Archive for May, 2018

Selmani: Kemi mungesë të mjekëve, ata po ikin nga Kosova

Posted by:

Xhemajl Selmani kryetar i Sindikatës së Punëtorëve të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, në një intervistë për Radion Evropa e Lirë tha se mosha mesatare e mjekëve në Kosovë është mbi 50 vjeç, e që sipas profesionistëve shëndetësorë është mjaft shqetësuese për faktin se shumë mjekë të rinj janë duke ikur nga Kosova.

Janë mbi 400 mjekë specialistë të lëmive të ndryshme, prej kur është bërë studimi i fundit në Kosovë, që tashmë e kanë lëshuar vendin për kushte dhe punë më ...

Continue Reading →
0

Njoftim për anëtarësinë e FSSHK-së

Posted by:

Sot me datën 22.05.2018 Kryetari I FSSHK-së Dr. Blerim Syla dhe Përfaqësuesi I Sindikatës së QKUK-së Dr. Islam Krasniqi kanë realizuar dy takime të rëndësishme.

Takimi I parë është zhvilluar në Ministrinë e Shëndetësisë me Ministrin  Z. Uran Ismaili me të cilin është diskutuar shpejtimi I hapave me qëllim të nënshkrimit të Kontratës Kolektive Sektoriale ku palët janë dakorduar që kjo çështje të kryhet sa më parë , me këtë Kontratë do të përfitojnë rritje të kujdestarive ...

Continue Reading →
0

Reagim nga FSSHK drejtuar të gjitha Instancave Shtetërore

Posted by:

Bazuar në Ligjin nr. 04/L-131 për skemat pensionale të financuara nga shteti i miratuar në Maj të vitit 2014 në përmbajtje të saj respektivisht neni 8 i këtij Ligji ka paraparë kushtet dhe kriteret për njohjen e të drejtës në pension kontribut pagues të moshës, paragrafi 6 i po këtij neni  taksativisht  njeh  të drejtën në stazh të punës për pension kontribut dhënës nga vitet 1989-1999 për  të gjithë punëtorët e arsimit, të shëndetësisë dhe të tjerëve që kanë punuar ...

Continue Reading →
0

Prononcim i Kryetarit për gazetën Kosova Sot

Posted by:

Kryetari i FSSHK-së Dr. Blerim Syla i është përgjigjur pyetjeve të gazetarit Sylejman Blaku në temën:A po rrezikon shumë shpejt Kosova të mbetet pa mjek dhe infermier për shkak të emigrimit kryesisht në Gjermani, dhe jo vetëm pa mjek por pa shumë qytetarë të profesioneve të ndryshme?

I nderuar,

Situata është alarmante.

Në mbledhjen e fundit te Sindikatave Evropiane kemi marr të dhëna se Evropa ka nevoja të shumta për kuadro profesionale . P.sh vetëm Gjermania në vit kërkon mbi 120000 punëtorë shëndetësorë ...

Continue Reading →
0
Creative Theme