Archive for March, 2020

Kryetari i FSSHK-së Dr.Blerim Syla ka zhvilluar takim me Grupin Parlamentar te AAK-së

Posted by:

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Daut Haradinaj, bashkë me deputetët Ali Berisha, Albena Reshitaj dhe Arber Tolaj  kanë pritur sot në një takim Kryetarin e Federatës të Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Dr.Blerim Syla dhe Anëtarin e kryesisë së FSSHK-së Dr.Islam Krasniqi.

Temë diskutimi me përfaqësuesit sindikalë, ka qenë mos-implementimi i Ligjit për Paga, i cili ishte miratuar në Kuvendin e Kosovës në kohën e Qeverisë Haradinaj.

Po ashtu, palët kanë diskutuar edhe për gjendjen e fundit të shkaktuar nga pandemia ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës duke e parë situatën nga afër dhe raportimeve që vijnë nga terreni në lidhje me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së krijuar nga Corona Virus Covid-19  ku është kërkuar angazhimi maksimal i punëtorëve shëndetësor, mund të thuhet se niveli i mbrojtjes së punëtorëve shëndetësor nuk është i kënaqshëm,apelojmë tek Komitetet përkatëse të cilat po mirren me zbatimin e masave për parandalimin e Pandemisë së Corona Virus Covid-19 të fillojnë me trajnime ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës pas njoftimit me Vendimin e Qeverisë të datës 11 Mars 2020  për masat parandaluese në funksion të mbrojtjes Coronavirus Covid-19 në përputhje me nenin 1 të këtij vendimi me të cilin ndërprehet procesi edukativoarsimor në institucionet arsimore publike dhe private nga data 12 Mars 2020 deri me 27 Mars 2020. Me rekomandim që të lirohet njëri prind nga puna(kjo masë nuk vlen për punëtorët shëndetësor dhe për punëtorët në sektorin e sigurisë), shpreh ...

Continue Reading →
0

REAGIM

Posted by:

Federata e Sindikatave  të Shëndetësisë së Kosovës  shpreh shqetësimin e saj ndaj rastit  i cili ka ndodhur dje më datë 09.03.2020 në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Klinë.

Mbrëmë më datë 09.03.2020 rreth orës 19:00,  në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Klinë, ka ndodhur sulmi fizik ndaj mjekut të Urgjencës Dr.Valdrin Rakaj, mjeku në fjalë është sulmuar nga familjarët e pacientit  me iniciale A.E , brenda shërbimit të Urgjencës.

Dr.Valdrin Rakaj pasi ka bërë kontrollën ndaj pacientit  i ka dhënë ...

Continue Reading →
0

Komunikatë për media

Posted by:

Përfaqësuesit e  SBASHK-ut, FSSHK-së, SPK-së,  Sindikatës  së Zjarrfikësve  dhe  Doganave  kanë mbajtur një takim të përbashkët  duke debatuar për situatën  në këta sektorë pas lajmit të shpërndarë se  mund të mos jenë  paraparë mjete në Ligjin e buxhetit për  implementimin e Ligjit të pagave. Ata kanë deklaruar se  situata në sektorët që përfaqësojnë është acaruar dhe se kanë nisur të shtohen kërkesat e anëtarësisë që të bëhen përgatitje për të nisur edhe me veprime sindikale nëse Ministria e Financave dhe ...

Continue Reading →
0

Syla: Moszbatimi i Ligjit për Paga do ta nxjerr situatën jashtë kontrolli, s’mbajmë përgjegjësi

Posted by:

Gjykata Kushtetuese e ka miratuar përkohësisht kërkesën e Avokatit të Popullit për pezullim të Ligjit për Paga. Kjo masë do të zgjasë deri më 30 mars të vitit 2020.

Por ky vendim ka ngjallur reagime te punëtorët shëndetësorë, të Arsimit, por edhe të Policisë së Kosovës.

Kryetari i Federatës së Sindikatave në Shëndetësi, Blerim Syla, ka thënë për Ekonomia Online se vendimi i Gjykatës Kushtetuese për pezullimin e Ligjit për Paga, shkel të drejtat e punëtorëve.

Ai ka kërkuar nga Gjykatat ...

Continue Reading →
0
Page 2 of 2 12
Creative Theme