN profesionistët shëndetësor të ...

Continue Reading →
0

Intervista e Nënkryetarit të FSSHK-së Dr.Xhemajl Selmani në RTK në emisionin “Në vëzhgim” me temë “Pagesa shtesë për të gjithë punëtorët”

Posted by:

Ku pjesëmarrës ishin edhe Ministri i Shëndetësisë Zt.Armend Zemaj, ish Drejtori i SHSKUK-së dr.Basri Sejdiu  dhe Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla, Kryetari i Këshillit Drejtues Dr.Jahir Lajqi, Nënkryetari i FSSHK-së Mr. Blerim Delija me  temë ” “Pagesa shtesë për të gjithë punëtorët” nga minutat  21:12.

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 03.07.2020 delegacioni i FSSHK-së në përbërje të Kryetarit të FSSHK-së Dr. Blerim Syla, Nënkryetarëve Mr. Blerim Delija dhe Dr. Xhemajl Selmani si dhe Kryetari i Këshillit Drejtues Dr. Jahir Lajqi zhvilluan takim pune me Ministrin e Shëndetësisë Z. Armend Zemaj.

Ky dialog dy palësh  u zhvillua me qëllim të evitimit të reagimit sindikal nga ana e FSSHK-së pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese në lidhje me Ligjin e Pagave.

Gjatë këtij takimi ku temë kryesore ishte vendimi i Gjykatës Kushtetuese ...

Continue Reading →
0

Reagim publik i FSSHK-së ndaj deklarimeve të Z. Fitim Havolli në konferencën e mbajtur me datë 01.07.2020

Posted by:

Federatat e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës e pranuar ndërkombëtarisht në EPSU(Europian Public Service Union) dhe PSI( Public Service International) e cila në ombrellën e saj ka 50 Sindikata dhe seksione sindikale të shtrira në të tre nivelet e sektorit publik të shëndetësisë, nga numri i përgjithshëm i të punësuarve 13.180(ASK-2018)  ku rreth 11 500  punëtorë shëndetësor janë  anëtar të FSSHK-së të deklaruar vullnetarisht, ku bazuar  në nenin 17 të Ligjit për Organizimin Sindikal është Federatë reprezentuese e cila i ...

Continue Reading →
0
Page 4 of 11 «...23456...»
Creative Theme