Author Archive

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës njofton opinioin e gjerë se me datë 11.12.2019  në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit Drejtues diskutoi në lidhje me situatën e krijuar pas dërgimit të Ligjit mbi Pagat në sektorin publik nga ana e Avokatit të Popullit në Gjykatën Kushtetuese, si dhe bashkërendimin e aktiviteteve me Sindikatën e  Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës dhe Sindikatën e Policisë së Kosovës, morën vendim me shumicë votash që me datën 13 Dhjetor 2019 duke filluar ...

Continue Reading →
0

Manipulim i rradhës i opinionit të gjerë nga ana e Avokatit të Popullit.

Posted by:

I ftuar në Zonën B të Klan Kosova Avokati i Popullit vazhdon avazin e tij duke e mbrojtur veten e institucionin e tij e duke treuar se sa parimor është,por në fakt, ai manipulon me numra, me emra,pra, është më se e qartë se ai asnjëherë nuk e ka lexuar Ligjin e Pagave por e ka parë vetëm nga prizimi i tij personal.

Në deklaratën e tij ai përmend se nuk janë të përfshira mëse 1000 pozita me këtë Ligj, por ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës në mbledhjen e jashtëzakonshme të Kryesisë së saj me datë 06 Dhjetor 2019 pas diskutimit në lidhje me situatën aktuale të krijuar pas dërgimit të Ligjit nr. 06/L-111 mbi Pagat në sektorin publik nga ana e Avokatit të Popullit në Gjykatën Kushtetuese për vlerësimin e përputhshmërisë së tij me Kushtetutën  ka marr vendim që  të Mërkurën me datë 11.12.2019  të mbahet mbledhja e jashtëzakonshme e Këshillit Drejtues të FSSHK-së ku do të merren ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Reagim i përbashkët nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës-SBASHK,

Federatë së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës-FSSHK si dhe

Sindikatës së Policisë së Kosovës-SPK,

Pas takimit të përbashkët të tri Federatave Sindikale SBASHK, FSSHK dhe SPK njoftohet opinioni i gjerë se duke pasur parasysh situatën e rënduar politike për shkak të vakumit institucional dhe veprimit të Avokatit të Popullit që ndërlidhet me pezullimin e Ligjit të Pagave kemi arritur në vendim me anë të së cilit kërkojmë takim urgjent me Presidentin ...

Continue Reading →
0

Reagim

Posted by:

Pas njoftimit të marr nga ana e Sindikatës së Spitalit  Rajonal Mitrovicë  se me datë 04 Dhjetor  rreth orës 20:00 janë sulmuar fizikisht dy punëtorë shëndetësor- infermierë (anëtarëve te FSSHK-së) në vendin e punes me iniciale F.M dhe A.H, të cilët kanë marrë lëndime trupore  nga familjarët e pacientëve, Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës përmes këtij reagimi dënon ashpër sulmin e ushtruar me të cilin janë duke u  ballafaquar punëtorët shëndetësor në Spitalin e Mitrovicës.

Pas sulmit Sindikata e ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 04 Dhjetor 2019, me insistimin dhe kërkesën e Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  është mbajtur takimi me Bordin Drejtues të SHSKUK-së dhe Odën e Mjekëve të Kosovës dhe të gjithë Drejtorët e Klinikave të QKUK-së dhe Spitaleve Regjionale ku temë e vetme ka qenë fillimi i implementimit të Ligjit të Pagave.

Në këtë takim Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla ka elaboruar punën e Federatës në lidhje me Ligjin e Pagave dhe tendencat që ky Ligj të ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Sot me datë 27 Nëntor 2019 në mbledhjen e jashtëzakonshme të Federatës së Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës u vendos që për shkak të tragjedisë nga tërmeti për popullatën shqipëtare në nevojë të ndahet shuma prej 10,186.00 (dhjetëmijë/e/njëqind/e/tetëdhjetë/e/gjashtë) euro,  e që është  barazvlerë e secilit anëtarë të FSSHK-së nga 1 (një) euro.

Po ashtu duke bashkëndjerë dhembjen me familjen Abazi nga Livoqi  i Komunës së Gjilanit,  Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës ka vendos që familjes së tyre të ju ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës thellësisht shpreh keqardhjen për humbjen e jetëve dhe lëndimeve të pësuara të popullatës shqipëtare,të gjithëve ju shprehim ngushllime më të sinqerta duke u solidarizuar në mënyrë me vëllazërore të mundshme.

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës  bënë apel tek të gjitha Institucionet Shëndetësore relevante e veçanërisht Ministria e Shëndetësisë që të vë  kontakt sa më të shpejtë me Institucionet Shëndetësore të Shqipërisë me qëllim të ofrimit të ndihmës së mundshme shëndetësore.

FSSHK-së  në çdo ...

Continue Reading →
0
Page 21 of 22 «...101819202122
Creative Theme